Учител от Благоевград победи в България във фотоконкурс на "Сони"

Най-добрата снимка от България в Sony World Photography Awards.

© Красимир Матаров

Най-добрата снимка от България в Sony World Photography Awards.Международният фотоконкурс на Sony обяви националните си награди. Победителят за България е Красимир Матаров, който взе участие със снимката "Св. Харалампий".


Отличените фотографии на най-големия подобен конкурс в света са от 60 страни и ще бъдат част от изложбата на фотоконкурса в Съмърсет Хаус, Лондон, в периода 22 април - 8 май 2016 година.


Красимир Матаров е учител от Благоевград, а в свободното си време е и фотограф. Той е автор на няколко самостоятелни изложби и носител на престижни международни награди, между които е Първо място в отворената категория за "Природа и диви животни" в конкурса на Sony за 2013 г., в който участваха 122 000 фотографии.
"Снимката е направена на празника на Св. Харалампий. На този ден празнуват пчеларите, които носят буркани с мед в църквата и ги освещават по време на литургията. Традицията повелява да се запалят свещи прикрепени към меда, които са подредени във формата на кръст.", пояснява той за международната публика.


Подгласниците на Матаров в Sony World Photography Awards за България са Иван Кавалджиев и Борис Преславски.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK