Нова поезия от Георги Господинов излиза на 18 април

Нова поезия от Георги Господинов излиза на 18 април

© Яна Левиева, Жанет-45Новата поетична книга от Георги Господинов ще излезе на 18 април, съобщават издателите му от "Жанет 45".


"Там, където не сме" е пета поред за автора, но първа за последните десет години. Тя ще съдържа неиздавани творби от този период и според автора "е книга не за пътуването, а за чезненето, за тягата към едно мечтано и винаги убягващо другаде" - "друг ад е", по известния му стих.


Авторът на "Естествен роман" и "Физика на тъгата" има зад гърба си поетичните книги "Лапидариум", "Черешата на един народ" и "Писма до Гаустин", последно обединени между кориците на антологията "Балади и разпади" през 2007 г.. Според издателя на Господинов думите му, че внася контрабандно поезия в прозата, важат и наобратно.


"В стихосбирката има нещо от личната и световна меланхолия на "Физика на тъгата", от новата тревожност в градовете на света.Според проф. Хенрике Шмид това вече не е просто черешата на един народ, а черешата на света. Едно дългоочаквано завръщане на поета Георги Господинов", пишат "Жанет 45".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK