Столичната библиотека среща книгите и читателите на зелена територия

Южен парк

© Юлия Лазарова

Южен паркСтоличната библиотека организира летни читални в парковете на София за втора поредна година. "Зелени библиотеки" ще има във всяка събота на август. Силно присъствие на съвременната българска литература ще покажат писателите Иван Ланджев, Бойко Ламбовски, Кристин Димитрова, Марин Бодаков, Йордан Ефтимов, Петър Чухов и Августин Господинов.


Първата читалня ще бъде при езерото с лилиите в Борисовата градина на 6 август, на 13 август в Южния парк, 20 август - пред паметника на Съветската армия. Очаква се да бъде одобрена дата за провеждане на инициативата в Западен парк. Зелените читални ще работят от 10.00 до 15. 00 часа.


"Това е моментът да се запишат нови читатели на Столичната библиотека с безплатна читателска карта и веднага да вземат книга за вкъщи. Правим Зелени читални за втора поредна година и интересът е голям", каза пред "Дневник" директорът Юлия Цинзова.
Посетителите на Зелените читални ще могат да заемат книги от най-търсените автори през последната година. Това са Даниел Стийл, Елиф Шафак, Нора Робъртс и Дейвид Балдачи. Сред българските автори с най-голям интерес се ползват Михаил Вешим, Деян Енев, Теодора Димова, Здравка Евтимова, Катерина Капсали, Евтим Евтимов и Стефан Цанев, който спечели наградата за най-четен автор в библиотеката през 2015 г., със своите "Български хроники".


През август всеки турист може да вземе безплатно книги от мобилни къщички на Витоша, които се намират на Дендрариума, в Детски еко стационар "Бели брези", на Хижа "Момина скала", Хижа "Алеко" и на Черни връх. Заетите книги могат да бъдат върнати в мобилните къщички или в централната сграда и филиалите на библиотеката.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK