Пет рецепти за домашно-приготвени добрини

Пет рецепти за домашно-приготвени добрини

© TimeHeroes.orgСлед като миналата седмица някои читатели бяха разочаровани, че повечето идеи за доброволстване бяха за района столицата, тази седмица общата рубрика на "Дневник" и TimeHeroes.org, предлага няколко каузи, на които можете да помогнете отвсякъде - от комфорта на собствения си, надяваме се, вече топъл дом. Текстовете са подготвени от екипа на TimeHeroes. Ако искате да споделите идея, да получите повече информация за нещо или просто да кажете здрасти, пишете на [email protected]


Стана малко по-студено, малко по-мрачно, и вече нямаш особено много желание да прекарваш време навън. Но нека това не пречи на доброволчеството ти. Защото има много неща, които можеш да вършиш и на закрито. Това е темата на днешната кратка селекция от геройски инициативи, на които можеш да помогнеш с времето, уменията и енергията си.


Пет рецепти за домашно-приготвени добрини

© TimeHeroes.org


Khan Academy е образователна организация, която безвъзмездно предлага над 6 000 видео урока с над 100 000 упражнения към тях. Това е най-мащабният дигитален образователен проект на планетата и всичко в него е безплатно и се разпространява свободно. Видео уроците правят концепциите, които се изучават в училище, леснодостъпни, предоставяйки качествено образование безплатно, на всеки, в целия свят. България също е част от инициативата, а ти можеш да помогнеш уроците да станат достъпни и за родните ученици.
Ако обичаш животните, защо не станеш приемен стопанин на малък и сладък голдън или лабрадор ретривър, който някой ден ще стане водач на незрящи? След като преминеш обучение, се ангажираш да отгледаш здраво, възпитано и щастливо куче, което няма страх от интензивната градска среда, пътува безпроблемно във всякакъв вид транспорт и е водимо и управляемо. Всички разходи покрай отглеждането като храна, играчки, нашийници и подобните, ще ти бъдат предоставени от организатора. За теб остава да се грижиш за ретривъра.


Пет рецепти за домашно-приготвени добрини

© TimeHeroes.org


Ако пък предпочиташ да се грижиш за хора, включи се в Програма ЗОРА, която разработва и използва софтуерно приложение, за да помага на деца с аутизъм. Нужни са доброволци-обучители и програмисти. Основният метод, който се използва, е задържане на обектно-речеви асоциации и ползва софтуерен продукт, наречен SOAR. Продуктът е безплатен и може да бъде използван както като самостоятелно средство за комуникация, така и като средство за езиково обучение. Могат да се включат хора от всеки град в България, които биха отделили от времето си за работа с дете с аутизъм или за подобряване на софтуера.


В случай, че техническите ти способности се простират и в сферата на фотографията и видеото, помогни на екипа на Фондация "Отворени изкуства" да заснеме няколко лекции от инициативата "Въведение в съвременното изкуство". Лекциите ще се проведат в следобедите на 15, 22, 27 ноември и 6 декември в Софийска градска художествена галерия. По възможност носи твоя техника.


Пет рецепти за домашно-приготвени добрини

© TimeHeroes.org


Преди няколко седмици те запознахме с акциите на групата от доброволци "Подарете книга", която от няколко години посещава домове за деца, лишени от родителска грижа, в цялата страна, за да предлага своето менторство и приятелство. Виж кои са ноемврийските дати и места, където и ти можеш да промениш живота на някого за добро.


Носи топли дрехи, приемай витамини и прави повече добро. До другата седмица.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK