Мартин Скорсезе отговори на свой почитател след 6 години (видео)

Режисьорът Мартин Скорсезе е отговорил на свой почитател, шест години, след като е получил изпратения от него клип с монтирани кадри от различни филми, пише Indiewire.


През 2010 г. Леандро Копърфийлд е монтирал видео с кадри от ленти на Скорсезе и на британския режисьор Стенли Кубрик. Преди два дни известният американски режисьор му е отговорил с видео, в което обяснява, че едва сега е успял да гледа работата на Копърфийлд и я оценява като добра.
Току-що видях монтажа, който си направил от мои и на майстора Кубрик филми, който намирам за много добре направен, изненадващ и приятен, казва Скорсезе във видео-отговора. Мисля, че работата ти е страхотна, допълва той. Копърфийлд веднага е споделил отговора на любимия си режисьор в страницата си в платформата Vimeo.


"Бях много изненадан от съобщението от Мартин Скорсезе за видеото, което направих за него преди шест години", пише Копърфийлд. Този човек е отговорен за моята любов към киното и за всичко, което знам за монтирането, допълва той.


За видеото си Копърфийл е използвал 500 сцени от 35 филма на двамата режисьори. Той е използвал 20 филма на Скорсезе и 15 на Кубрик. Сред тях са най-известните заглавия на двамата като "Доктор Стрейнджлъв" (1964), "2001:Една космическа Одисея", "Портокал с часовников механизъм" (1971), "Бари Линдън" (1975), "Сиянието" (1980), "Пълно Бойно снаражение" (1987), "Широко затворени очи" (1999) на Стенли Кубрик и "Шофьор на такси" (1976), "Добри момчета" (1990), "Казино" (1995), "Бандите на Ню Йорк' (2002", "Авиаторът" (2004) на Скорсезе.


Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK