Известният софийски клуб "Строежа" затваря врати

Мартин Михайлов през една от "дупките" в "Строежа" в статия, посветена на клуба и собственика му в "Капитал".

© Надежда Чипева, Капитал

Мартин Михайлов през една от "дупките" в "Строежа" в статия, посветена на клуба и собственика му в "Капитал".Един от най-известните и стари софийски концертни клубове за алтернативна музика - "Строежа" в Студентски град затваря врати, съобщи заведението на страницата си във "Фейсбук". С 18 години зад гърба си клубът беше едно от малкото столични места, останали почти непроменени от 90-те години до днес. 


"Строежа" престава да функционира под тази форма и на тази локация, но не изчезва, каза за "Дневник" съсобственикът Мартин Михайлов. "Продължаваме с промоутърската дейност, която осъществяваме под неговата марка и обсъждаме варианти за преместването му на по-централна локация."

Своеобразното пълнолетие на клуба е добър повод за нова стъпка, смята Михайлов. "Мястото на "Строежа" вече не е в Студентски град. За разлика от това, което се пише по медиите, ние не смятаме, че тук е чак толкова диво, кварталът е станал доста спокоен и наистина мислим, че популярни и посещавани заведения трябва да бъдат по-близо до центъра, за да не пречат."


Новината беше посрещната с изненада, тъга, вълна от спомени и дори стихотворения на страницата на клуба във "Фейксбук" от твърдата му база почитатели, много от които са прекарали не само студентските си години, но голяма част от живота си там.


"Строежа" може да продължи единствено като заведение на ново място със същото име, смята и Мартин Михайлов. Не обичаме да говорим предварително, когато имаме новини, ще ги съобщим, обеща той. 


Клубът няма да прави прощално парти освен традиционния си годишен пикник, за който ще оповести повече информация във "Фейсбук".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK