Кой и как може да гласува за Поли Генова

Кой и как може да гласува за Поли Генова

© Associated PressТази вечер е финалът на музикалния конкурс "Евровизия" като класирането ще зависи от гласовете, които всеки участник ще получи. БНТ и БНТ HD ще излъчват на живо концерта от 22 ч. българско време.


За да бъде обективно гласуването, регламентът на "Евровизия" не позволява държавите да могат да гласуват за собствените си песни. Това означава, че от България няма да е възможно да се гласува за песента "Ако любовта беше престъплание" на българския участник. Оттук може да се гласува за други участници.


Всички българи в чужбина обаче ще могат да подкрепят Поли Генова тази вечер.


Линиите са отворени от 12 ч. до приблизително 12:40 българско време.
За разлика от полуфиналите, където гласуваха само участващите в тях държави, то на финала гласуват абсолютно всички участници на "Евровизия 2016". Това означава, че за България ще могат да гласуват всички 41 други страни, имащи право – това са 41 държави, или Албания, Армения, Австралия, Австрия, Азербайджан, Беларус, Белгия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Македония, Грузия, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Израел, Италия, Латвия, Литва, Малта, Молдова, Черна Гора, Холандия, Норвегия, Полша, Русия, Сан Марино, Сърбия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария, Украйна и Обединеното кралство. Правилата за самото гласуване са идентични с това в полуфиналите. То започва след последната, 26-а песен - на Армения.


Времетраенето му е 40 минути и може да се гласува както чрез SMS, телефонно обаждане или чрез специалното приложение, което може да се изтегли от app.eurovision.tv. Всеки глас пратен извън прозореца за гласуване ще бъде таксуван, но не и отчетен.


Гласуването става на номер, изписан на екрана от страна на местната телевизия, която излъчва конкурса.
Зрителите от Великобритания могат да гласуват само с телефонно обаждане на изписания на екраните номер, както и чрез приложението app.eurovision.tv.


Повече информация за гласуването вижте на http://poligenova.eu/glasuvane/.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK