Графики от цял свят гостуват в столичната галерия "Ракурси"

Изложба галерия Ракурси

© Анелия Николова

Изложба галерия РакурсиШейсет графики на признати творци в жанра от цял свят гостуват в столичната галерия "Ракурси" от 19 януари.


Сред авторите в "60х60 Wondering Mind" са Константин Калинович и Олег Денисенко (Украйна), Акеми Ночуши (Япония), Душан Полакович (Словения), Жири Брадзе (Чехия), Карол Феликс (Словакия). Участие вземат и българските графици Онник Каранфилян, Велико Маринчевски и Димо Колибаров. Освен графики изработени за целите на изложбата, галерията представя и други техни творби.


Изложба галерия "Ракурси"

© Анелия Николова

Изложба галерия "Ракурси"


Изработени на дванайсетсантиметрови метални плочи (формат d12), всички графики се отличават с изключителна детайлност. Използваните техники са суха игла, мецотинто, офорт, акватинта и смесенa техникa.
Те идват в България като част от партньорството с белгийската галерия за графични произведения "Epreuve d'Artiste", която организира "60х60 Wondering Mind" по повод шейсетгодишнината на Крис Верхейен, собственик на галерията и Зора Петрасова, нейн куратор.


Проектът започва през март 2015 г. и се представя в страните на поканените художници. До момента изложбата е гостувала в Белгия, Словакия, Румъния, Китай и Франция. Предстои да бъде показана в Норвегия, Русия, Непал, Холандия и други. В България творбите могат да бъдат видени в галерията на ул. "Хан Крум" 4а до 6 февруари.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK