Шумът на клаксона, или новият литературен сборник Klaxon Press

Шумът на клаксона, или новият литературен сборник Klaxon Press

© acebook.com/TheLocalArtistCollectiveВ началото на годината се срещнах с Моника Георгиева и без да хаби време, тя ми разказа за мечтата си да издаде литературен сборник в България с нова поезия и проза. Казах й, че сигурно ще е доста трудно да намери подкрепа за такова нещо и още по-трудно да намери новите, неиздавани досега автори, които да помести в сборника.


Няколко месеца по-късно Klaxon Press излезе от печатните машини на издателството на Софийския университет "Св. Климент Охридски". С огромната подкрепа на издателството, упоритата работа на Моника и нейния екип, таланта и желанието на младите автори Klaxon Press Journal се роди.


Така на 15 септември тази година се появи първото книжно издание на колектива за изкуство и култура Klaxon Press. В него намериха мястото си четиринайсет нови български писатели, фотографи и илюстратори.
Разказите, стихотворенията, илюстрации и снимки са плод на работата на Августин Господинов, Биляна Христова, Йордан Радичков, Моника Георгиева, Георги Белоречки, Стефан Икога, Ден Стефанова, Росен Кукушев, Борис Киров, Ghostdog, epitaphvonweird, James Crouchman, Севда Семер и Александър Балтаджиев.


Всяко произведение е публикувано на български и английски език, като идеята на колектива е да успее да прескочи границите на България и да разпространи изкуството на нашите родни млади автори в чужбина.


За да бъде Klaxon Press Journal достъпен, колективът се е погрижил сборникът да се разпространява безплатно в Народната библиотека, betahaus Sofia, Soho/Coxo, Skaptobara, книжарницата на Софийския университет, Апартамента (A:part:mental), Amaro baretto, Bar FlipFlop, Галерия "Абсент" и artnewscafе в Пловдив.


Официалното представяне на първото издание на Klaxon Press ще се състои в четвъртък, 2 октомври, от 19:00 в "+това" (ул. "Марин Дринов" 30).


По време на събитието софийската аудитория ще има възможност да се сдобие с брой от сборника, да чуе селекция от проза и поезия от авторите на Klaxon Press, както и да се запознае с бъдещите начинания на колектива.  


Входът е свободен и ще се раздават сборници на място. Електронният формат на Klaxon Press Journal можете да прочетете на официалния сайт - www.klaxonpress.com.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK