Оживяват забравени площади във ВарнаПластична композиция, изградена от човешки силуети и ретро улично осветление, имитиращи гаров площад, се появи на варненския пл. "Славейков". Автор на проекта е скулпторът Живко Дончев. Той спечели конкурс, обявен от община Варна, в съревнование с 10 конкурентни идеи.  


Оживяват забравени площади във Варна

© Live.Varna.bg


Подобни пластики ще бъдат поставени на още три острова на кръгови дви кръстовища във Варна - на сп. "Почивка", на ул. "Девня" и на бул. "Атанас Москов".
Четирите композиции са първата стъпка за промяна на визията на градската среда, каза кмета на Варна Иван Портних. Негова е и идеята дирекция "Култура и духовно развитие" в администрацията му да организира конкурса за визия и оформление на кръговите кръстовища.


През юли беше организиран и конкурс за пластика, която да бъде поставена на кръговото движение на изхода от Варна към курорта "Златни пясъци". За победител бе избрана композицията "Вдъхновение " на архитектите Борислав Игнатов и Александър Минчев.


Композицията "Вдъхновение " на архитектите Борислав Игнатов и Александър Минчев.

© facebook

Композицията "Вдъхновение " на архитектите Борислав Игнатов и Александър Минчев.


В началото на септември община Варна, Съюзът на архитектите, Камарата на архитектите в България и "Варна Дизайн Форум" обявиха конкурс "Визия за Варна". Територията, предмет на конкурса, обхваща четири обекта - площадно пространство на кръстовището на бул. "Мария Луиза" и бул. "Сливница"; пл. "Екзарх Йосиф" ("Шишкова градинка"); площадът пред Областната дирекция на полицията, пространството около Кукления театър, между улиците "Шейново" и "Драгоман".


Участието в конкурса е без такса, а проектите ще бъдат качени на специално създаден сайт или страница във Фейсбук, за да бъде организирано публичното им обсъждане.


Общият награденв фонд за всички проекти е 4 хил. лв. Друга награда ще бъде учредена за проекта, събрал най-много почитатели в социалната мрежа или на специалния сайт.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ivpetr
  ivpetr
  Рейтинг: 533 Неутрално
 2. 2 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 599 Любопитно

  Браво! Много харесвам Варна, макар скоро да не съм бил там. Преди време споделих с приятел варненец, че винаги съм си мислил, че центъръ на Варна почва от края на града. И той се съгласи....

 3. 3 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 929 Неутрално

  Ето че и във Варна се случват хубави неща...

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 4. 4 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 657 Неутрално

  "Оживяват забравени площади във Варна"

  "забравени"??
  Едни от най-натоварените?

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 5. 5 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 599 Неутрално
 6. 6 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Чудесно

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 7. 7 Профил на damage_case
  damage_case
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "...Автор на проекта е скулпторът Живко Дончев..."

  Поздравления, Джиджи! Опасявам се обаче, че ще трябва да ги правиш наново на всеки 5-6 месеца.

 8. 8 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  За още повече Арт, да сложат и некоя бутафорна пейка в този кръг...и чешмичка, имитираща, че тече от нея вода...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 9. 9 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1063 Весело

  [quote#8:"Γαλλα"]За още повече Арт[/quote]
  .....и поне една кофа за боклук...

 10. 10 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Варна центъръ на моретата :-)
  През април го бяха разкопали, бях си харесал 1 кръма, пууу начи миналата седмица зор да я позная къде беше :D

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 11. 11 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1116 Любопитно

  В Калгари има площад с петте жени, които са се борили за право на гласуване. Много приятно място.
  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Famous_Five_(Canada)

  Още снимки:
  https://www.google.com/search?q=calgary+women+sculptures&newwindow=1&safe=off&client=safari&rls=en&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=J3AlVKO7BIKMoQTRpYC4Aw&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1333&bih=764

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 12. 12 Профил на rssport
  rssport
  Рейтинг: 217 Неутрално

  На живо изглежда още по-хубаво! Браво за инициативата!

 13. 13 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  всички които си мислят, че във Варна се случва нещо хубаво, да дойдат и да се убедят с очите си...
  Показателен е "ремонта" на централната пешеходна зона, където пренареждаха плочките незнайно колко пъти и все още са сякаш съм ги редил аз. "Пейките" са ръждясали, въпреки че няма 4-5 месеца откакто са сложени. "Най-симпатична" е "връзката" между старите и новите плочки. И като се вземе предвид цената, която е платена за това ... ми се плаче!

 14. 14 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#2:"man_un"]Много харесвам Варна, макар скоро да не съм бил там.[/quote]

  Много харесваш Варна, защото скоро не си бил там.

  Това е най-западашият голям град в България. Олющен, очукан, крив, прашен, кален, провинциален, мутропоклонически, заспал и пълен със схеми за разграбване. И това не е от скоро. И е град само лятото. Зимата е село-мъртвило.

 15. 15 Профил на ladymerilin
  ladymerilin
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Ееее, чудесно се е получило. Браво!

 16. 16 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#14:"Дундурук"]Това е най-западашият голям град в България. Олющен, очукан, крив, прашен, кален, провинциален, мутропоклонически, заспал и пълен със схеми за разграбване. И това не е от скоро. И е град само лятото. Зимата е село-мъртвило.[/quote]
  хаха, въпреки горния ми коментар мисля, че това което си изредил е изключително смешно...
  Кога беше във Варна за последно и не говориш ли наизуст? Нека позная, ТИМ са примера ти за мутри, нали ?
  Хайде сега се напъни да посочиш град БЕЗ прах, кал, "провинциализъм" (предполагам имаш предвид хора от други градове/села) и най-важното - БЕЗ схеми за разграбване!

 17. 17 Профил на lady_flower
  lady_flower
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Обичам Варна, последните години се забелязват много промени от към добро там, което ме радва.

 18. 18 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  единствената "мутра" която остана е тази, която се кани да управлява отново. Тази същата, която назначи сегашния кмет на Варна и която е пряко отговорна за окаяното състояние на улици и площади в грда. Фирмите които поддържат инфраструктурата се отчитат директно на него.

 19. 19 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 599 Любопитно

  Жалко, че прочетох негативни коментари за Варна. Промените в държавата няма как да не са дали отражение и на морската ни столица. С пожелание за по-добри дни за всички.
  "...Морското момиче Варна има годеник суров, но измамна и коварна е моряшката любов. Кажете ветри залудели, ще се завърне ли, ще спре ли, за нощ поне, за ден поне, кажи небе, кажи вода..."
  Стара естрадна песен, пее Росица Николова, 1962.

 20. 20 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#16:"stefan111"]Кога беше във Варна за последно и не говориш ли наизуст? Нека позная, ТИМ са примера ти за мутри, нали ? [/quote]

  Всеки ден съм във Варна, а разрухата е от 20 години. Кажи ми една улица в града с нови тротоари от последните 25 години. Та на "Мария Луиза" е черен път тротоара. Новите пътища издържат 2-3 години. Всеки гост забелязва уникалните бабунести пътища. Сградите в целия град са олющени, особено централните исторически части. Градинки няма. Детски площадки - никакви. Училищата са олющени и нови няма. Гореспоменатите мутри гонят всякакъв нормален бизнес и никой не идва в града, защото не му се занимава с тях. Градът няма център. Няма някакво емблематично място. Няма централна улица. Няма живот - от септември до май улиците са празни. Няма култура - редки културни прояви. НИТО ЕДНА НОВА ОБЩЕСТВЕНА СГРАДА В ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ. Бизнес не знам дали има, но заплатите са ниски. А разграбването е невиждано в друг град - не знам в друг град да са му заграбили цялата градска (в случая морска) градина и са го превърнали в ЖК и битак за царевица и сладолед. За морето не ми се говори - мръсен канал с химикали и редовно затворени плажове. За Аспарухово и случката да споменавам ли? За Максуда и гетото във Владиславово? Такива прахоляци дори в най-близките градове няма (Добрич, Бургас, Шумен, Търново).

 21. 21 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#18:"stefan111"]единствената "мутра" която остана е тази, която се кани да управлява отново.[/quote]

  Добре, да предположим, че групировката, която явно защитаваш вече е изсветлява и работи честно. Но в тъмния си период придоби ключови обекти във Варна, които поне да беше развила, за да и простим останалото. Какво да кажем за дупките Юри Гагарин, Алея Първа ( чалгаджийница с перпендикулярни рекички от фекалии), заводите над Технополис. Това са огромни язви, които този "голям и проспериращ" инвеститор остави.

 22. 22 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  [quote#13:"stefan111"]"Пейките"; са ръждясали, въпреки че няма 4-5 месеца откакто са сложени. [/quote]
  Ръждясали са нарочно. Това е търсен ефект. Първо проучи, после пиши. Иначе се излагаш.
  До коментар [#20] от "Дундурук":

  Ми стой си в Добрич, или там откъдето всеки ден се мъкнете с хиляди. Не мога да се начудя на такива като вас. Хем живеете или имате бизнес тука, хем бягате от родните си села и така и не преставате да плюете Варна. Обаче никой не съм чул да си е подвил опашката и да се е върнал на село. Убеден съм, че и ти скоро ще се преселиш тук. Ама пак няма да спреш да мърморясваш!

 23. 23 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Идеята на архитекта е добра. Не съм го виждал на живо но е много интересно според снимките. А във Варна последната година се подобриха толкова много неща, че може да изброяваме няколко поста. Защо не виждате 100-те нови автобуса и тролея? Или чисто новите Владислав, Сливница, Цар Освободител, Трети март, Ал. Дякович? Големи черногледци! От всичките над 60 милиона които се наляха в града за улици и автобуси всички виждате само тоя пуст център. И той още не е завършен.
  Кажете ми някой друг град, който за година и нещо е ремонтирал половината си основни булеварди. Няма такъв. Догодина като ви направят и другите по проекта за градския транспорт не знам за какво ще намерите да се оплаквате.

 24. 24 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#20:"Дундурук"]Всеки ден съм във Варна, а разрухата е от 20 години. Кажи ми една улица в града с нови тротоари от последните 25 години.[/quote]
  Фирмите които поддържат инфраструктурата са известни... И аз съм изключително възмутен от състоянието на пътищата, но ето новия кмет продължи дългогодишната практика да работи с тях, въпреки очевидната липса на резултат.
  [quote#20:"Дундурук"] Градинки няма.[/quote]
  Ето с това не съм съгласен, има доста градинки, въпреки, че може и повече.

  [quote#20:"Дундурук"]Училищата са олющени и нови няма. [/quote]
  Няма нужда от нови училища, а от поддържане на старите. Училищата са отговорност на кой?
  [quote#20:"Дундурук"] Гореспоменатите мутри гонят всякакъв нормален бизнес и никой не идва в града, защото не му се занимава с тях. [/quote]
  Това е смешно просто ... Няма град в който всеки един бизнесмен да не трябва да се съобразява с този или онзи... Да претендираш, че само във Варна е така е абсурдно. Не казвам, че е правилно, но ...
  [quote#20:"Дундурук"] Няма централна улица. [/quote]
  Е как? Сегашният кмет-гербер твърди друго и харчи прилично пари за ремонта й.
  [quote#20:"Дундурук"]Няма култура - редки културни прояви[/quote]
  Тук пак не съм съгласен, но няма да навлизам в подробности. Ще спомена само, че поне с културни събития се справяме добре.

  [quote#20:"Дундурук"] А разграбването е невиждано в друг град - не знам в друг град да са му заграбили цялата градска (в случая морска) градина и са го превърнали в ЖК и битак за царевица и сладолед[/quote]
  това е толкова глупаво, че няма да го коментирам. Няма друг такъв парк като Морската градина в цяла България.

  [quote#20:"Дундурук"] За Аспарухово и случката да споменавам ли?[/quote]
  И да споменеш какво? Кмета на аспарухово да си подаде оставка? Бедствия се случиха в цялата страна, не е само във Варна и докато управлението на града е такова, няма да спрат да се случват. Само за инфо ще спомена, че фирмите които поддържат инфраструктурата са главните виновни за липсата на отводняване. Същите получават и милиони за тази дейност.
  [quote#20:"Дундурук"]За Максуда и гетото във Владиславово?[/quote]
  Какво за тях? Как да се справим с ромите? Намери приложимо решение. И понеже явно според теб само Варна има проблеми с ромски гета, нека те разочаровам - има ги във всеки град и ситуацията с тях е трагична.
  [quote#20:"Дундурук"]Такива прахоляци дори в най-близките градове няма (Добрич, Бургас, Шумен, Търново).[/quote]
  това също е толкова абсурдно, че и него няма да го коментирам.

  [quote#21:"Дундурук"]Добре, да предположим, че групировката, която явно защитаваш[/quote]
  и как реши, че ги защитавам? Състоянието на града, най-големите проблеми, причината да пишеш е заради фирмите поддържащи инфраструктурата. ТЕ НЕ СА НА ТИМ. Това ли ми е защитата? Много пъти съм го казвал, групировки като тим има и е смешно да се мисли, че могат да изчезнат. Ако не бяха ТИМ, щяха да са други. Може би в София и Пловдив няма подобни групировки? Няма черепи, котараци, ганчевци и т.н. ? Да се реве срещу тим е като да се задава въпроса "кой?" - безсмислено ...

 25. 25 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#23:"wds23355772"]Или чисто новите Владислав, Сливница, Цар Освободител, Трети март, Ал. Дякович? [/quote]
  Като изключим 1вите два, които ведната след предизборното им асфалтиране бяха разкопани заради ремонти, кито бяха наложени заради бързането, Цар Освободител беше асфалтиран точно 3 пресечки, което е 1/8 от ЦЕЛИЯ булевард, Трети март също.
  [quote#23:"wds23355772"]Кажете ми някой друг град, който за година и нещо е ремонтирал половината си основни булеварди. Няма такъв.[/quote]и във Варна не е така... трябва да си сляп или платен да го твърдиш.

  [quote#23:"wds23355772"] Догодина като ви направят и другите по проекта за градския транспорт не знам за какво ще намерите да се оплаквате.[/quote]
  Щом ще "ни" правят", явно не си оттук. Съветвам те да не говориш наизуст, защото е смешно.

 26. 26 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#22:"wds23355772"]Ръждясали са нарочно. Това е търсен ефект. [/quote]
  хахахах, честно ли ве? и лющенето от ръждата ли е търсен ефект?

 27. 27 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#22] от "wds23355772":

  http://petel.bg/Iznenada-za-varnentsi--Razhdata-po-peyki-i-tsvetarnitsi-na-novata-peshehodna-zona-e-po-proekt__79885

  това ли ти е търсеният ефект? хайде спокойно с лъжите, че е жалко направо.

 28. 28 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#23:"wds23355772"]Идеята на архитекта е добра.[/quote]
  Борко е страхотен професионалист. Имам честа да го познавам още от времената, когато работеше в Бон Марин, преди да замине за щатите, много креативен и мислещ мъж.
  Дори се чудя как вирее във дебилщината и простотията, заляла Варна в последните 7-10 години.

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 29. 29 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#24:"stefan111"] Няма друг такъв парк като Морската градина в цяла България. [/quote]

  Въпрос на вкус, но дори парковете на околните градове са по-хубави за мен. Супер обновеният парк на Добрич, Платото на Шумен, крайбрежната на Балчик, перфектната градина на Бургас - все са по-хубави от ЖК-то Морска градина на Варна, където незастроената част е оставена на разруха, чалга, кебапчета, опасни автомобили, счупени пейки, паднали огради, изтърбушени кошчета, кални алеи и аромат на варена цаверица.

  Всички останали доводи са ти "Ами и другаде е така". Това за мен не е правилният начин на мислене.

 30. 30 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Колко малко ни трябва да се почувстваме добре. Малко красота, малко състрадание и благотворителност много усмивки и живота може да стане много по-добър. Само ако може да хората да разберат че могат да живеят щастливо и в бедна страна, стига да има справедливост и спокойствие.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 31. 31 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#29:"Дундурук"]Въпрос на вкус, но дори парковете на околните градове са по-хубави за мен[/quote]
  Супер, но това не го прави истина ...
  [quote#29:"Дундурук"] перфектната градина на Бургас[/quote]
  е само 5 пъти-по-малка и съответно 5 пъти е по-лесна поддръжката и. Не ме разбирай погрешно, много е хубава, но е несравнима с тази във Варна. Другите няма да ги коментирам по същата причина, те са по-малки от тази във Бургас.

  [quote#29:"Дундурук"] където незастроената част е оставена на разруха[/quote]
  това са свободни съчинения...
  [quote#29:"Дундурук"]чалга[/quote]?!? В морската градина няма чалга. В крайморската алея, която не е част от морската градина има заведения и за съжаление, както е в ЦЯЛА България, чалгата е несменяема...

  [quote#29:"Дундурук"]Всички останали доводи са ти "Ами и другаде е така"[/quote]
  Ако това си разбрал от написаното наистина се чудя дали има смисъл да ти обяснявам. Ще направя последен опит. Причината да спомена, че в другите градове е така, е само защото говорим за проблеми не на един град, а на цялата държава. Става въпрос за проблем на обществото ни, а не в частност на Варна, което е и причината да пишеш. Например не може да цитираш Максуда като проблем на Варна. Да, квартал на Варна е, но проблема с циганските гета е повсеместен и да кажеш, че само във Варна е така е ... ненормално.

  [quote#29:"Дундурук"]разруха, чалга, кебапчета, опасни автомобили, счупени пейки, паднали огради, изтърбушени кошчета, кални алеи и аромат на варена цаверица. [/quote]
  цялата държава е така и е отвратително. Проблемът не е само на Варна, за да го пишеш по този начин...

 32. 32 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3171 Неутрално

  Не знам какво оживяват, но Варна в момента е в окаяно състояние. Голяма част от сградите в центъра на града са окъртени, някои необитаеми, фонтанът в центъра на работи,а точно пред сградата на театъра тротоарът е разбит на места. В безобразно състояние е автогарата - мръсна, неремонтирана от десетки години, с мърляви будки и тоалетни, все едно се връщаш през 80-те години. Подлезите също са стари,мръсни и неремонтирани, пълни с всевъзможни сергийки. В градинката зад Катедралата се помещава пазар с паянтови и ръждясали бараки, от който се носи миризма на гнили зеленчуци и плодове. И това ако е "морска столица"...

 33. 33 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#31:"stefan111"]Проблемът не е само на Варна, за да го пишеш по този начин... [/quote]

  Но Варна е уж вторият по големина град в България. Трябва да има капацитет и възможности във всякакви аспекти (бюджет, общество, спонсори, проекти) за нещо по-добро от останалите "залязващи" градове. Няма едно нещо, което да го отличава от останалите. Примерно Бургас е чист, Стара Загора събаря незаконните къщи, София се променя с дни, Пловдив залага на култура и т.н.. Тука има едно море и то е затворено лятото, защото плуват фекалии.

  Варна е прорязан от десетки успоредни дерета, които трябва да го спасяват от потопи. Защо всичките са застроени с незаконни вили (лозя, конфута), обрасли или в тях се изливат фекалиите на неприсъединените към Вик имоти? Това не струва пари, за да се реши. Случи се нещастие и никакви мерки по темата. Така виждам нещата и във всички други аспекти около този град. Безхаберие!

 34. 34 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#31:"stefan111"]Проблемът не е само на Варна, за да го пишеш по този начин... [/quote]

  И един финален въпрос. Кажи ми едно красиво и впечатляващо нещо, което мога да покажа на гости, които искат да видят Варна! Някакво място, забележителност, сграда, проект, природа ... Аз не се сещам за такава гордост. Може би ще се похваля, че това е най-панелният град в България с безкрайни и безкрайни панелни квартали и гета. И малко презастроени бетони към курортите.

 35. 35 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#33:"Дундурук"]Но Варна е уж вторият по големина град в България[/quote]
  Големината на гарада няма нищо общо с това, за което говориш.
  [quote#33:"Дундурук"] Трябва да има капацитет и възможности във всякакви аспекти (бюджет, общество, спонсори, проекти) за нещо по-добро от останалите "залязващи" градове. [/quote]
  То колко неща трябва ...
  [quote#33:"Дундурук"]. Няма едно нещо, което да го отличава от останалите. [/quote]
  Варна си е Варна, както няма нещо, което да го отличава, така не бих го заменил с нито един друг град в България. Това последното е лично и субективно мнение, не искам да засягам хората от другите градове.
  [quote#33:"Дундурук"]Примерно Бургас е чист, Стара Загора събаря незаконните къщи, София се променя с дни, Пловдив залага на култура и т.н.. [/quote]
  Хаха, наистина ли Бургас е чист? Ти често идваш до Варна(от толбухин предполагам), а аз така често ходя до Бургас. Братовчедите ми там не споделят това мнение. Харесват си града и развитието му в последните няколко години, но със сигурност не го определят като чист. Незаконни къщи се "събориха" и тук, както в Стара Загора... смешно е даже да го коментираме. София е столица, бюджета и е 4 милиарда... толкова за София.
  [quote#33:"Дундурук"] Тука има едно море и то е затворено лятото, защото плуват фекалии. [/quote]
  Има не само това, но както и да е. Не знам кога "морето е било затворено", щом казваш няма как да е иначе, нали?

  [quote#33:"Дундурук"]Варна е прорязан от десетки успоредни дерета, които трябва да го спасяват от потопи. Защо всичките са застроени с незаконни вили (лозя, конфута), обрасли или в тях се изливат фекалиите на неприсъединените към Вик имоти? Това не струва пари, за да се реши. Случи се нещастие и никакви мерки по темата. Така виждам нещата и във всички други аспекти около този град. Безхаберие! [/quote]

  А аз виждам, че определено имаш проблем с Варна. Изброените по-горе факти са така, но да казваш че само тук е така е смешно..
  ПРичините са ясни - корумпирана община, която не работи. Корумпирани общински съветници и кмет, които гледат единствено как да пълнят касичките на партиите, които са ги издигнали. Некадърни фирми за поддръжка на инфраструктура, факт който неведнъж посочих, но явно имаш нужда да ти го повторя... (не са на тим). Нещастия се случиха и в Толбухин, и в Бургас, Приморско, Мизия. Това не ти ли говори за ОБЩ проблем, а не за местен? Ако не ти говори явно няма надежда да се разберем.
  [quote#34:"Дундурук"]И един финален въпрос. Кажи ми едно красиво и впечатляващо нещо, което мога да покажа на гости, които искат да видят Варна![/quote]
  Не съм сигурен дали искам да хваля Варна още повече на човек който очевидно няма как да приеме каквото и да е по темата... Ето ми отговора - Не води гости, достатъчно толбухинци имаме тук, които не могат да шофират. Панелни са крайните квартали, както на всеки по-голям град, но според теб са само тук...
  Понеже спомена курортите, най-застроеният е Сънчев бряг. Св.св. Константин и Елена, от друга страна, е доста спокойно и приятно място, но трябва да имаш очи, за да го видиш.
  [quote#34:"Дундурук"]Може би ще се похваля[/quote]
  Няма как да "се" хвалиш, защото 1во трябва да си варненец, за да го приемаш лично, а ти очевадно не си.

 36. 36 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#34] от "Дундурук":

  за да обобщя:
  Проблемите които посочваш присъстват във всеки един български град, с незначителни разлики. Да твърдиш, че са само във Варна е смешно и признак за комплекси с неизвестен произход.

 37. 37 Профил на damage_case
  damage_case
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#31] от "stefan111":

  Пейзанският бяс по отношение на Варна не е от вчера. И е разбираем - свидната родна Гагузландия бе истинска градина на фона на кенефа, който започваше на 5км на запад от нея. Картинката за жалост се промени коренно и днес дори супер мангалският до преди 10-12г Бургас изглежда цветущо в сравнение с нея. Селяндурската жлъч обаче е неумесна - след като Варна е извадена от строя, значи цялата страна е отишла на кино и измамните благоустройствени козметики могат да заблудят само някое малко дете.

 38. 38 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#37] от "damage_case":

  Напълно съм съгласен! За съжаление

 39. 39 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  [quote#34:"Дундурук"]Кажи ми едно красиво и впечатляващо нещо, което мога да покажа на гости, които искат да видят Варна! [/quote]
  Можеш да тръгнеш от площада пред Катедралата, да продължиш към площада заключен между Окръжния съд и бившата Валентина, оттам по пешеходната централна част до хотел Черно море, и да продължиш кам централния вход на Морската градина. Единственото дразнещо в частта от х-л Ч. море до Градината са павилиончетата за царевица в чашка и за фрешове.
  Мога да те уверя, че и частта от двата входа на Археологическия музей с най-старото злато в света до х-л Ч. море е много добре оформена.
  Направеното около Римските терми все ощее е много малко.
  В България трябва радикално да се промени концепцията за оформяне на тротоарите с плочки, павета, и огромните дървета, чиито коренни системи деформират и тротоарите, и основите на сградите.
  Между другото централната част на Варна можеш да я сравняваш само с тая на Пловдив, и никой друг град.

 40. 40 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  [quote#21:"Дундурук"]Какво да кажем за дупките Юри Гагарин, Алея Първа ( чалгаджийница с перпендикулярни рекички от фекалии), заводите над Технополис. Това са огромни язви, които този "голям и проспериращ" инвеститор остави. [/quote]
  Можеш да добавиш и Двореца на спорта и културата - държавна, а не общинска собственост. А държавата отказва и 1 лев за ДСК.
  Като и бг законодателството, не търсещо съдебна отговорност от бандити-инвеститори.
  Мисля, че не само ТИМ са свързани със съборения стадион, а и Христо Стоичков.

 41. 41 Профил на karla80
  karla80
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#40] от "historama":

  Свързани най-вече политически структури, но за тях никой не се обажда.
  Хубавото е, че във Варна започнаха едно по едно да се правят нови, хубави и полезни неща. Ремонтираха се булеварди, центъра, освежава се, докараха се автобуси, тролеи. Ако продължаваме в същия дух, скоро градът ще придобие съвсем различен облик и вече никой няма да може да кажа нещо лошо за Варна. Е, освен редовните недоволни.

 42. 42 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#41] от "karla80":
  1. Варна е закъсняла много с 2 инфраструктурни проекта: един околовръстен път свързващ магистрала Хемус с курортите, пътя за Албена и Балчик, и друг с пътя за Бургас, за което ще е необходим и нов мост, успореден на Аспаруховския. Това страшно ще облекчи централната част на града, респективно и обществения транспорт.
  И
  2. Градът закъснява много със "синята зона". Трябва да се приеме, че личният автомобил е удобство, но не и необходимост, а удобството се заплаща. Така и много от моргите ще поизчезнат, а продавачките и сервитьорките ще използват по-рационално обществения транспорт. А и допълнителните такси сигурно ще убедят собствениците на гаражи да ги използват по-рационално (за автомобила си, а не за склад).

 43. 43 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#40:"historama"] А държавата отказва и 1 лев за ДСК. [/quote]
  държавата даде 5млн за ремонт, които адекватния кмет подари на фирмата, която се грижи за инфрструктурата, без обществена поръчка и резултатите са ясни... Спортна зала, собствеността и управата й нямат нищо общо с тим.

 44. 44 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#23] от "wds23355772":

  общата дължина на 3ти март е малко под 4км, РЕМОНТИРАНИЯТ УчАСТЪК Е 900МЕТРА!!! За какъв булевард говориш, това е 1/4 от него!?! Няма как да не си от ПР-ите на адекватния ни кмет ...
  Останалите 3км от булеварда са в окаяно състояние и това е заради вас гербери!!!

 45. 45 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 565 Весело

  До коментар [#24] от "stefan111":

  до адвоката на ТИМ, коментирай от 1:10м.:
  https://www.youtube.com/watch?v=p8SjLEOMkZ4

  Коментирай и това (втори опит и категорично даден срок за изпълнение, след като първия път излъгаха):
  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=787368

  Сричани обещания от "сериозни бизнесмени" и "хора на честта" според техните думи де...
  Давай адвокате ))

 46. 46 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#45] от "trafopost":

  какъв адвокат съм на тим, би ли пояснил ? Въпросният им "проект" е доста голяма тяхна изцепка, но това не означава, че всеки проблем на града трябва да се "оправдава" с тях, като в повечето посочени в коментарите тук нямат нищо общо? Инфраструктурата на града, която по моему е най-потърпевша от некадърното управление, няма общо с тях. Ако заявявайки това съм адвокат на който и да е било, ок , адвокат съм...

 47. 47 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#45] от "trafopost":

  да ме наречеш адвокат на тим е толкова неадекватно, колкото аз да те нарека адвокат на адекватния иван потник ...
  п.с. последният пак не е тимаджия

 48. 48 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#44] от "stefan111":

  Това, че в нета има повече параноици на тема тролове отколкото реални тролове е проблем на параноиците. Ремонт на Трети март в участъка към Владиславово ще има по проекта за градския транспорт. Останалия участък на изток до ул. Вяра ще е с пари от общински бюджет. Знам, че може и повече, но може и по-малко.

 49. 49 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#48] от "wds23355772":

  един такъв като теб ми обясняваше преди лятото как булеварда е 5км и как цената от над 5млн не е висока... За 900м не знам колко по-малко може, но е срамно такива като теб да оправдават безобразията наречени ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ ВЪВ ВАРНА!

 50. 50 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Ти разбирам, че си строителен инженер и имаш задълбочени познания по пътно строителство, изграждане на водопроводни и канализационни мрежи и ремонт на електрически мрежи. Защото ако не си не виждам как си позволяваш да коментираш цената за ремонта на булеварда?

 51. 51 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#50] от "wds23355772":

  мога да я коментирам, защото плащам не малко данъци при това местни. Не трябва да си строителен инженер и да имаш "дълбоки познания", за да ти е ясно, че цената е абсурдно висока. А ти разбирам, че си платен гербер на служба при кмета ни, който не слиза от черешата. Да не говорим, че когато се вземат пари за ЦЯЛ булевард, а се прави 1/4 от него, е смешно да има хора, които да го оправдават. Кажи, за колко се продаде? Има и вариант да си самия кмет-продажник. Ако си кмета знай, че на всички е ясна зависимостта ти от субстанциите и това, че си неадекватен!

 52. 52 Профил на brusarski
  brusarski
  Рейтинг: 639 Весело

  До коментар [#27] от "stefan111":

  Цитираш "петел.бг". Лъсна ти червения гуцановски задник !

 53. 53 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#52] от "brusarski":

  е там ги има снимките, ве Шерлок ...
  може би самият гуцанов ги е правил ?

 54. 54 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#52] от "brusarski":

  кажи отворко, кой сайт да цитирам, за да ти е спокойно? а герберче?

 55. 55 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#52] от "brusarski":

  и понеже го спомена, да те светна, че раждата си е ражда независимо кой я снима или публикува. Ако от тези снимки виждаш единствено, че са публикувани в сайта на мошенник като гуцанов, а не отвратителното изпълнение на поръчка струваща стотици хиляди левове, явно си ...

 56. 56 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 863 Любопитно

  До коментар [#23] от "wds23355772":
  Защото пишат политически ангажирани коментари, а не това, което реално виждат и се случва всеки ден. Работата им е да плюят ГЕРБ и да пишат обидни квалификации за Борисов. Предизборна кампания в стил съветски софхоз. Обидна и за повечето Варненци, които така или иначе не обръщат внимание на подобни помии.
  Иначе сте прав, това което изреждате се случва от известно време, хората го виждат и възприемат. Ако се продължи в същият дух, бързо ще се забравят провалените мандати на корумпирания кмет Йорданов и ще се тръгне още по-бързо напред. Варна има огромен потенциал и това се осъзнава не само от гражданите й, но и от всеки който иска реално да управлява и гради политическа кариера, а не да краде от града.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 57. 57 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 863 Любопитно

  До коментар [#55] от "stefan111":
  Какво е "РАЖДА"?
  Например: Свинята-майка РАЖДА до 12 малки прасенца, които бързо се превръщат в свине и т.н.
  Ти в каква връзка го казваш обаче - ние тъпите герберасти не вдяваме!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 58. 58 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 863 Весело

  До коментар [#45] от "trafopost":
  Не чакай нормален отговор.
  Другото вече, гледам си го получил...
  С тези е така...

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 59. 59 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#57:"Чичи (Ice Man's fan)"]Ти в каква връзка го казваш обаче - ние тъпите герберасти не вдяваме! [/quote]
  това, че няма да вденете е ясно, но приемам забележката за правописната грешка и си посипвам главата с пепел.

  п.с. твоята доволна ли е от теб и единайсетте ти малки братчета и сестричета?

 60. 60 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#58:"Чичи (Ice Man's fan)"]Не чакай нормален отговор. [/quote]
  ако това е ненормален отговор, следва наистина да се прегледаш...
  [quote#46:"stefan111"]Въпросният им "проект" е доста голяма тяхна изцепка, но това не означава, че всеки проблем на града трябва да се "оправдава" с тях, като повечето посочени в коментарите тук нямат нищо общо?[/quote]

 61. 61 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 863 Любопитно

  До коментар [#35] от "stefan111":
  Това не може да си го писал ти.
  Сигурно си го преписал от някой истински Варненец.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 62. 62 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 863 Весело

  До коментар [#59] от "stefan111":
  Сам съм - други няма!
  Знаеш защо си го получаваш, нали? Каквото повикало, такова се обадило.
  И аз съм си само прасе!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 63. 63 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#56:"Чичи (Ice Man's fan)"]Защото пишат политически ангажирани коментари[/quote]

  [quote#57:"Чичи (Ice Man's fan)"]Ти в каква връзка го казваш обаче - ние тъпите герберасти не вдяваме! [/quote]
  кой е политически ангажиран? ти сам си го признаваш, но е нормално ...
  [quote#61:"Чичи (Ice Man's fan)"]Това не може да си го писал ти. [/quote]
  приеми, че по същия начин грешиш и за всичко друго.
  [quote#62:"Чичи (Ice Man's fan)"]Знаеш защо си го получаваш, нали?[/quote]
  ти си го получаваш повече, провери си личните в случай че си забравил

 64. 64 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 863 Неутрално

  До коментар [#60] от "stefan111":
  С това съм съгласен по принцип - имам предвид дежурното оправдание с ТИМ и как те са виновни за лошото време и т.н.
  Също както твоето оправдание с Бойко и ГЕРБ.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 65. 65 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#64:"Чичи (Ice Man's fan)"]С това съм съгласен по принцип - имам предвид дежурното оправдание с ТИМ и как те са виновни за лошото време и т.н. [/quote]
  я... можел си да мислиш, похвално е!
  [quote#64:"Чичи (Ice Man's fan)"]Също както твоето оправдание с Бойко и ГЕРБ[/quote]
  "бойко", който със сигурност не ти е приятел, за да фамилиарничиш така, и герп са основната причина инфраструктурата на града в който съм роден и живея да продължава да е в плачевно състояние.

 66. 66 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 863 Весело

  До коментар [#63] от "stefan111":

  [quote#63:"stefan111"]ти си го получаваш повече, провери си личните в случай че си забравил [/quote]
  Пак ли ме псуваш? Ах ти калпазанин, такъв! Ще ти се разсърдя и няма повече да си играя с тебе на лимки.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 67. 67 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 863 Весело

  До коментар [#65] от "stefan111":
  Както казах - дежурното оправдание.
  На калпавия моряк - водораслите му пречат.
  Може и да го познавам. Това нещо страхотно ли ти се струва или невъзможно? Голям праз!
  Бойко си е Бойко. Със сигурност няма никаква вина за мързела и некачествената управа на града. Вие и само вие, които живеете там сте виновни за всичко! Никой друг не ви е виновен. Овладяли сте до съвършенство изкуството да се оплаквате и да мрънкате, а не да работите, да пазите и да изисквате. И сега пак чакате някой да ви оправи. Бойко ли застрои морската или Бойко ви изкопа и пази с ограда дупката за "Търговския център"? Или не глобява джигитите по улиците и оставя всеки да си паркира из града където му скимне? Бойко ли раздаваше разрешителни за строеж в цветния квартал или до МЕИ-то? Бойко ли не ви коси тревата из целия град всяко лято? Айде сам си продължавай, ама едва ли...

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 68. 68 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#66] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  добра, остави глупостите настрана и погледни снимката

  http://petel.bg/Iznenada-za-varnentsi--Razhdata-po-peyki-i-tsvetarnitsi-na-novata-peshehodna-zona-e-po-proekt__79885

  това е на няма и 3 месеца, рЪждата и лющенето се виждат и с просто око. Всеки един нов "проект" в града ни е такъв, съвпадение е, че от 3години герП управляват... За тази рЪжда не са виновни ТИМ, както и за некадърно асфалтираните булеварди, за плочките които пренареждаха 3-4 пъти и продължават да са криви. И понеже мен лично ме дразни, ме изкарвате партиен привърженик...

  Днес минах през "новият" бул. 3ти март, който беше гръмко рекламиран, че ще бъде обновен ИЗЦЯЛО... както написах вече от 4км булевард са са направени 900м.

 69. 69 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#67:"Чичи (Ice Man's fan)"]Със сигурност няма никаква вина за мързела и некачествената управа на града.[/quote]
  е той я назначи... как да няма?!?

 70. 70 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 863 Любопитно

  До коментар [#69] от "stefan111":
  Кирил Йорданов ли??? 4 мандата??? Кметовете се избират МАЖОРИТАРНО! Сигурен съм че го помниш това!
  А Областният управител се НАЗНАЧАВА! Вашият го назначиха ДПС - помниш ли? Ходи ли да протестираш пред областната управа тогава?

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 71. 71 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#67:"Чичи (Ice Man's fan)"]Бойко ли застрои морската[/quote]
  морската не е толкова застроена колкото се приказва, това е малко като за тим приказките...
  [quote#67:"Чичи (Ice Man's fan)"]Бойко ви изкопа и пази с ограда дупката за "Търговския център"?[/quote]
  тази "дупка" е от повече от 30 години.
  [quote#67:"Чичи (Ice Man's fan)"]Или не глобява джигитите по улиците и оставя всеки да си паркира из града където му скимне?[/quote]
  глобяват се и такива има във ВСЕКИ един град

  [quote#67:"Чичи (Ice Man's fan)"]Бойко ли не ви коси тревата из целия град всяко лято?[/quote]
  това е глупаво...

  виж, знам, че да седиш отстрани и да се правиш на разбиращ, като същевремено обвиняваш е лесно. Нещата които си изброил са неверни, неточни или нерешими от обикновения варненец, както са нерешими от обикновения българин държавните проблеми. Да обвиняваш варненци за градоначалниците е все едно да обвиняваш всички българи за крадливите управници на държавата... несъстоятелно е.

 72. 72 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#70:"Чичи (Ice Man's fan)"]Кирил Йорданов ли??? 4 мандата???[/quote]
  4тия той го назначи, да! първите 2 мандата бяха успешни, на фона на "десните" Хр. Кирчев и Добрин Митев, който още мисля, че е в неизвестност...

 73. 73 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#70:"Чичи (Ice Man's fan)"]Вашият го назначиха ДПС - помниш ли? Ходи ли да протестираш пред областната управа тогава? [/quote]
  протестирал съм повече отколкото можеш да си представиш, включително и сам!

 74. 74 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 863 Любопитно

  До коментар [#68] от "stefan111":
  ОК, с удоволствие оставям глупостите на страна.
  Това което показваш е неоспоримо, но точно в това се крие и причината, която пък вбесява мен - вече неживеещият във Варна, но винаги оставащ си Варненец, а именно - Е, И?
  За кой път се случва нещо подобно в града и за кой път това не е проблем за никого??? Защо не се контролира проекта от създаването му, през одобрението и изпълнението от независими граждани, граждански организации, НПО-та и т.н.? Защо винаги го търпите това по един и същ начин? Какво като ми пишеш на мен или във форума и псуваш Бойко, например? Защо няма хора пред партийния дом с плакати и свирки? Защо търпите тези безумни ремонти на настилката на главната, с едни и същи идиотски павенца, от некачествен цимент или друг ронлив материал? На какво прилича новият участък от Севастопол до входа на морската??? Гнус! Помниш ли кога го правиха? Ами много важната Алея Първа? Какво е това смешно нещо? Някакви милиарди щяха да се влагат? Къде са? Това ли им е великият бездарен проект на ТИМ? Как можахте да излезете през Февруари и да протестирате, защото във Варна бяха единствените протести и то не срещу правителството а конкретно срещу Киро, а когато се отнася за ВАШИТЕ пари и ежедневие, за ВАШИТЕ възможности за бизнес и по-добър живот - търпите като овце и мрънкате, че Бойко бил виновен, а Дянков провалил града, щото отказал японския заем? Е колко още? Докато ни завладеят руснаците съвсем ли?
  Как така в София, Пловдив и Бургас може, само във Варна видиш ли, Бойко ни провалял? Защо би му било? Нали е популист? Варна е вторият по жители град - не му ли трябва електорат, по твоята логика?

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 75. 75 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 863 Неутрално

  До коментар [#72] от "stefan111":
  Христо Кирчев - да. Но него не го беше срам и страх, и се разхождаше пеш из града или с трабантчето си. Проблемите започнаха от Иван Костов, за мен. Който за да прескочи очевидно много успешният Христо Кирчев - стар СДС-ар, предложи недоразумението Добрин Митев, учител по трудово възпитание, за кмет на Варна. Тогава всички се възмутихме и не гласувахме, а града мина в ръцете на червените, които си гласуват под строй. Митев е в неизвестност в Нова Зеландия след един побой, от където няма режим за екстрадиране с България. И дойде професионалният политик Кирил Йорданов - независим, подкрепен от левицата - хаха. И пак напомням - Бойко не е назначил за 4-ти мандат Киро, хората го избраха! Сами! Грешката на Бойко в случая е, че искаше да спечели на всяка цена, защото Варна е много важна! И заложи на сигурен кон - Киро. Кой друг беше силен тогава? Защо не гласувате за личности, а за партии, когато се отнася до кметове? Друг факт е, че местната партийна организация на ГЕРБ във Варна е много слаба. Не мобилизира силни кандидатури, няма добър авторитет в града и не прави почти нищо сериозно. Но това не означава, че съзнателно пречи или проваля града! Замислял ли си се защо Данчо Цонев-Ментата се кандидатира от Варна?

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 76. 76 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 863 Любопитно

  До коментар [#71] от "stefan111":
  Значи да си мрънкаме, да цапаме и та си стоим все едни и същи овце и торове, защото е несъстоятелно и управниците са лоши, пък ние сме умни и добри, ама на - лош късмет, карма? Ами да си теглим куршума тогава или да емигрираме! Оставете я тази държава на циганите и руснаците, за какво ви е?
  Защо лъжеш за морската? Кога е имало там такива идиотщини? Нали си варненец? Местност "Салтанат" беше вилна зона, с абсолютна забрана за строеж, а само за ремонт или поддръжка на съществуващите вили! Какво е сега? Да не мислиш че очаквам да са застроили тревните площи около тенис кортовете, а понеже не са - да съм доволен???
  Всичко, което ти изреждам е абсолютно във възможностите за контрол на населението и гражданите на Варна. Това че не го можете и знаете, не означава че не може да бъде направено. И не - не стоя отстрани.
  Как така паркирането да не е решим проблем? Ела в София и паркирай неправилно и безплатно в широкият център, където има синя и зелена зони. Или в Пловдив или Бургас.
  Именно че дупката е от 30 години, а Бойко е от 2009, до 2012.
  А за тревата просто няма смисъл да говорим. Ти като искаш да спориш, аз никога няма и не искам да те спра. Не е в това проблемът. Проблемът е в гледната точка! Проблемът е, че всичко което изреждам са твои (и мои) проблеми, не на управляващите. Като не могат да ми ги решават, ги свалям и избирам други, които могат или поне искат. Докато не почнем да мислим ВСИЧКИ така, все Бойко ще ни е виновен за инфраструктурата и палмите с изкуствен кокос!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 77. 77 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#74:"Чичи (Ice Man's fan)"]За кой път се случва нещо подобно в града и за кой път това не е проблем за никого???[/quote]
  Защо ли? Много просто, защото за голяма част от съгражданите ми това е приемливо, даже похвално. Ето виж коментарите горе, та те се радват!?! В същност не е толкова просто разбира се, но в общи линии е така. Не виждаш ли, че цялата държава е един кенеф, в който голяма част от хората се радват на "борци против комунистите", такива като герп, които в същност представляват мнозинството, според соц. проучвания... Как да стане? Другата част, истинското мнозинство, са до такава степен разочаровани и вдигнали ръце от събитията, че не им пука. И как да им пука щом като "злото" (комунистите) и тези които се "борят срещу него" (бойковистите) са едни и същи измекяри. Ти сещаш ли се за реален вариант това да се промени ? Аз не... Единственото което ми остава е да гледам семейството си, да се опитам да не се побъркам покрай всичката простотия покрай нас и когато някой ме изнерви да му тегля една мощна, поне да знам, че съм първи, след което да го "отбягна", за да не може да ми отговори без да го изтрият после ...
  [quote#74:"Чичи (Ice Man's fan)"]Защо няма хора пред партийния дом с плакати и свирки? [/quote]
  Нямаше ли ? Аз самия съм бил там редица пъти. Сега има една купчина камъни, която символизира лицемерието на абсолютно всичко което се случва и безпомощността на обикновения гражданин.
  [quote#74:"Чичи (Ice Man's fan)"] Докато ни завладеят руснаците съвсем ли? [/quote]

  ако не са тези руснаци, тук половината ще измрат от глад и това ти го казвам без да съм русофил, въпреки, че и така са ме наричали...
  [quote#74:"Чичи (Ice Man's fan)"]Как така в София, Пловдив и Бургас може[/quote]
  Какво може в изброените от теб градове?!?! Единственият град, който имаше положително развитие е Бургас и то, развитието му стана благодарение на боковото правителство и благоразположение, и до голяма степен заради съвестният кмет, който имахазаедно с адекватната опозиция в града, каквато за съжаление няма никъде другаде. Във всички други градове положението е точно такова каквото и във Варна, да не кажа и по-зле. ( без столицата естествено ... )
  [quote#75:"Чичи (Ice Man's fan)"]Христо Кирчев - да. Но него не го беше срам и страх, и се разхождаше пеш из града или с трабантчето си[/quote]
  Съгласен съм, често го засичам и човека си е с гордо вдигната глава.
  [quote#75:"Чичи (Ice Man's fan)"]И пак напомням - Бойко не е назначил за 4-ти мандат Киро, хората го избраха! Сами![/quote]
  Ето това не е вярно. Хората гласуваха за на герп кандидата. Аз самия, който тогава вече ги ненавиждах(герп) щях да гласувам за техният кандидат, понеже очаквах да е различен от киро и да му е опонент... е улесниха ме, въпреки, че се наложи да дам гласа си за опонента му. Събитие с което не се гордея, но бях готов да си поема последствията.
  [quote#75:"Чичи (Ice Man's fan)"] Защо не гласувате за личности, а за партии, когато се отнася до кметове?[/quote]

  Е провери списъците от изборите 2011, има ги на сайта на ЦИК и виж с колко спечелиха герп и колко от циганските гласове отидоха за тях. Ще те улесня(всичките). Това, заедно с дребните изборни измами на СИК, ОИК и ЦИК като цяло ... Няма как да се спечели тази битка.

  [quote#75:"Чичи (Ice Man's fan)"]Но това не означава, че съзнателно пречи или проваля града![/quote]
  И несъзнателно да го правят пак са виновни!

  [quote#75:"Чичи (Ice Man's fan)"]Замислял ли си се защо Данчо Цонев-Ментата се кандидатира от Варна? [/quote]
  Не съм се замислял за ментата. Предполагам защото няма да му е трудно имайки предвид кандидатите.

 78. 78 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#76:"Чичи (Ice Man's fan)"]Ами да си теглим куршума тогава или да емигрираме![/quote]
  Доста хора го направиха...
  [quote#76:"Чичи (Ice Man's fan)"]Защо лъжеш за морската?[/quote]
  Нито една лъжа не съм изрекъл за морската.
  [quote#76:"Чичи (Ice Man's fan)"]Всичко, което ти изреждам е абсолютно във възможностите за контрол на населението и гражданите на Варна.[/quote]
  не съм съгласен. Има неща които са безвъзвратно загубени. И единствено революция би ги променила, разбирай разрушила. Е аз война(буквално) не искам и нямам възможност да водя. Това важи за повечето съвестни варненци. Например Алея 1ва никога няма да бъде върната на държавата, въпреки, че беше продадена за не повече от 100лв за м2, пари които самият аз можех да намеря ( разбирай почти всеки). И всичките протести, жалби и пр. стигнаха до ? До министъра на РРБ (настоящ президент) който не намери нищо нередно и отряза каквато и да е възможност (освен революция както споменах) за отмяна на сделката. Същото важи за 98% от абсурдните сделки в общината и областта.

  В същност както неведнъж в коментарите под тази тема споменах това не е проблем само на Варна. Всичко това се случва във ВСЕКИ един град и да се говори как е само тук е смешно...
  [quote#76:"Чичи (Ice Man's fan)"]Ела в София и паркирай неправилно и безплатно в широкият център, където има синя и зелена зони[/quote]
  В София съм редовно(жена ми е оттам). Паркирането въпреки синята зона е същото като тук, с разликата, че в столицата е по-натоварено и има повече коли.
  [quote#76:"Чичи (Ice Man's fan)"]А за тревата просто няма смисъл да говорим. [/quote]
  Във Варна има повече зеленина от всеки град в България. Колкото и абсурдно да ти звучи, мога да ходя бос по джапанки без краката ми да станат черни, което не може да стане в никой друг по-голям град (в София е най-черно). Друг е въпроса, че по джапанки ходя само до плажа ( не офицерския разбира се )

  [quote#76:"Чичи (Ice Man's fan)"]Като не могат да ми ги решават, ги свалям и избирам други, които могат или поне искат.[/quote]
  е нали за това избрахме боко? И какво стана? ето пак ще има избори ...
  Колкото и черногледо да звучи ще го кажа - обречени сме на мизерия докато ... доста време ще мине

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK