"Цирк! Моето различно семейство" търси различните конфигурации, в които живеем

Даниела Костова, Scrap Opera, 2015

© Даниела Костова, Sofia Queer Forum

Даниела Костова, Scrap Opera, 2015Цирк! Моето различно семейство" - под това заглавие третото издание на арт фестивала "София куиър форум" кани всички, които мислят, че в тяхното семейство има нещо нестандартно, особено и чудато спрямо общоприетата представа, да изпращат материали за нова изложба.


Под мотото "Сладък съюз" форумът, посветен на половата идентичност и сексуалната ориентация си поставя за цел да излезе извън най-често асоциираните с ЛГБТ обществото (лесбийки, гей, би- и транссексуални) теми и да потърси пресечните им точки с други каузи и маргинализирани начини на живот.


Организаторите канят всички желаещи да се включат с текст, рисунка, видео, живопис, обекти и предмети, фотографии, звук и всякакви други изразни средства в платформата "Моето различно семейство".  "Цирк? – Да, именно цирк, защото това е място, където са възможни всякакви чудатости, различия, (свръх)естетствени човешки способности и характеристики", пишат от фестивала. Въпроси и предложения те приемат на имейла [email protected]


Третото издание на "София куиър форум" ще се проведе декември и освен "Цирк!" ще представи изложбата "Светът - това са две жени", която изследва образа на майката в канона на българското изкуство. В програмата е и международния проект "Някой ще си спомни за нас в бъдещето" с участието на художници от България, Америка, Турция, Полша, Русия и други държави. Повече информация има на сайта на фестивала.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK