Националният хор представя "Кармина Бурана" в зала "България" днес

Националният хор представя "Кармина Бурана" в зала "България" днес

© Софийска филхармонияКармина Бурана" от Карл Орф ще прозвучи тази вечер в зала "България" в изпълнение на Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов" с диригент Стоил Димитров и солисти Симона Кодева, Иво Йорданов и Димитър Арнаудов.
 

Една от най-знаковите за XX век хорови творби, написани по загадъчни текстове от Средновековието – "Кармина Бурана". Музиката на Карл Орф е мозайка от емоции, смесица от духовни стремежи и земни страсти, от преклонение към античната мъдрост и епикурейския дух на студентската бохема. Това са написали в анонса си от Софийска филхармония, макар че произведението няма нужда от представяне. 


Концертът е един от очакваните в юнската й програма, в която всички събития са с намалени цени - от 8 и 10 лева. Те могат да бъдат закупени на касата на залата и в Ticketplus.


Следващата седмица - на 28 юни, Филхармонията ще гостува на музикалния фестивал "Варненско лято", дирижирана от Мартин Пантелеев и с гостуващия солист Франсоа Салк.

"Кармина Бурана" в миналогодишното изпълнение на хора, дирижиран от Урош Лайовиц.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK