"София диша" застава зад пет социални каузи

София диша улица Шишман

© Георги Кожухаров

София диша улица ШишманФестивалът за градска култура "София диша" ще се проведе от 7 до 28 август във всяка неделя от 16.00 до 22.00 часа. Тази година организаторите представят пет тематични зони: Творческа зона "Staropramen", Базарна зона, Релакс зона, Спортна зона "Decathlon" и Детска зона. Събитията ще бъдат разположени на улиците "Иван Денкоглу", "Московска", "Княз Александър I" и бул. "Александър Стамболийски" и са адаптирани към съответната дестинация.


Включени са визуални изкуства, пърформанс, цирк, танцови школи, музика, нова българска литература, филмови прожекции и диджей сетове на открито, съобщават организаторите.


"Градската градина пред народния театър също ще бъде включена в пространствата на "София диша". Четрите улици ще бъдат разделени на творчески зони. Спортната зона на ул. "Иван Денкоглу" ще изненада с уроци по йога, а базарната зона ще предлага продукти на български дизайнери", каза една от организаторите Милена Димитрова.
"София диша" - 2016 ще подкрепи пет социални каузи, като всяка тематична зона застава зад една специално избрана. Творческа зона "Staropramen" е в подкрепа на творческите таланти в България. Базарна зона е в подкрепа за творческите индустрии. Релакс зона е в подкрепа за хората в неравностойно положение и Спортна Зона "Decathlon" ще застане зад идеята за здравословен начин на живот за всеки. В детската зона ще бъде изнесена лекция срещу насилието върху деца.


Ето и програмата на творческа зона "Staropramen"


Анжела Пенчева и Алекс Николов - изложба живопис Inbetween;


Ели Цонова – "Между Берлин и София", изложба фотография
Какво е общото между Телевизионната кула, Фридрихсхайн, бизнес парка в Младост, клуб Мате, черни дънки, кръпки, татуировки, соц архитектура и бункери, iheartberlin.de и подземни гаражи в мола.


Co Mixer
Интерактивна комикс стена и Библиотека с български комикси;


People of Sofia и #soСофия
Фото студио на открито


COlibri
Публично четене и среща с авторите:
Станислава Кара – "Живот като на кино"
Тео Чепилов – "Ситуация след ситуация"
Андрей Велков – "Няма закога"


Книжен център "Гринуич"
Литературен клуб Фантастика и фентъзи с модератор Александър Попов ще представят книгата "Лъжите на Локи Ламора" на Скот Линч;


DJ spot: Sun Day Air
Raine
Ivo Graves
more tba
Музиката се разполага спокойно в диапазона между хаус и техно, селекция от винилната колекция.


Късометражни филми и видео арт от млади български режисьори.


17.30 – 19.00
Жанет 45
Ателие по рисуване с Ромина Беневенти и Яна Якова


20:00 – 21:00
Стендъп комедия с Дими и Мишо


21:30 – 22:00
Станислав Генадиев и Виолета Витанова
Replication, пърформанс

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK