Бъди герой в свободното си време 7: Съпричастността е зад ъгъла

Бъди герой в свободното си време 7: Съпричастността е зад ъгъла

© TimeHeroes.orgИзбори 2022

"Дневник" и TimeHeroes.org представят интересни каузи, в които можеш да се включиш като доброволец. Текстовете са подготвени от екипа на TimeHeroes. Ако искате да споделите идея, да получите повече информация за нещо или просто да кажете здрасти, пишете на [email protected]


Солидарността, казват, била в недостатъчно количество в обществото ни. Съпричастността също. Ние обаче не сме съгласни с това твърдение. По-склонни сме да приемем, че не винаги знаем как да помогнем на нечия кауза и да я прегърнем като своя, защото просто не знаем, че тя съществува. Ето тази дупка в информираността борим всяка седмица, предлагайки отбор добри идеи, които имат нужда от малко физическа и интелектуална помощ, за да бъдат осъществени. Надявайки се, в крайна сметка, че това ни прави едно по-солидарно и съпричастно общество.


Може би помниш, че скоро те запознахме  с мисията на глобалната общност "Кан Академи", която предлага безплатни видео уроци в помощ на учениците по цялата планета. От скоро Кан Академи България има официален сайт, съдържанието в който трябва да бъде преведено от английски на български. Ако имаш няколко свободни минути, удари едно рамо. Всичко става онлайн и може да бъде правено по всяко време на денонощието и от всяка точка на България и света.
Българска хранителна банка работи за намаляване на глада и ограничаване на разхищаването на годна за консумация храна в България като събира и раздава на хора в нужда годни за употреба хранителни продукти, които получава от различни организации като производители и вериги супермаркети. За втора поредна на 29 и 30 ноември в 10 локации из София ще се проведе мащабна кампания за събиране на продукти и информиране на гражданите, която има нужда от голям доброволчески ресурс. Ще ти отнеме по около 4 часа на ден.


Бъди герой в свободното си време 7: Съпричастността е зад ъгъла

© Българска хранителна банка


Ежеседмичните посещения на доброволците на Подарете книга продължават и през ноември. Виж на кои дати и къде можеш да станеш приятел и ментор на дете от дом и да му помагаш да си учи уроците.


Ако пък случайно си общопрактикуващ лекар, можеш да помогнеш на Фондация "Светът на Мария" в мисията й да подобри качеството на живот на хората с интелектуални затруднения и техните семейства като предоставиш услугите си pro bono на дневен център за възрастни в удобно за теб време.


В случай, че общата ти практика е по-скоро в областта на изкуството, можеш да помогнеш за изграждането на Творческа къща "Петрохан", като декорираш и омебелиш стая по твой проект. Разходите по престоя и транспорта се поемат от организаторите. Разбери повече, като цъкнеш тези подчертани думи.


Стигна до края. Надяваме се, че си хареса поне една идея за доброволстване, на която да помогнеш да се случи. До другата седмица.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK