Деца цигулари от Варна получиха Наградата "Стоян Камбарев" за полет в изкуството

Цигуларите Мартин и Александър  Зайранови

© Фондация "Стоян Камбарев"

Цигуларите Мартин и Александър ЗайрановиДвамата братя цигулари Мартин и Александър Зайранови, на 13 и 16 г., получиха наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" на шестата церемония на едноименната фондация, която се проведе вчера в "България мол".


Братята са възпитаници в Националното училище по изкуства "Добри Христов" във Варна. Освен бронзовата статуетка те получават награда на стойност 3000 лева, възможността да реализират собствен проект, както и да изнесат концерт в един от моловете в столицата.


Останалите наградени са актрисата Елена Телбис, театралният режисьор Анастасия Събева, художникът Андрей Хамбарски и сценаристите и режисьори Еди Шварц и Йордан Петков.
Фондация "Стоян Камбарев" е основана в памет на известния български театрален режисьор, който почина през 1998 г. Неин председател е актрисата Деси Тенекеджиева.


Една от основните цели на фондацията е откриване, насърчаване и подпомагане на млади творци в областта на изкуството чрез наградата "Стоян Камбарев" за оригинален и нетрадиционен поглед в изкуството и за безспорно високо и забележително постижение.


Награденият творец може да бъде представител на всяка област от изкуството без ограничение - театър, кино, музика, литература, живопис, визуално изкуство и други.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK