Изложба показва градската среда през погледа на художници - плакатисти

Изложба показва градската среда през погледа на художници - плакатисти

© ОрганизаторитеИзложбата  "Плакати за нова българска архитектура", която представя развитието на съвременната архитектура в България за последните 25 години през погледа на 12 български художници, ще бъде открита на 14 май в Чешкия център в София. Тя ще бъде изложена до 16 юни, а откриването е на 14 май от 19 ч. съобщават организаторите.


В експозицията са включени 19 плаката на художници, графични дизайнери, плакатисти и илюстратори, а според куратора и участник в изложбата Анна Симеонова от PlakatKombinat.com те са образец за добрите промени в архитектурата и градската среда в България.


В изложбата са включени произведения на Ясен Згуровски, Теодор Лихо, Милен Гелишев, Георги Янков, Николай Младенов, Надежда Комитска, Филип Бояджиев, Мариян Дзин, Милена Абанос, Стефан Чинов, Максим Мокдад и Анна Симеонова.
 

Изложбата беше представена за пръв път в Пловдив по време на миналогодишното издание на седмицата на архитектурата One Architecture Week. Експозицията има за цел да покаже, че интерпретацията на художниците може да хвърли свеж поглед върху архитектурата и развитието й в България през годините.


PlakatKombinat.com е онлайн платформа за плакатно изкуство, която до момента е събрала 230 специално създадени за галерията работи в лимитирани серии. Мисията й е да представи на публиката в България и по света изкуството на 38 водещи български автори от областта на графичния дизайн, плаката, илюстрацията и графиката.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK