Варненската галерия "Ларго" представя майстори на екслибриса

Варненската галерия "Ларго" представя майстори на екслибриса


гборна изложба – графика на няколко от най-изявените майстори на екслибриса ще бъде открита тази вечер във върненската галерия "Ларго". В нея ценителите на това изкуство ще могат да видят работи на доц. Димо Колибаров, Анна Тихонова, Константин Антюхин, доц. Христо Керин и Димо Миланов. Всички те са и членове на журито на втория Международен екслибрис конкурс, който ще бъде открит във Варна 18 август.


"Мисията на конкурса е да увеличи интереса към екслибриса и графичните техники, използвани при създаването му, сред ценителите на графиката, колекционерите, младите художници и сред учениците и студентите в училищата и университетите по изкуствата", казва изпълнителният директор на конкурса Нели Вълчева.


В първото издание на Международния екслибрис конкурс във Варна през 2014-та година, взеха участие 218 художници от 36 държави от целия свят.


В конкурса могат да участват творци от цял свят. Всеки участник може да участва с до пет творби, създадени в периода 2014-2016 година.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK