Изложбата "Обичам този филм" показва свеж поглед към любими ленти в плакати

Изложбата "Обичам този филм" показва свеж поглед към любими ленти в плакати

© Анна Симеонова, plakatkombinat.comСлед изложби в Рим, Ню Йорк и Виена изложбата "Обичам този филм" - авторски плакати за любими български и чуждестранни ленти, най-сетне ще гостува и в София от 14 до 26 ноември в Дома на киното. Плакатите са нови и са дело на 26 известни български графични дизайнери от платформата Plakatkombinat, които по този начин отбелязват 100-годишнината на българското кино.


Всеки от тях е избрал да интерпретира е едно българско и едно чуждестранно заглавие. Така са се появили нови плакати за "Козият рог", "Време разделно", "Оркестър без име", "Господин за един ден" "Мера според мера", "Мисия Лондон", "Вчера", както и "Сладък живот", "Кръстникът", "Междузвездни войни", "Една одисея в Космоса", филмите за Бонд и много други. В проекта, към който има и каталог, влизат общо 60 авторски плаката.


Изложбата "Обичам този филм" показва свеж поглед към любими ленти в плакати

© Николай Младенов, plakatkombinat.com


В Дома на киното ще бъдат показани онези, посветени на българското кино. Откриването е на 14 ноември от 18 ч., а час по-рано ще започне дискусията на тема "Филмов плакат".  Пълното разнообразие от плакати може да бъде разгледано на сайта на платформата.


В изложбата участват Иван Газдов, Теодор Ушев, Ясен Згуровски, Дамян Дамянов, Андон Георгиев-AndonastY, Анна Симеонова, Мариян Дзин, Николай Младенов, Георги Янков, Стефан Чинов, Николай Тонков/formshlag, Иван Христов-Fontan2, Филип Бояджиев, Надежда Комитска, Светлин Балездров, Милен Гелишев, Димитър Трайчев, Филип Попов, Калоян Илиев-Кокимото, Йалокин Вортеп, Милена Вълнарова, Мариета Ценова, Марио Иванов, Светлана Мирчева, Максим Мокдад и Николай Петрусенко

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK