Папата не бил гледал телевизия от 1990 г. насам. А дали е пропуснал нещо добро?

Папата не бил гледал телевизия от 1990 г. насам. А дали е пропуснал нещо добро?

© Gregorio Borgia, Associated PressАко има една универсална истина за хората, които не притежават телевизор, е, че в крайна сметка ще ви се похвалят, че не притежават телевизор. Дори и папа Франциск го направи.


В интервю за аржентински вестник папата обяви, че не е гледал телевизия от 1990 г. насам.


Светият отец признава, че в нощта на 15 юли 1990 г. обещал на Дева Мария да се въздържа от гледане на телевизия. Просто си казах "това не е за мен", разказва той пред аржентинския вестник "Ла вос дел пуебло".
Главата на Римокатолическата църква заявява, че не използва интернет и чете само по 10 минути на ден вестник, и то не официоза на Ватикана, а италианския всекидневник "Република".


Отговаряйки на въпроса кои неща от миналия живот му липсват най-много, папа Франциск казва, че това са свободата и пицата. "Да изляза на улицата", признава той и споделя, че му липсват спокойните разходки по улицата, да влезе в пицария и да изяде хубава пица. А когато журналистът му казва, че може да си поръча по телефона, папата възразява: "Не е едно и също."


Накрая понтификът разкрива, че научава резултатите от мачовете на любимия му футболен отбор "Сан Лоренцо" от един от членовете на швейцарската гвардия на Ватикана.


Очевидно това признание беше огромна грешка от негова страна. Прави го да изглежда самодоволен и без контакт с реалността - като всеки, който не гледа телевизия. Има някои неща, които могат да се простят на  папата. Да бъдеш единствен представител на Господ на Земята, който живее в позлатен дворец в рамките на собствена, независима град-държава е едно от тях. Но да не знаеш как свършва Breaking Bad е непростимо.


Така че, за да помогне на папа Франциск да изглежда отново като човек от народа, Стюърт Херитидж прави един много бърз преглед на всичко, което се е случило по телевизията в последните 25 години (и което може да му бъде полезно), във вестник Guardian.


1990 - 1995 - The Simpsons. Може и да сте хванали началото, но шоуто започна да става интересно точно когато сте спрели телевизията. Така че покажете на хората, че все пак го следите, и слагайте по някое "карамба" и "окили-докили" в своите проповеди.


1996 - 2000 - The X Files са в разгара си. Това е поредица за конспирации, масови заблуди и сляпото отричане на науката. Даже може много да ви хареса... До началото на новото хилядолетие най-горещата сензация става The Weakest Link. Това шоу ще ви е познато от детството ви, но е водено от жена, която сякаш мрази собствената си публика. Нещо като папа Бенедикт.


2001 - 2005 - Ерата на The Office - ситком за работното място, подобно на вашето, но с по-малко пищни стълбища и тавани, които да са направени от истинско злато. Също така има страхотно ново шоу, наречено Lost. Изглежда смело, загадъчно и може би наистина нещо много добро.


2006 - 2010 - Bailando por un Sueño дебютира на аржентинския телевизия, поредното предаване, показващо танцуващи знаменитости, след като Strictly Come Dancing и Dancing with the Stars превзеха света. Въпреки това аржентинската версия се откроява с това, че в края на повечето епизоди състезателите остават почти напълно голи. Ваше светейшество, може би трябва да го избягвате все пак.


И между другото, не се занимавайте с Lost. Краят няма абсолютно никакъв смисъл.


2011 - 2015 - Всички говорят само за едно нещо и това е Game of Thrones, което е основно Bailando por un Sueño, но с дракони. Има и Sex Box, но вероятно не навлизат много в детайли.


И, за Бога, спрете да казвате "карамба" във всяка проповед. The Simpsons са боклук в последните 15 години!


Поне проблемът с пицата е решен ...

© Roberto Biscardi, Associated Press

Поне проблемът с пицата е решен ...

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK