"Соцгурме": книга прави портрет на комунизма от ъгъла на неговата кухня

Оформление - Велина Мавродинова

© Издателство "Жанет 45"

Оформление - Велина МавродиноваЗащо София през 1975 г. има повече ресторанти на глава от населението от Ню Йорк през 2014 г.? Защо всички знаят как изглежда Джулия Чайлд, а никой вече не знае коя е и как изглежда Пенка Чолчева? Как високата френска кухня си проби път в менютата на комунистическите ресторанти, защо магазините бяха винаги празни и как Никсън вдъхнови производството на шунка в България?


На тези и други въпроси обещава да отговори книгата "Соцгурме: Куриозната история на кухнята в НРБ" на главния редактор на списание "Бакхус" и основател на сайта BalkanTravellers.com, журналистът Албена Шкодрова, която ще бъде представена този четвъртък, 20 ноември от 19 ч. в столичното заведение +Това.


Документалната книга прави необичаен портрет на времето преди 10 ноември буквално от "кухнята" на комунизма - през спомените на гражданите на Народна република България за ежедневното им пазаруване, готвене, посещение на ресторант. Тези наглед обикновени истории "ще ви преведат през опита на комунизма с тъга и смях", обещават издателите от "Жанет 45".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK