Покажи средната класа в снимка

Покажи средната класа в снимка

© Бил Оуенс, ОрганизаторитеБил Оуенс - най-известният фотоизследовател на американските предградия, е петият гост на платформата "Майстори на фотографията" във Vivacom Art Hall. Изложбата "Събърбия - преди и сега", която включва черно-бели фотографии от едноименната му класическа фотосерия през 60-те години до наши дни, ще гостува в София от 30 ноември до 10 януари, а самият Оуенс ще я представи лично на откриването на 30 ноември и в лекция на 1 декември от 18.30 часа.


В САЩ понятието "предградие" (suburb) се свързва с мечтата на средната класа - къщата, колата, косената всяка неделя ливада, спокойните улици с еднотипни постройки, където децата израстват далеч от градския глъч. Именно появата на този социален феномен документира Оуенс през 60-те години.


Но какво означава "средна класа" днес, и то на различни места по света? 
Фотографът кани българската публика да отговори на този въпрос във фотоконкурс, който ще бъде журиран от него и ще донесе на победителя смартфон Sony Xperia Z5 с 23-мегапикселова камера, предоставен от Vivacom.


Покажи средната класа в снимка

© Бил Оуенс, Организаторите


Изпращайте своите интерпретации на темата българската "Средна класа" от днес (17 ноември) до 31 декември 2015 на "Дневник" със заглавие и кратко описание до 300 знака. 


Всеки регистриран потребител на id.capital.bg може да участва с максимум 3 снимки по отделно, като ги изпраща като отделни кадри със заглавие и описание. Може да снимате места, сгради, интериори, детайли от тях, предмети, продукти (без конкретни марки), събития, моменти и всичко, което според вас отразява идеята за средната класа, както и хора, но само с тяхно съгласие. 


Може да се вдъхновите от кадрите на Бил Оуенс.


Победителят ще бъде обявен на 7 януари, а фотографиите финалисти ще бъдат публикувани в рубриката "Голямата снимка" на "Дневник".


Победител и награда


Sony Xperia Z5 е предоставена от Vivacom, а селекцията от финалисти и победителят ще бъдат избрани от Бил Оуенс и екипът на фондация "Мусиз" - организатор на изложбата.


Телефонът има 5.2" full HD IPS Triluminos дисплей, който според ревютата осигурява перфектна картина с ярки и наситени цветове и дълбок контраст. Друга впечатляваща характеристика е 2900 mAh батерия, която дава възможност за до 2 дни живот на устройството без зареждане.


Покажи средната класа в снимка

© Организаторите


Условия за участие


1. Изпратете снимка, като използвате:
    - формата за изпращане на новини на Дневник
    - приложението за мобилни телефони Дневник L!VE, което може да свалите от App Store или Google play


Формата приема снимки с минимална ширина 600 пиксела, максимален размер на всяка 10 Mв и във формати .jpg или .png.


2. В заглавието на снимката или в описанието използвайте "Средна класа" или отбележете допълнително, че е за този конкурс.


Заглавието не трябва да надвишава 75 знака, а описанието към снимката - 300 знака.


Снимките трябва да показват интерпретацията ви за средната класа в България.


3. Участва се с изпращането на една снимка. От всеки регистриран профил може да се включат три кадъра - но те участват в състезанието като отделни.

С изпращането на снимка в конкурса авторът гарантира, че те са направени от него и се съгласява те да бъдат публикувани в "Дневник"
, както и да бъдат използвани от редакцията за целите на конкурса - отразяване, популяризиране, обявяване на победител и за допълнително съдържание, свързано с темата "Средна класа".


Екипът на "Дневник" запазва правото си да не публикува снимки, които не отговарят на условията на конкурса, съдържат нецензурно съдържание, не отговарят на общоприетите норми за приличие или са със съмнения за авторството.


В снимките и текстовете към тях не могат да присъстват рекламни надписи и марки. 


4.  За въпроси - [email protected]


Ако имате проблем с функционалността за изпращане на галерия или забележите съмнителна активност в рамките на конкурса, можете да се свържете с екипа през формата за докладване на проблем.


5. В конкурса могат да участват само регистрирани в id.capital.bg читатели.


В конкурса нямат право да участват служители на "Икономедиа" АД и техните семейства. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK