Тичай рано сутрин, научи се да плетеш и още няколко начина да (си) помогнеш в средата на октомври

Тичай рано сутрин, научи се да плетеш и още няколко начина да (си) помогнеш в средата на октомври


Днес представяме четвърта селекция от интересни и хубави каузи, в които можеш да се включиш като доброволец от общата рубрика на "Дневник" и TimeHeroes.org. Текстовете са подготвени от екипа на Time Heroes. Ако искаш да споделиш идея, да получиш повече информация или просто да кажеш здрасти, пиши на [email protected].


Какво прави един човек добър - постъпките му, отношението му към другите, ценностите и убежденията му? Отговорът не е прост и еднозначен, но въпреки това всяка седмица се опитваме да го намерим с инструментите на доброволчеството. И ако доброто е връх, към който водят много пътеки, ето няколко, по които можеш да тръгнеш.


Кампанията "Изплети топлина" се организира за трета поредна година в подкрепа на бездомните хора. Оказва се, че през зимните месеци те получават подслон само през нощта и прекарват целия ден навън в студа. Получават дарения под формата на дрехи, но по-рядко под формата на шапки, шалове, ръкавици, чорапи. Това е твоят шанс да помогнеш - изплети им нещо топло. Ако не можеш да плетеш - не е проблем, организаторите ще те научат.
Тичай рано сутрин, научи се да плетеш и още няколко начина да (си) помогнеш в средата на октомври

Според проучвания около 80% от българите не спортуват. Ама никак. Спортен клуб "Бегач" се опитва да обърне този факт с главата надолу, като популяризира бягането и здравословния начин на живот. На 26 октомври в Борисовата градина в София ще се проведе Sofia Morning Run - бягане на 5-, 10- и 20-километрови отсечки. Помощта ти за организацията на събитието ще е безценна, ако се включиш като доброволец. Важно - състезанието има и благотворителен елемент. Всеки участник може да направи дарение, с което да се реализира проект по създаване на спортна инфраструктура в софийските паркове.


Децата с тежки бъбречни увреждания или с бъбречна недостатъчност прекарват много време в болнични заведения още в ранна детска възраст. В продължение на седмици и месеци са подложени на неприятни интервенции и манипулации, но преодоляват тези изпитания. Някои от тях остават пациенти на болничните заведения с години, там израстват. Можеш да направиш престоя им много по-приятен, като им почетеш приказки и им станеш приятел. Нужно е да имаш ентусиазъм и свободно време между октомври 2014 и май 2015.


Тичай рано сутрин, научи се да плетеш и още няколко начина да (си) помогнеш в средата на октомври

Казват, че всеки трябва да засади поне едно дърво в живота си. Ние твърдим, че трябва и да даде кръв поне веднъж. Направи го на 19 октомври. Освен че ще спасиш живот (ДА!), можеш да си направиш безплатно изследване за СПИН, хепатит В и С, сифилис и кръвна група.


Понеже си говорихме за пътеки и върхове в началото - използвай последните приятни дни на есента, разходи се в планината. Хвани непозната (но маркирана) пътека и намери някое ново място. Това е от нас. До другата седмица.


TimeHeroes.org е платформа за доброволчество, която свързва хора, които искат да помагат, с организации, които имат нужда от подкрепа. Виж всички актуални инициативи на TimeHeroes.org.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK