"Чети с мен" днес в цялата страна

"Чети с мен" днес в цялата страна


Националната кампания "Чети с мен", която се провежда под патронажа на президента Росен Плевнелиев и с подкрепата на Министерство на културата и различни организации, свързани с четенето и грамотността, ще направи опит за национален рекорд по масово четене днес.


В столицата събитието ще се проведе от 10 ч. в Борисовата градина - в пространството между езерото с лилиите и детската площадка. На него ще се включи и премиерът проф. Георги Близнашки
заедно с министри от служебното правителство, популярни актьори, музиканти, журналисти и общественици.


Между 10 и 16 ч. на детската площадка ще има специален детски кът "Бисерче вълшебно" - наречен на наградата за модерна българска детска литература. Там малки и големи ще могат да се срещнат с любими детски писатели - дядо Пънч, Юлка, Любомир Николов, Петя Кокудева и други, за да научат от тях как се измислят приказните истории.
Събитието предвижда поредица от четения за всички възрасти и ще продължи до 16 часа, като всеки желаещ ще може да прекара последния неделен ден от септември с книга в ръка на открито заедно с други любители на четенето. 


"Чети с мен" няма да се ограничи само в столицата. Различни организации, библиотеки, читалища, книжарници и други групи в цялата страна организират множество инициативи по повода.


Карта на населените места, които се присъединяват със своя програма, може да видите по-долу, а подробности да откриете в страницата на събитието във "Фейсбук".Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK