Български "сюрреалистичен уестърн" набира финансиране в Inde Go Go (видео)

Български "сюрреалистичен уестърн" набира финансиране в Inde Go Go (видео)

© Mono CollectiveБългарски "сюрреалистичен уестърн" набира средства за осъществяването си в платформата за групово финансиране Indie GoGo.


Според екипа на проекта Bo Nan Za е "вдъхновен от поетиката и алюзионните традиции на класическия уестърн, а така също от непокорния дух на сюрреализма и от силата на емпатията, движеща съвременното игрално-докумeнтално кино." Преплитайки тези традиции, филмът прави паралел между суровия свят на Дивия запад и съвременната градска джунгла, в които се скитат две групи самотници.


Български "сюрреалистичен уестърн" набира финансиране в Inde Go Go (видео)

© Mono Collective

"Бо Нан За" е пълнометражен дебют на режисьора Андрей Гетов, чиито филм "Фокусници" е носител на наградата за най-добър късометражен филм от фестивала Filmini 3.0 и Best Fiction Video Award от фестивала Black & White Audiovisual Festival в Порто. Автор е на експерименталния "На улица 0", както и на документални филми в сферата на човешките права. Оператор на "Бо Нан За" е Иван Вацов, а в главните роли ще участват Александра Сапасова, Бисер Маринов, Даниел Рашев и Финити Меретиган. FlyWe2DaMoon (BigBanda) правят оригиналната музика към филма.
Подробности за филма има на страницата на кампанията в Indie GoGo, от която остава още месец.


Bo Nan Za from Mono Collective on Vimeo.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK