Българин написа музиката за популярен клип на Европейската космическа агенция

Българин написа музиката за популярен клип на Европейската космическа агенция


Атанас Вълков, композитор, музикант и продуцент от български произход, който от години живее и работи в Полша, е авторът на музиката за един от популярните в последните часове клипове в YouTubе.


"Амбиция" (Ambition) е дело на поляка Томек Багински по поръчка на Европейската космическа агенция. С него ESA иска да отбележи една наистина амбициозна - и дотук изненадващо успешна - мисия. Това е проектът "Розета", с който за пръв път човечеството изпраща апарат до комета и се подготвя да приземи сонда на нея в средата на ноември.

Освен всичко друго, "Розета" търси и дали водата, смятана за ключов елемент от възникването на живота на нашата планета, не е била донесена от подобен звезден странник.


За снимките международният екип използва сюжет от дълечното бъдеще и привлича актьора Ейдън Гилън, който е познат напоследък от сериала "Игра на тронове". В ролята на учител той проверява дали неговата възпитаничка (италианката Ейслинг Франчози) притежава достатъчно амбиция, за да създава светове. Буквално.


Вълков е автор и на композицията "Човешки свят" (People’s World) към трейлъра на "Амбиция".На официалната му страница пише, че е роден в Бургас и че през 2010г. е номиниран за Европейската награда за таланти на конкурса за филмова музика в Кьолн. Вълков е победител и в един от конкурсите на кино фестивала "Берлинале" и носител на стипендия от университета Бъркли.


Основател на компанията  ID Music Productions , той е завършил музикално училище в Люблин и академия в Катовице, където специализира джаз пиано, вибрафон, маримба и ударни инструменти.


Снимките за клипа са правени в Исландия, която на места изглежда като извънземен пейзаж.Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK