Наздраве за деня на доброволците

Наздраве за деня на доброволците

© TimeHeroes.orgПо случай деня на доброволеца попитахме TimeHeroes.org какво печелиш, когато отделяш време и безвъзмездни усилия за други, често непознати за теб начинания. В общата ни рубрика "Бъди герой в свободното си време" можете да намерите много каузи, на които е приятно и полезно да се сътрудничи.


Днес, 5 декември, е Международният ден на доброволците. Поздравяваме те, ако си такъв, а ако не си - днес е добър ден да станеш. Но защо да бъдеш доброволец?


Доброволците споделят следните причини: най-вече за да помагаш на хора и каузи в нужда, но и защото срещаш нови, близки до теб хора, чувстваш се добре, придобиваш опит, изглежда супер в CV-то ти, което все повече помага при търсене на работа, както и при кандидатстване в чужди университети (ако това те интересува).
"Ако мислите, че часовете, които ще отделите, за да почетете книжки на деца в дом, да дарите кръв или да помогнете в новата библиотека, са подарък за някой друг, с изненада ще установите, че те всъщност са подарък към вас самите", казва Бояна, един от доброволците, намерили своята кауза през TimeHeroes.org.


"Посещението в приюта за кучета ми помогна да преодолея заложения в детството ми страх", споделя Сашо. "Освен, че помага да опознаеш тях, общуването с животни ти разкрива непознати щрихи от собствения ти характер и собствената ти способност да изграждаш връзки. Да не говорим за усещането, когато си направил нещо добро за някой друг".


Според Диана "доброволствайки – усещате по-добре времето си. Буквално усещате, че то се удължава и
е по-пълноценно. Освен това, както някъде прочетох и мигновено се съгласих – доброволчеството е секси".


Ако ние трябва да добавим нещо, бихме повторили думите на Севда: "доброволчеството е чудесен начин да се забавляваш и да пробваш нещо ново. TimeHeroes прави процеса по намиране на подходяща кауза толкова лесен, че вече нямаш оправдание.".


Към момента в онлайн платформата за доброволчество TimeHeroes.org те очакват близо 60 актуални инициативи. Можеш да намериш своята мисия, търсейки по време (колко часа можеш да отделиш), място (къде се намираш) и тип (какви каузи те привличат).


Като казахме "тип" - сред мисиите, които можеш да подкрепиш още днес, има такива, свързани с деца, култура и изкуство, възрастни хора, бежаци и мигранти, хора с увреждания, природа, животни, образование, здравеопазване. Каквото пожелаеш.


Ако пък не намираш своята мисия, можеш да я създадеш и да намериш доброволци за нея. Повярвай ни, такива има повече, отколкото очакваш.


Наздраве за теб, доброволецо (или бъдещ доброволецо). Ти правиш средата, в която живеем, по-добра и затова ти благодарим.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK