За любовта към моторите, детайлите и децата, или разказите на победителите в "Спомен от лятото 2015"

Голямата награда в "Спомен от лятото 2015" е таблет Iconia One 8 от Acer.

© Acer

Голямата награда в "Спомен от лятото 2015" е таблет Iconia One 8 от Acer.В началото на дъждовната и хладна есен лятото изглежда като отдавна отминал миг. Далече остана и конкурсът "Спомен от лятото 2015", който и тази година донесе много слънчеви емоции от споделени пътешествия.


Победителите в гласуването на читателите на "Дневник" вече получиха своите награди. Фотогалерията, която събра най-много гласове на регистрираните в id.capital.bg преди датата на обявяването на конкурса потребители е "Моето прекрасно лято в Китен" с автор danislav. За нея са гласували 76 читатели, а авторът й спечел бтаблетът с прецизно сензорно управление Iconia One 8, предоставен от Acer.


Авторите на галериите "Спомени от лятото"  и "Лятно пътешествие с деца"  - gstajkowa и sunneee, получиха плажни кърпи, също предоставени от Acer, с които да се насладят на пътешествията си следващото лято.
Тази година награждаването се случи "дистанционно" и победителите получиха своите награди по куриер. Макар и не лично, и тримата отделиха време и отговориха на няколко въпроса на "Дневник" за себе си, за това, което ги вдъхновява и за тези летни спомени, които не успяха да предадат на читателите. Ето какво споделиха те. Първи отговаря големият победител denislav

Снимка на Денислав Иванов от фотогалерията, с която победи, Моето прекрасно лято в Китен.

© danislav

Снимка на Денислав Иванов от фотогалерията, с която победи, Моето прекрасно лято в Китен.


Здравейте, казвам се Данислав Страхилов Иванов. Аз съм от Враца и съм студент задочно, втори курс, във Висшето училище по транспорт "Тодор Кабелешков" в София. От шест месеца работя в "РОМТЕХ-3 Ес" ООД във Враца.


В свободното си време обичам да карам мотор, да снимам и да се забавлявам с приятели. С фотография се занимавам от две години, като хоби. Харесва ми да улавям непринудени моменти от живота около нас, да запечатвам мигове, които остават прекрасни  спомени. Любимите ми сюжети за снимане са природата и животните.


На читателите на "Дневник" не успях да покажа любими кадри на моите приключения и разходки с мотора ми.

Че Габриела Стайкова цени детайлите личи от снимките в галерията ѝ "Спомени от лятото".

© gstajkowa

Че Габриела Стайкова цени детайлите личи от снимките в галерията ѝ "Спомени от лятото".


Здравейте, казвам се Габриела Стайкова Стайкова. Завършила съм интериорен дизайн, в момента уча рекламен мениджмънт и визуален брандинг. Занимавам се с графичен дизайн.


От малка обичам да снимам, но не се занимавам професионално с фотография. Снимам всичко, което ме докосва, обичам детайлите.


Най-хубавият спомен, който не успях да запечатам на снимка това лято, е ароматът на окосена трева, на борова смола, а също влажният въздух и росната трева пред палатката сутрин, но ще ги нося със себе си до следващото лято.

Станислава Алексиева, нейният мъж и детето ѝ, вдъхновило "Лятно пътешествие с деца".

© sunneee

Станислава Алексиева, нейният мъж и детето ѝ, вдъхновило "Лятно пътешествие с деца".


Аз съм Станислава Стефанова Алексиева, приятелите ме наричат Съни. От София съм, бакалавър "Стопанска логистика". Имам син на 2 години и половина и в момента се занимавам с него. Иначе съм запален планинар. Често бродим по планините, като при всяка възможност взимаме и малкия с нас.


С фотография не се занимавам професионално, снимам за удоволствие и защото ми е приятно да съм зад обектива. Много ми харесва да снимам деца, а също и да правя портрети. Това лято беше много пълноценно. Успяхме да отидем на разходки в Рила, в Пирин, в Стара планина и на язовир Доспат. Направихме един уикенд и на Витоша.


Тридневиният преход, който направихме в Пирин беше много вълнуващ - беше адски студено, през нощта температурите паднаха до -5 и зъзнахме цяла нощ (спахме на палатки на 2200 м), а на връщане от връх Синаница ни настигна мъгла и се загубихме. Всичко имаше щастлив край, но си беше страшничко. Първата вечер имаше неверотен залез - най-красивият залез, който съм виждала. Бяхме застанали на място с прекрасна гледка - хоризонтът беше безкраен, толкова ярък и пъстър, че все едно небето гореше. Красота! И, естествено, батерията на фотоапарата ми падна два часа преди това и не можах да снимам... та може би това е споменът, който не успях да споделя в снимка с читателите на "Дневник".


Победителите в "Спомен от лятото 2015" бяха избрани от участващите близо 50 фотогалерии. Екипът на  "Дневник" пожелава на тях и на всички читатели повече пътешествия през следващата година, за да запечатат в снимки много вълнуващи приключения. А те, всъщност, могат да бъдат споделяни по всяко време в Дневник L!VE.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK