"Неохраняема зона" ще бъде открита отново във Варна

"Неохраняема зона" ще бъде открита отново във Варна

© Contemporary SpaceПоредното 12 издание на проекта "Неохраняема зона" ще бъде открито днес в 19ч. в галерията на варненския център за култура "Съвременно пространство" (Contemporary Space). В него участват 32 автори - графични дизайнери, фотографи и художници в изненадващата възрастова рамка от 11 до 64 години.


"Участниците носят енергията на различни академични школи и са обединени не само от общата тема, но и от идеята че, дизайнът има значение даже на територията на България", казва кураторът на изложбата Димитър Трайчев.


Част от представените работи са проектирани през 2014, а другата - са специално създадени за случая и коментират зададената тема "Несбъднатият разговор".
"Задушаващото отсъствие на комуникация в съвременното българско общество предизвиква нееднозначни реакции у художниците, обяснява Трайчев. Те варират от силови методи до медитативни констатации".
В експозицията, доминирана от постери, типография, обект и инсталации по традиция присъстват и музейни жанрове, стилове и техники.


Центърът за клтура "Съвременно пространство" се намира на ул. "Марко Балабанов" 23 във Варна.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK