Конфуз и овации в Кан

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (43)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Сигурна съм, че румънският филм ще бъде оценен от българските зрители - много сме близо като проблеми, начин на съпреживяване и емоционалност.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 2. 2 Профил на nqkoga_nqkude
  nqkoga_nqkude
  Рейтинг: 323 Любопитно

  Поредният булеварден театър в седмото изкуство...

  "Силата е във вътрешният мир, не в гнева."
 3. 3 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Типично по френски-леглото е във всяка тема,уместно или неуместно.....

 4. 4 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Парад на застаряващи мултикултуралисти.

 5. 5 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Очаквам с интерес новия филм на Уди Алън (който е сред любимите ми творци), но отзивите са много противоречиви.За прехваленото румънско кино мога само да кажа, че ми е писнало от ровенето в задния двор и непрекъснатото показване на житейските драми на социални аутсайдери и маргинали. Тежък болестен синдром, който се отнася за цялото източноевропейско кино.С което някои продуценти и режисьори спекулират, гонейки награди по конкурси, макар че никой, освен филмови критици, сноби и роднини не ги гледа.

 6. 6 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#2] от "nqkoga_nqkude":
  [quote#2:"nqkoga_nqkude"]Поредният булеварден театър в седмото изкуство...[/quote]

  По-скоро, бих казал - поредната булевардна статия.
  А Кан е всичко друго, но не и "булеварден театър в седмото изкуство", въпреки червения килим. Вижте само, кои са филмите спечелили Златната палма или предизвикали скандал на фестивала, като "Голямото плюскане".

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 7. 7 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 264 Неутрално

  [quote#3:"pro_bono"]Типично по френски-леглото е във всяка тема,уместно или неуместно..... [/quote]

  Ами не е така , този път шегата е изключително рафинирана и многопластова .

 8. 8 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Съперничеството между двама мъже с различен социален статус (Стийв Карел и Джеси Айзенбърг) за сърцето на вълнуващата сетивата им красавица (Кристен Стюарт)
  ..............
  Кирстен изплю камъчето и в интервю си призна, че е принуден аот шефа да започне лезбийска връзка с френска рапърка от полски произход, за да влезе в жълтите хроники и предизивка интерес към филма.
  Нещастник. Уди Педофила, да и..а и извратената му свиня.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 9. 9 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 418 Весело

  Шегата на Лафит е невероятно тънка и.....твърде, твърде англосаксонска. Именно това подразни носителите на правата върху този тип изразяване, американци и англичани не понасят някой да се отнася към тях така, както те се отнасят към другите!
  Комично

 10. 10 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  "двадесетгодишния брак на прочутия режисьор с доведената му дъщеря Сун-И Превин "

  Малка и важна поправка: Уди Алън никога не е бил неин осиновител, т.е. тя не му е била доведена дъщеря.

 11. 11 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 968 Любопитно

  Публика бе, кво да я прайш...радва се на шареното без да си дава сметка, че и актьорите са живи хора...и те грешат, прелюбодействат, крадат, крият данъци, друсат се с дрога, пикаят на обществени места...но Тя/публиката/ им ръкопляска, и не само...ми и пари им дава, за да продължават да живеят по "божествен" начин, а Тя/публиката/ да им с радва и да ги бготвори...

  Форумът е в будна кома...
 12. 12 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#10] от "Yard":

  +++

  Изобщо за Уди Алън се говорят невероятни измислици. Той, обаче, като достоен човек, категорично отказва да си хаби живота в опровергаването им и собствената си защита, защото знае много добре, че влезе ли веднъж в спиралата на това говорене, отърване няма. Прави си човекът филмите, свири си любимата музика, радва се на почтено семейство (поне в тези въпросни 20 години) и гледа собствения си живот, защото има такъв!

 13. 13 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Съвеста и морала са еврейска измислица !" ...беше казал някой. Продължавайте да им се възхищавате..... За същите деяния на тези двамата, други ( не евреи, не богати, и не превъзнасяни от елита) лежат в затвора, докато един ден се самообесят на чорапите си. Тези двамата обаче са " гениални творци" и по този повод им се прощава. Колко много се промени този свят от Втората световна война до ден днешен. Това бе и нейната цел.

 14. 14 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#5:"glaxo"]Тежък болестен синдром,[/quote]
  ++++++++
  Не бих го казал по-добре

 15. 15 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#4] от "apollo":

  ...... и педофили. Десницата в САЩ не може да ги понася тези "идоли" на паразитиращата част от елита, които са се поставили в негова услуга, а неоформената и объркана "десница" сред населението в България ги превъзнася. Питайте средния американец за тези двамата и отговора ще е един и същ: " Няма да дам и цент за филмите на двама укрили се от американското правосъдие педофили! Да си седят в Европа, за да не ни разлагат тука обществото. Достатъчно сме се разложили..."

 16. 16 Профил на aldoushuxley
  aldoushuxley
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Какво значение има кой е педофил и кой е геронтофил.
  Коментирайте филмите.

 17. 17 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#13:"Ivo Ivanov"]Колко много се промени този свят от Втората световна война до ден днешен. Това бе и нейната цел. [/quote]
  иди на североизток! Там нищо не се променя, дори и облеклото им.

 18. 18 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#15] от "Ivo Ivanov":

  "Питайте средния американец за тези двамата и отговора ще е един и същ."

  Последният, когото мога да смятам за модел в живота е "средният американец". А и доколкото схващам вие вече сте ги обиколили всичките и сте им задали този въпрос, така че, не виждам смисъл и аз да го правя.

 19. 19 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#18] от "grajdanin1":

  "ние" не сме ги обиколили всичките, а просто живеем сред тях с десетилетия, а Вие няма как да ги обиколите, защото няма да Ви стигнат парите за това. Вие ще се възхищавате само от това, което този вестник Ви казва и ще плюете против американците, тогава когато Ви се казва. С други думи казано, когато човек е живял като роб и е бил ограничен от възможност да види, чуе и размисли, вероятността му да помъдрее е = 0. На вас Ви дават двете лица на Америка ( пристойното и непристойното) . Вие от средния американец не смятате, че има какво да научите, защото Вашето интелектуално ниво е толкова високо ( много в-к "Култура" и Копринка Червенкова сте чел (а), че е непостижимо за нас - средните американци да Ви разберем. Ако искате да запазим добрия тон, моля пишете "вие" с главно "В", защото е действително объркващо към кого адресирате написаното. Уверявам Ви, че не всичко което е еврейско е свято и не всеки пръкнал се от Холивуд е голям артист, който носи високи стойности в изкуството на киното.

 20. 20 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Разбирате ли като Ви се пише : " на вас Ви" ? Объркващо е, нали? Now you know how I feel about it.

 21. 21 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2832 Весело

  До коментар [#19] от "Ivo Ivanov":

  Много добре казано. Мислех и аз да му напиша нещо на това лице по темата от кого какво има да научи, но вече няма нужда. Коментар №15 за Алън и Полански и какво точно представляват е също отличен!

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 22. 22 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#17] от "historama":


  До коментар [#17] от "historama":

  Моят североизток е различен от твоя. В столицата на моя североизток - Лондон, има избран мюсюлмански кмет. А в столицата на твоя североизток, засега такова нещо не се очертава. Въпрос на време е да видиш и премиер -мюсюлманин в моя североизток и тогава ще видиш маса хора облечени далече преди модата от Втората световна. Тогава ще се поразмислиш защо се е стигнало до там.

 23. 23 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#19] от "Ivo Ivanov":

  Отдавна, даже много отдавна отпадна вехтото социалистическо правило, което ви се е набило в главата и сте си го отнесли в Америка, за учтивата писмена форма с главна буква. Сега главната буква е запазена само в официални кореспонденции, писма до институции, покани и др. от този род. Тукашния случай не е същия и обръщайки се към вас с малка буква, ние не изразяваме неуважение. Всъщност уважението си личи и по тона. Това че ползвате овехтялата социалистическа граматична форма не може да прикрие крайно неуважителното ви отношение към събеседника!

  На свой ред аз ви уверявам, че не всичко което е еврейско заслужава това фашизоидно отношение като вашето, изразяващо се в неприкрит и постоянен антисемитизъм!

  И не на последно място - Уди Алън не се е "пръкнал" в Холивуд, нещо което предполагам знаете, но неумело манипулирате онези, които мислите за прости от камбанарията на "аз, средния американец"...

 24. 24 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#21] от "Тюфлекчия":

  Има маса талантливи американски актьори, които изцяло работят в драматичните театри и не се показват в киното. Няма как да бъдат известни в България, защото човек трябва да посети театъра , за който работят , на място. Тези актьори не се интересуват от пари и популярност, а изцяло от качеството на изкуството, което създават на сцената. При тях няма как камерата да бъде спряна, да се правят повторения, монтажи и т.н. Ако питаш тях за тези двамата педофили, просто ще си извърнат главата и ще ти кажат: " еврейски кино- бакали..."

 25. 25 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#23] от "Митев":

  Г-н Митев, благодаря "ви" , че ме информирахте за отпадналото социалистическо правило. Не съм изненадан. Трудно им е на новите журналисти да го усвоят. Много други неща ви предстоите да видите как отпадат като старо социалистическо правило. Едно такова правило при нас в САЩ вече отпадна - брак между мъж и жена. Може сега мъж с мъж и жена с жена. Аз ще продължавам да си карам така, по "социалистически", демоде....Странното е, че точно социалистите в Америка настояваха за отпадане на това правило. И друго правило отпадна: мъж да ползува мъжка обществена тоалетна..Когато "вашата " съпруга ползува тоалетна, до нея ще има чужд мъж, а "вие" можете да ползувате тоалетната за трансджендър" , ако много мъже са влезли в тоалетната на съпругата "ви". Как "ви " се струва това, а? Другарят Сорос е един от големите идеолози на това изобретение. Другарят Брус Спринстийн- също! Щом двама такива от снимката са също евреи и към тях добавите евреите Сорос и Спрингстийн, как аз може да не ви изглеждам фашист? Не е моя вината, че тези са решили да са адвокати на промени в правилата. Ей го Удито...Ще адвокира баща да се омъжи за дъщеря си. Дали моят православен свещеник в САЩ ще му даде благословия за брак? Как мислите? И той също ще трябва да е антисемит....

 26. 26 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1021 Весело

  “Някои американски издания, където от известно време тече яростна полемика относно двадесетгодишния брак на прочутия режисьор с доведената му дъщеря Сун-И Превин бързо нарекоха Лафит "герой, позволил си да каже истината на Алън в очите"

  Kъде се дяна исконната американска толерантност?

  I Want To Believe
 27. 27 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Г-н Митев, с кой морал смятате, че ние - простичките , средностатистически американци , можем да победим Ислямска държава? С морала на тези четиримата, които изредих или с морала на Христа? Нали от нас Света очаква да победим, а ние все още не можем и търсим правилния начин- да нахраним, напоим и приютим мюсюлмани , както ни съветва другарят Сорос, ми се види недостатъчно май. Във Франция нали така правиха до сега.

 28. 28 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#25] от "Ivo Ivanov":

  Г-н Иванов! Направо "плачете" за един фройдистки анализ, за да се види какво се опитвате да скриете, но то все пак извира от дълбините на средноамериканската ви душа

 29. 29 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#26] от "2.50":

  Толерантност към какво, бе? Ти приличие, граници на етика и святост имаш ли? Учил ли те е някой на такова нещо? Вие съвсем се самозабравихте в България.... Ей така се прехласвахте пред СССР едно време...

 30. 30 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#28] от "Митев":

  Ха-ха-ха! Фройд? Следващият евреин, моля!

 31. 31 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  [quote#29:"Ivo Ivanov"]Вие съвсем се самозабравихте в България...[/quote]

  Що така се разграничаваш бе тролей?!
  Ти да не си от посаден от космоса?
  Направо в потурите на дядо си?

  I Want To Believe
 32. 32 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#28] от "Митев":

  Няма нищо за криене. Аз съм православен християнин и съм на страната на Христа. Няма да се присъединя към тези, които нарушават Закона Му! Дали са болшевики, социалисти, либерали, кагебисти, русофили, русофоби, анталантици и т.н., за мен няма значение. Който е градил обществена система срещу Христа, спукана му е работата! Цели империи са заминавали ей така!

 33. 33 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#31] от "2.50":

  Ти си елементарен като партиен секретар от БКП.

 34. 34 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Самият факт, че на Уди изобщо не му пука, навява съмнения за патологични промени в съзнанието му. Какво казват лекарите?

 35. 35 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#31] от "2.50":

  С тази оценка ли си получил дипломата си от Раб. фак-а, бе? 2.5? То почти 3.00 , бе! Без малко и тройкаджия си щял да станеш.

 36. 36 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1021 Весело

  До коментар [#35] от "Ivo Ivanov":

  Фактът че не сте в състояние да се поберете в един коментар е показателен за умствения ви багаж!
  Доста сте далеч от истината с раб.-фак-а!
  Но пък видимо по-близко до самия вас!

  I Want To Believe
 37. 37 Профил на cveketo
  cveketo
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Боже, и Кан ли храним вече?
  Нямам думи просто.

 38. 38 Профил на aldoushuxley
  aldoushuxley
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До пишман православния:

  Не съдете, за да не бъдете съдени.

 39. 39 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2832 Весело

  По темата за "толерантността" и свободата - почти всички дето тука защитават "правото" на Алън и Полански да е..ЪТ деца (да уважаеми - точно това са правили тия, няма друга трактовка), ореваха орталъка и пищяха все едно ги колят, викайки на помощ целия репресивен държавен апарат, който да стреля на месо ако може, когато тук някакъв Арабаджиев изкорени две дървета и започна ремонти на собствения си хотел (който обявиха за "един от символите на София" два дни по-късно). Ей на това му викам аз разумен мироглед и правилно отношение и приоритизация на проблемите в обществото.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 40. 40 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#19] от "Ivo Ivanov":

  Хм, едва ли ''средният американец'' е най-сполучливият пример за обективно информиран гражданин.

 41. 41 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#24] от "Ivo Ivanov":

  Интересно ми е, все пак, колко филма на тези ''еврейски кино-бакали'' си гледал?

  (Аз се обръщам към всички, особено към ''средните форумци'', със ''ти''. Такъв е етикетът на виртуалните форуми.)

 42. 42 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  [quote#19:"Ivo Ivanov"]С други думи казано, когато човек е живял като роб и е бил ограничен от възможност да види, чуе и размисли, вероятността му да помъдрее е = 0. [/quote]

  До коментар [#25] от "Ivo Ivanov":

  Коментар 25, както и останалите ти под статията, красноречиво показват, че си се превърнал директно от социалистически роб в червено-вратов/redneck реакционер. Някой, който е бил податлив на пропаганда и мозъчно промиване, винаги си остава такъв, нали?

 43. 43 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#42] от "princess_x":

  Аз нямам нищо против ред неците. Това са благочестиви хора на труда, които си гледат кравите и съпътстващите бизнесчета, хранят лаладжиите наоколо с продукцията си и с осигуряване на препитание на хората без предприемчивост/имигрантите... Но в същото време това са хора, които изобщо не се занимават с глупости да дават акъл за щяло и нещяло, особено на теми, които са им далечни и не разбират!

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK