"Страната Ла-ла-ла" взе 6 оскара, но по грешка бе обявен за най-добър филм (обобщение)

Режисьорът Бари Дженкинс с наградата за най-добър филм за "Лунна светлина"Мюзикълът "Страната Ла-ла-ла" (La La Land) на Деймиън Шазел очаквано доминира наградите "Оскар" с шест статуетки, но в безпрецедентно объркване отстъпи големия приз за най-добър филм на драмата "Лунна светлина". Обявяващият наградата Уорън Бийти бе получил грешен плик - с името на победителката за главна роля - и така финалният епизод на оскарите поднесе най-голямата изненада за вечерта. Смутеният екип на Шазел връчи оскара на невярващия Бари Дженкинс, а публиката чу две благодарствени речи.


Всичко останало премина без изненади. "Страната Ла-ла-ла", фаворит с 14 номинации, си тръгна със статуетките за главна роля на Ема Стоун, режисура, музика, песен, операторско майсторство и сценография. "Лунна светлина" - независима драма за отрасването на бедно чернокожо момче, снимана със скромния за Холивуд бюджет от 1.5 млн. долара, взе още две награди - за адаптиран сценарий и поддържаща роля на Махершала Али.


"Оскар"-ът за главна мъжка роля отиде при Кейси Афлек от "Манчестър до морето", а този за поддържаща женска роля - при Виола Дейвис ("Прегради").
В категорията за късометражна анимация Piper на "Пиксар" победи "Сляпата Вайша" на Теодор Ушев - първият български режисьор с номинация за престижните статуетки. Piper бе и фаворит за наградата според прогнозите на букмейкърите.


Екипът на "Страната Ла-ла-ла" показва истинския победител, след като празнува на сцената няколко минути

© Reuters

Екипът на "Страната Ла-ла-ла" показва истинския победител, след като празнува на сцената няколко минути


Асгар Фархади - иранският режисьор, който отказа да дойде на церемонията заради забраната на Доналд Тръмп, получи втори чуждоезичен "Оскар" за филма The Salesman. Негово бе и най-критичното послание на вечерта - той нарече забраната на президента на САЩ нечовечна.


Въпреки големите очаквания, а може би и заради тях оскарите се оказаха една от най-деполитизираните церемонии в наградния сезон, задоволявайки се основно с шеги около "посредствената" Мерил Стрийп. Макар много от гостите да се обявиха срещу границите и стените и за многообразието, липсваха ясно артикулирани послания като това на Стрийп от наградите "Златен глобус". В най-острата си закачка водещият Джими Кимел писа на президента Доналд Тръмп в "Туитър". Не е туитвал от няколко часа, започвам да се притеснявам, коментира Кимел.


Кратък списък с всички наградени може да намерите тук, а ето и как се разви вечерта в "Долби тиътър", която "Дневник" проследи на живо:


07:11 ч. И... изненадващ обрат - "Лунна светлина" взима голямата награда на вечерта, след като се оказа, че Уорън Бийти по грешка е обявил "Страната Ла-ла-ла" за най-добър филм. Актьорът обясни, че е получил сбъркан плик. Така мюзикълът - фаворит за статуетката събира общо 6 награди от 14 номинации, а драмата на Бари Дженкинс си тръгва с три. В края на краищата церемонията роди и една изненада.


Сега ще чуем втора благодарствена реч.


Дано хората, които се чувстват изолирани и потиснати да намерят сила в таланта на Бари Дженкинс, обявиха продуцентите, които стоят и зад друг отличник от предни години - "12 години робство". Имаше моменти, в които мислех, че няма да мога да направя този филм, благодаря на всички зад и пред мен от тази сцена, обяви режисьорът.


07:10 ч. На 50-годишнината от излизането на "Бони и Клайд" Фей Дънауей и Уорън Бийти връчват наградата за най-добър филм на "Страната Ла-ла-ла" на Деймиън Шазел. .


07:00 ч. И идва най-голямата категория на вечерта - във всеки смисъл на думата. За най-добър филм се състезават 9 заглавия. Това може да се проточи:


Видеогалерия: Оскари 2017 г. - претендентите за най-добър филм >


"Първи контакт"
"Прегради"
"Възражение по съвест"
Hell or High Water ("На всяка цена")
Hidden Figures ("Скрити числа")
"Лъв: стъпка към дома"
"Страната Ла-ла-ла"
"Манчестър край морето"
"Лунна светлина"


06:54 ч. Идва и наградата за водеща женска роля. Номинирани са:


Изабел Юпер, "Тя"
Рут Нега, Loving
Натали Портман, "Джаки"
Ема Стоун, "Страната Ла-ла-ла"
Мерил Стрийп, "Флорънс"


Eма Стоун получава наградата си от Леонардо ди Каприо

© Reuters

Eма Стоун получава наградата си от Леонардо ди Каприо


Леонардо ди Каприо, носител на "Оскар" за главна мъжка роля от миналата година, връчва отличието на... Ема Стоун за "Страната Ла-ла-ла". Шести оскар за филма с шанс за още един.


В речта си Стоун сподели възхищението си от останалите претендентки, благодари на екипа на филма и родителите си. Благодари и на Райън Гослинг, с когото си партнира на екрана за трети път.


06:48 ч. "Оскар"-ът за главна мъжка роля представя Бри Ларсън. Номинирани са:


Кейси Афлек, "Манчестър край морето"
Андрю Гарфилд, "Възражение по съвест"
Райън Гослинг, "Страната Ла-ла-ла"
Виго Мортенсен, "Капитан Фантастик"
Дензъл Уошингтън, "Огради"


И победителят е... Кейси Афлек, "Манчестър до морето", точно както се очакваше.


"Страната Ла-ла-ла" взе 6 оскара, но по грешка бе обявен за най-добър филм (обобщение)

© Reuters


Традицията тази вечер явно е всеки да благодари на учителите си, затова Афлек отдава почит на Дензъл Уошингтън, който можеше да вземе трети "Оскар" тази вечер в същата категория.


06.45 ч. Задават се големите награди. Първи са тези за режисура, представени от Хали Бери. Номинирани са:


Дени Вилньов - "Първи контакт"
Мел Гибсън - "Възражение по съвест"
Деймиън Шазел - "Страната Ла-ла-ла"
Кенет Лонерган - "Манчестър край морето"
Бари Дженкинс - "Лунна светлина"


И победител е Деймиън Шазел, "Страната Ла-ла-ла". Това е третият филм на Шазел, чийто "Камшичен удар" от 2014 г. спечели "Сънданс" и взе няколко оскара, най-ценният от които за поддържаща роля на Дж. К. Симънс. Режисьорът благодари на екипа и семейството си, както и на съпругата си, вдъхновила го за тази любовна история.


06:40 ч. Ейми Адамс, номинирана 5 пъти за "Оскар" и незаслужено подмината тази година въпреки участието си в два добри филма, представи номинациите за адаптиран сценарий. И оскарът отива при... Бари Дженкинс, "Лунна светлина" - втора награда за филма тази вечер.


"Посвещава се на всички черни момчета и момичета... ние ви показваме, че можете, това е за вас!"


06.30 ч. Мат Деймън и Бен Афлек представят наградата за оригинален сценарий. Първи "Оскар" за Кенет Лонерган - автор и режисьор на "Манчестър до морето".


Номинирани бяха:


"На всяка цена"
"Страната Ла-ла-ла"
"Омарът"
XXth Century Women


06:27 ч. Дженифър Анистън представи музикално изпълнение в почит на звездите, които ни напуснаха от миналогодишната церемония досега - Кари Фишър, Принс, Джон Хърт и много, много други.


06:19 ч. "Страната Ла-ла-ла" взима оскара за песен към филм в тежка конкуренция със самия себе си - City of Stars побеждава Audition от същия мюзикъл. Както и Стинг, Лин Мануел Миранда и други известни имена.


06:12 ч. Джон Леджънд изпълни две от номинираните за "Оскар" песни от "Страната Ла-ла-ла". Следват наградите за оригинална музика (не песен). И статуетката очаквано отива при "Страната Ла-ла-ла", композитор Джъстин Хъруиц.06:05 ч. Джими Кимъл се пита дали Доналд Тръмп е добре, защото акаунтът на президента мълчи от няколко часа. После водещият се извини и за онова, което се случи в Швеция.


06:00 ч. "Страната Ла ла ла" взима втори "Оскар" - за операторското майсторство на шведа Линус Сандгрен след първа поява на Мерил Стрийп пред микрофона. "Добре, че казахте добра дума за мен, чувствах се недооценена", заяви актрисата.


Междувременно пред вратите на "Долби тиътър" се събират протестиращи срещу петролопровода в Северна Дакота, чието строителство Тръмп възобнови

© Reuters

Междувременно пред вратите на "Долби тиътър" се събират протестиращи срещу петролопровода в Северна Дакота, чието строителство Тръмп възобнови


5.56 ч. Водещите срещнаха трудност да обяснят какво представляват оскарите за научно-технически постижения - същата, която вероятно изпитват мнозина незапознати, опитали се да разкажат накратко какво прави софтуера V-ray на българската Chaos Group. Технологиите, взели "Оскар" за научни постижения бяха упоменати накратко, а тук другата българска връзка в наградите - собствениците на Chaos Group Владимир Койлазов и Петър Митев обясняват приноса на V-ray с прости думи. Владимир Койлазов получи наградата си на 11 февруари.


5.52 ч. "Благодарни сме, че този филм показа работата ни пред света. Нашата организация се води от цитат от Корана - да спасиш един живот означава да спасиш човечеството. Ние сме спасили над 80 хиляди души. Надявам се да спрем кръвопролитията в Сирия и по целия свят. Хората в Сирия се чувстват забравени, тази война продължава повече от 6 години. Изправете се и кажете, че искаме тази война да приключи възможно най-бързо."


Това е посланието на Халед Хатиб, член на "Белите каски" и оператор на филма за доброволните спасителни отряди в Сирия, който спечели "Оскар" за късометражен документален филм. Хатиб не бе допуснат от имиграционните власти в САЩ, но продуцентите от "Нетфликс" предадоха думите му.


5.44 ч. - Един от симпатичните моменти на вечерта: водещият Джими Кимъл посрещна туристи на обиколка из Холивуд в Долби тиътър и ги запозна с любимите им актьори -


5.36 ч. "Възражение по съвест" взима "Оскар"-а за монтаж.


5.35 ч. Оскарът на Piper за късометражна анимация идва след шест поредни номинации и две победи за "Пиксар" в последните 6 години. Смело може да се каже обаче, че "Сляпата Вайша" на Теодор Ушев носи най-оригиналния почерк в категорията.


Ето какво написа авторът на историята Георги Господинов по-рано във "Фейсбук":5.32 ч. "Книга за джунглата" взима "Оскар" за специални ефекти.


5.15 ч. "Страната Ла-ла-ла" получава първи "Оскар" - за сценография. Наградата обявиха двойката от "50 нюанса сиво" и по-сиво Джейми Дорнан и Дакота Джонсън, както отбеляза "Гардиън", облечени.


5.12 ч. "Зоотрополис" взима "Оскар" за пълнометражна анимация. Той бе обявен и за най-добра анимация на изминалата година след сборните оценки на критиката в сайта Metacritic. Кои са другите пълнометражни анимации, които не са за изпускане от 2016 г. може да видите тук.


5.10 ч. Идва най-дългоочакваната в България категория - късометражна анимация. И победител е... "Свирчо" (Piper) на "Пиксар", смятан за основен конкурент на "Сляпата Вайша".


Стинг изпълни поредната номинирана песен - The Empty Chair

© Reuters

Стинг изпълни поредната номинирана песен - The Empty Chair


5.00 ч. Чарлийз Терон и Шърли Маклейн обявяват носителя на "Оскар" за чуждоезичен филм - "Търговският пътник" на Асгар Фархади, втори за иранския режисьор (първият е за "Раздяла"). Както стана дума по-рано, той не е в САЩ в знак на протест срещу (вече отхвърлената от съда) забрана за влизане в страната на граждани от предимно мюсюлмански държави.


Още малко акценти от червения килим - номинираният за главна мъжка роля Райън Гослинг

© Reuters

Още малко акценти от червения килим - номинираният за главна мъжка роля Райън Гослинг


В писмо, прочетено от подиума той казва, че отсъства от солидарност с гражданите на своята държава. "Режисьорите имат за цел да разрушат стереотипите, да създават емпатия, от която се нуждаем днес повече от всякога", пише Фархади. Той също така нарича забраната, наложена от президента на САЩ "нечовечна".


4.53 ч. Откриващият монолог на комика Джими Кимъл вече може да бъде видян онлайн. "В Холивуд не дискриминираме по цвят и по произход, само по тегло" и няколко лафа за Тръмп и Мерил Стрийп, но като цяло безобидни шеги от страна на известния водещ на късно предаване.4.40 ч. Марк Райлънс представя номинираните за поддържаща женска роля:

Виола Дейвис, "Прегради"
Наоми Харис, "Лунна светлина"
Никол Кидман, "Лъв: Стъпки към дома"
Октавия Спенсър, Hidden Figures ("Скрити числа")
Мишел Уилямс, "Манчестър край морето"

И победител е... Виола Дейвис за "Прегради", която отнесе всички големи награди в тази категория през годината.


Виола Дейвис

© Reuters

Виола Дейвис


"Знам едно място, където се събират всички хора с невероятен потенциал - на гробищата. Питат ме къде да търсим хубавите истории и аз казвам, изровете тези тела. Потърсете хората, които мечтаха, обичаха, но не успяха. Това е за Огъст Уилсън (режисьорът), който изрови и възкреси обикновените хора", заяви през сълзи актрисата.


Дейвис е била номинирана още 2 пъти за "Оскар" - за изпълнението си в "Южнячки" през 2012 г. и за филма Doubt две години по-рано.


4.28 ч. "Първи контакт" на Дени Вилньов взе наградата за звуков монтаж, а "Възражение по съвест" - за звук.


Преди това президентът на Академията за киноизкуство Шерил Буун Айзъкс изнесе кратка реч срещу границите и дискриминацията, обявявайки всички присъстващи за част от една глобална артистична общност. Въпреки това някои от номинираните не са в залата тази вечер заради затегнатия граничен контрол и опита на президента Тръмп да спре достъпа на граждани от 8 предимно мюсюлмански държави до САЩ.


(Снимката е архивна)

© Reuters

(Снимката е архивна)


Носителят на чуждоезичен "Оскар" и номиниран за втори иранец Асгар Фархади обяви бойкот на церемонията, а операторът на номинирания документален филм за Белите каски в Сирия не бе допуснат да лети заради "подозрителна" информация за миналото му.


Вчера Фархади и останалите номинираните за чуждоезичен "Оскар" режисьори се обединиха под общо писмо, с което осъдиха "фанатизма и национализма" на САЩ.


4.25 ч. Песента от номинираната анимация "Смелата Ваяна", също номинирана, прозвуча със съпровода на звездата от хитовия бродуейски хип-хоп мюзикъл "Хамилтън" Лин Мануел Миранда. Eто я в оригинал:4.13 ч. Актрисите от Hidden Figures ("Скрити числа") представиха наградата за най-добър пълнометражен документален филм OJ: Made in America за процеса срещу О Джей Симпсън. Всъщност той е сериал, но Академията го допусна до състезанието, заедно с "Огън в морето", "Животът, анимиран", "13-и" и
I Am Not Your Negro.


Режисьорът му посвети наградата на всички жертви на расистки мотивирано полицейско насилие.


4.10 ч. Ако ви е любопитно кои са всичките филми, носители на най-престижния "Оскар" за най-добър филм от началото на наградите през 1927 г. до днес, "Ройтерс" публикува впечатляваща графика по-рано днес. Може да я разгледате тук.


Eдна "...надценена актриса с над 50 слаби роли зад гърба си - от посредствената й роля в "Ловеца на елени" до незадоволителната й работа в "Изборът на Софи".

© Reuters

Eдна "...надценена актриса с над 50 слаби роли зад гърба си - от посредствената й роля в "Ловеца на елени" до незадоволителната й работа в "Изборът на Софи".


4.00 ч. "Отряд самоубийци" взима наградата за грим - доказателство, че дори един от най-мразените от критиката филми на 2016 г. може да се появи на тази сцена. Носителите я посвещават "на всички имигранти".


"Фантастични животни и къде да ги намерим" е отличен за костюми. Призьорката Колийн Атууд вече има четири оскара от 8 номинации. Минус 1 възможна статуетка за "Страната Ла ла ла" - мюзикълът на Деймиън Шазел има рекордните 14 (наравно с "Титаник") и бе фаворитът на букмейкърите тук. Всичките им предсказания може да прочетете тук.


3.48 ч. Първата категория е поддържаща мъжка роля. Алисия Викандер, носителка на "Оскар" за в съответната женска категория от миналата година, представя номинираните:


Махершала Али, "Лунна светлина"
Джеф Бриджис, "На всяка цена"
Лукас Хеджис, "Манчестър край морето"
Дев Пател, "Лъв: Стъпки към дома"
Майкъл Шанън, "Хищници в мрака"


Махершала Али

© Reuters

Махершала Али


И победителят е... Махершала Али от "Лунна светлина".


На наградите на актьорската гилдия Али разчувства публиката с разказа си за приемането на исляма и начинът, по който това е променило отношенията с майка му. Тук обаче бе по-кратък - благодари на учителите си в професията, на екипа на "Лунна светлина" и режисьора Бари Дженкинс, на академията и на съпругата си. Освен носител на всевъзможни награди, актьорът от няколко дни е и родител. Доскоро Али бе познат на публиката основно с участието си в "Къща от карти". Самият "Лунна светлина" е дългогодишна мечта на режисьора Дженкинс и е заснет със скромния за Холивуд бюджет от 1,5 млн. долара - толкова скромен, че актьорите са споделяли обща каравана.


3.45 ч. Водещият Джими Кимел откри шоуто с поздрав към основните номинирани и обърна специално внимание на една от тях - "Надценена актриса с над 50 слаби роли зад гърба си - от посредствената й роля в "Ловеца на елени" до незадоволителната й работа в "Изборът на Софи". Това, разбира се, е Мерил Стрийп, определена като "надценена" от президента Тръмп.


Ето и още малко от акцентите на килима, докато Джъстин Тимбърлейк открива церемонията с песента от филма "Тролчета" - номинирана тази вечер:


Номинираната Никол Кидман

© Reuters

Номинираната Никол Кидман


Афрото на Хали Бери

© Reuters

Афрото на Хали Бери


Номинираната Ема Стоун

© Reuters

Номинираната Ема Стоун


Eдно познато лице на червения килим:


Теодор Ушев с компания на червения килим на оскарите

© Reuters

Теодор Ушев с компания на червения килим на оскарите


3.21 ч. Сред личностите, които се очакват тази вечер на сцената, са Мат Деймън, Дженифър Анистън, Фей Дънауей, Хавиер Бардем, Леонардо ди Каприо, Скарлет Йохансон, Чарлийз Терон и много други. Разбира се, ще видим и Мерил Стрийп, номинирана за 20-и път с ролята си във "Флорънс" - ако не като победител, то като гост, който представя номинациите. А ето ги и тях:


Фотогалерия: Кои са номинираните за "Оскар" 2017 >


Добър вечер минути преди началото на церемонията по връчването на наградите "Оскар". Очакванията са за политизиран финал на наградния сезон, който бе съпроводен с множество коментари спрямо действията на новия президент на Щатите Доналд Тръмп.


Освен това 89-ата церемония е особено вълнуваща за България с номинацията на "Сляпата Вайша" на Теодор Ушев в категорията за късометражна анимация. "Дневник" ще проследи церемонията с начален час 3.30 ч. на живо.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (154)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3658 Весело
 2. 2 Профил на karen_walker
  karen_walker
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Здравейте Дневник, благодарим ви за вашия live coverage на Оскарите тази нощ!

 3. 3 Профил на karen_walker
  karen_walker
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Emma Stone изглежда доста добре. Класически Hollywood!

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 4 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Надценена актриса с над 50 слаби роли зад гърба си - от посредствената й роля в "Ловеца на елени" до средната й работа в "Изборът на Софи". Това, разбира се, е Мерил Стрийп.

  Оранжевия веднага ще туитне някоя простотия.

 6. 6 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 610 Неутрално
 7. 7 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#4] от "dae43517950":
  холивудската нискообразована пасмина,днес ще подскача ли срещу тръмп?

  По всяка вероятност. Но вие не унивайте таварищ, от пасоля ще го подкрепят.

 8. 8 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Хали Бери страшно Афро вкарва.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на karen_walker
  karen_walker
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Jimmy Kimmel се справя с лекота. Еваларка!

 13. 13 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1999 Весело

  Вещици и магьосници от цял свят варят отровни билки против Тръмп. В допълнение на фалшивите медии и оскар-протестърите.

 14. 14 Профил на g_nett
  g_nett
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Две важни награди за негра, една за иранец ... Награден филм за О Джей Симпсън. Малко се оливат с компенсациите. Квоти, политика, псевдотолерантност, малко кино помежду другото. Латиносите нещо изостават, трябва да вземат мерки.

 15. 15 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  както можеше да се очаква - Правиш протест (иранския режисьор ) - печелиш Оскар.. Особено ако си мюсулманин.

  Повръща ми се от псевдо-либерасатия и социализъм ...


 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4426 Неутрално

  До момента доста беззъби приказки.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Нагласените награди в полза на "бежанци" и мюсулмани, в името на либерасатията почнаха да втръсват.

  Колкото повече вият срещу Тръмп, толкова повече той ще бъде харесван по света..

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4426 Неутрално

  Вайша не спечели. жалко.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Още преди няколко часа като прочетох за протеста на Иракчанина, бях готов да се обзаложа че той ще спечели.. НАГЛАСЕНИТЕ НАГРАДИ..

  И като как си беше подготвил специална реч, специялно посветена на втората му награда.. НАГЛАСЕНА РАБОТА

 21. 21 Профил на Миньора
  Миньора
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Преди месец прогнозирах за Фархади и Оскара и то без политечската коректност. Не съм гледал новият му филм, но съдейки от Раздяла(Оскар) и Миналото вярвам ще е напълно заслужен.

 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4426 Неутрално

  До коментар [#15] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  Но пък си пратил предварително написаната политкоректна реч да я прочетат. Колко прозрачно и пошло !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на Миньора
  Миньора
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#20] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  Иракчанин - майко мила. Виж му филмите досега. Прави по един на две , три години. Боже какво невежество от теб

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Миньора
  Миньора
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, ти не си невежа. Гледай Раздяла и този филм и тогава да коментираме качествата на филмите му. Иначе наистина доста политкоректни дотук. Поддържащите оскари за чернокожи

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Тръмп търпи поредното публично унижение. Привържениците му не могат да преглътнат факта, че световноизвестни и публични личности му се смеят в лицето и си позволяват да го критикуват - него, техния Бог. Затова бързат да ги обявят за "надценени, либерастки, комунисти и цялата останала каша в главите им. За разлика от нашия форум обаче, това събитие се гледа от стотици милиони хора. И има голямо значение за общественото мнение. Дори и противниците му ще хвърлят по едно гнусливо оченце, нали така? Уж само за да го коментират.

 28. 28 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 701 Весело

  Дневник, май събитието не покри очакванията.Язък за отразяването.Няма бунт, глезените холивудски либерасти не поведоха народа към свободата..Язък!

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4426 Весело

  До коментар [#27] от "Черен хумор на кило":

  до тук никой не му се е присмял. май и твоето е написано предварително.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Всеки втори изказва послание, точно обратното на тези на Тръмп. Все пак не сме на Saturday Night Live, за да се присмиват като в скеч.
  До коментар [#29] от "КМЕТ В СЯНКА":

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4426 Неутрално

  Добре, че спечели Белите каски !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Весело

  Джими Кимел в момента го бъзика за туитването.
  Как наистина Тръмп не е туитнал бясно? Сигурно хемороидите му са се опънали от желание да туитне.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#27:"Черен хумор на кило"]Тръмп търпи поредното публично унижение. Привържениците му не могат да преглътнат факта, че световноизвестни и публични личности му се смеят в лицето и си позволяват да го критикуват - него, техния Бог.[/quote]
  Точно обратното е-унижават се тези,които правят подобни коментари.Защото това е церемония за връчване на награди за филмово изкуство,а не предизборен митинг.Отвратително е да се превърне подобно събитие в място за политически речи.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3034 Любопитно

  "Посвещава се на всички черни момчета и момичета... ние ви показваме, че можете, това е за вас!""
  "Това е посланието на Халед Хатиб, член на "Белите каски" и оператор на филма за доброволните спасителни отряди в Сирия, който спечели "Оскар" за късометражен документален филм. Хатиб не бе допуснат от имиграционните власти в САЩ, но продуцентите от "Нетфликс" предадоха думите му."
  "В писмо, прочетено от подиума той казва, че отсъства от солидарност с гражданите на своята държава. "Режисьорите имат за цел да разрушат стереотипите, да създават епматия, от която се нуждаем днес повече от всякога", пише Фархади. Той също така нарича президента на САЩ "нечовечен"."
  за пропаганда Оскар къде отива

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Весело

  [quote#41:"mushashi"]Точно обратното е-унижават се тези,които правят подобни коментари.[/quote]

  А, не. Просто е забавно да знаеш, че имаш осигурено шоу през следващите 4 години.

  Тръмпи, дръж са, мойто момче. Да не вземеш да си тръгнеш, ей!
  Такава възможност за гъбаркане с американски президент не сме имали в близките 700 години

 45. 45 Профил на Columbus
  Columbus
  Рейтинг: 328 Любопитно

  Точно накрая - гаф с фейк нюз.

  Imagination is as important as knowledge.
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4426 Неутрално

  [quote#44:"Черен хумор на кило"]американски президент не сме имали в близките 700 години
  [/quote]
  ти какво и къде си учил ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4426 Неутрално

  Политкоректността победи !!!ГЕЙОСКАР !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Да живее политкоректността!

 50. 50 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 269 Неутрално

  егати гафа, тъпа политкоректност. тези станаха за смях. жалки.

 51. 51 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Ако героя на Лунна светлина освен черен и хомо, беше и емигрант-мюсулмянин, този филм щеше да спечели 20-на Оскара..

  Повръща ми се. Политкоректонстта ще ликвидира това общество...

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Логиката на тръмпоидите: "Оскарите са жалки! НИКОЙ не гледа Оскарите!

  Абе, между другото, гледахте ли колко политизирани бяха Оскарите тази вечер ?! Отвратително!"
  Хаха, лицемерно. Почти като Тръмп.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Фей Дънуей къде се скри? Алкохола не прощава

 57. 57 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#53] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Виж ми ника. Ако искаш - да ти изброя 45-те президенти. Поред.
  Заради теб - поправка: близките 700 и следващите 700.

 58. 58 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Добре,че Лунна светлина спечели. Не,че ще го гледам,но Лалаландия е свръхнадценен и щеше съвсем да обезцени стойността на оскарите

 59. 59 Профил на Приказки под шипковия храст
  Приказки под шипковия храст
  Рейтинг: 274 Весело

  Добро утро. Гледам страсти се вихрят. Та да ви кажем. Последният филм, който заслужено си взе Оскарите, беше "Форест Гъмп". Оттам нататък изглежда кинаджиите проумяха, че нема смисъл повече да се пънат и се заредиха бълвочи.

 60. 60 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 776 Весело

  Ха-ха! Сега да си посипят с пепел главите тези, дето преди 1 месец ми нашляпаха минуси

  baba_zozolana
  Рейтинг: 1388
  Весело
  118:0624 яну, 2017
  Чете се краткото описание на филма и веднага става ясен отговорът на въпроса

  "Вечната история на откриването на себе си и човешката връзка. "Лунна светлина" е хроника на живота на млад чернокож мъж от детството до зряата възраст, докато той се бори да открие мястото си в света, израствайки в твърде лош квартал на Маями."

  http://www.imdb.com/title/tt4975722/

  http://www.dnevnik.bg/poll/?pollid=7082&ref=id#comment-1

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Черен Гана студент
  Черен Гана студент
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#61] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Казах ти да ми видиш ника. Ирония не беше онова момиче от 7б клас.

 63. 63 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#44:"Черен хумор на кило"]А, не. Просто е забавно да знаеш, че имаш осигурено шоу през следващите 4 години. [/quote]
  Значи подигравките и обидите към човек,който е изборът на американците за президент ,наричате шоу.А уж пропагандирате толерантност.Никаква толерантност няма при вас,а само лицемерие и фалш.

 64. 64 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#63] от "mushashi":

  Хохо, а кой се подиграваше на инвалид? И кой се подиграва в Туитър на медии? Каквото повикало - такова се обадило.

 65. 65 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1383 Весело

  Речта на Мерил Стрийп - https://pbs.twimg.com/media/C5nIL4vWMAId-zN.jpg

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 66. 66 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4426 Неутрално

  [quote#64:"Черен хумор на кило"]
  Хохо, а кой се подиграваше на инвалид?[/quote]
  той и БХ се подиграва на един кандидат за депутат параолимпиец ама това никой не го вижда и най-малко медиите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 67. 67 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2267 Весело

  [quote#41:"mushashi"]Точно обратното е-унижават се тези,които правят подобни коментари.Защото това е церемония за връчване на награди за филмово изкуство,а не предизборен митинг.Отвратително е да се превърне подобно събитие в място за политически речи.
  [/quote]

  Особено като знаеш, че всичките тия дето много се пънат на Тръмп, защото знаят, че нищо няма да им направи, се лигавят по всякакви убийци и терористи като Кастро и Ернесто Гевара, а женичките дето много реват за "отношението към жените" веднага надяват чувала като отидат в някоя близкоизточна клоака. Тези хора са просто жалки, ама левичарчетата фенки на Обама и Килъри няма как да ни разберат позицията - те цвилят на кенефния хумор и жалките тиради през изкуствени сълзи на някакви разглезени милионери, повечето от които имат за чистачи нелегални, на които плащат по-малко от минималната работна заплата, а мюсюлманин са виждали само на коктейл с Майк Тайсън или като са ходили да обслужват някой принц от Залива...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 68. 68 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2267 Весело

  [quote#64:"Черен хумор на кило"]Хохо, а кой се подиграваше на инвалид?[/quote]

  Ти плака ли заедно с Мерил Стрийп? А видя ли истината след това? Не ми отговаряй - ясно е, че не си, иначе нямаше да пишеш глупости. Даже най-левите от левите и най-тъпите от тъпите млъкнаха за тази история, защото въпросната леля така зверски се изложи, че даже Лагерфелд не се притесни да я доубие оня ден. Вземи се поинтересувай малко защо. Като за начало виж въпросният инвалид и сам прецени дали Тръмп му се подиграва на инвалидността.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 69. 69 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 943 Неутрално

  При съществените награди имаше две несправедливости -- Manchester by the Sea е филм, който може да е интересен само на човек, който е любопитен да види що за живот води обикновеният жител на Масачусетс. Наложих си да го изгледам до края единствено защото преди много години съм живял в Beverly, което е току-до Manchester by the Sea и си е практически част от Salem. Бях разказал в една предишна тема как един приятел ми беше дал ключа от компанията си, за да правим опити на смени с един мой студент. Когато аз бях на смяна понякога идваше и споделяше откритието си, че да не работиш е по-добре отколкото да работиш, оставяше жена си--шотландката на пост в компанията, а мен ме завеждаше на моторната си лодка да ме поразходи из залива. Както и да е. Актьорът обаче беше наистина добър и си заслужи наградата сред този объркан, крипто-наркомански филм (не случайно Тръмп постоянно говори за наркоманската епидемия, обхванала особено източните щати.) С други думи, филмът е едно нищо и половина и особено за онези, които са в щатите си е чиста загуба на време. За награда за сценарий и дума не може да става, ако бяхме свидетели на честно проведен фестивал.

  Другата несправедливост беше по отношение на Ла Ла Ленд. Двамата възрастни актьори уж сбъркаха името на филма-победител, в ясен знак на протест срещу напълно несправедливото решение някакъв си не-филм (Moonlight) да окупира наградата. Добре че беше възхитителната победителка Ема Стоун, която, макар с лек дефект в говора, е класи над всички останали номинирани и това ѝ беше признато, та все пак да има някаква поправка на неприятната кривота, излъчвана от въпросния казионен фестивал. Жалко за барута.

  А, и нещо друго. Досадникът водещ нещо се опита да подхвърля за Тръмп, но бързо се смръчка, като видя, че никой не му поде несмешното бърборене. Относно пък иранеца, това жалко опитче да се правят на интересни позеленелите от загубата демократи-диктатори на Холивуд, трябва да остане без коментар.

 70. 70 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  До коментар [#59] от "Приказки под шипковия храст":

  Не е вярно !
  Започнаха да се напъват да създават политически и расово коректно кино !
  И ето резултат !
  Убеден съм че филма за черньото от Маями е хубав филм , ще го гледам !

 71. 71 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#67] от "Тюфлекчия":

  Абе важното е че имаме с кого да се гъбаркаме за 4 години напред. Тръмп да не се предава.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Оскарите - слаб театър, посредствени роли (иначе от много талантливи актьори), много пари и много политкоректност вместо истинско кино.
  Добре че има Сънданс и европейски филмови награди.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 74. 74 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 427 Неутрално

  [quote#46:"ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!"]Ах ще се разплача.. Големият победител е филм за "Историята за съзряването на чернокож младеж с хомосексуална ориентация, " [/quote]
  А пък чернокожият актьор е мюсюлманин

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 75. 75 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#71:"Черен хумор на кило"]Абе важното е че имаме с кого да се гъбаркаме за 4 години напред. Тръмп да не се предава.[/quote]
  Подигравките показват характера на човека,който ги прави.Подиграват се само хора,които не са уверени в себе си,имат комплекс за малоценност и търсят истински или измислени негативни неща в други хора,като така се чувстват значими.

 76. 76 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#72] от "mushashi":

  Ъъъ, статуквото, блатото, failed NYT, CNN, всичките фейк медии, либерасткия Холивуд, пропадналите съдии, победените демократи, имигрантите, Китай, Мексико - нали така беше? Това са враговете.

  Чакай, това май Тръмп го казваше.

 77. 77 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#68:"Тюфлекчия"] Даже най-левите от левите и най-тъпите от тъпите млъкнаха за тази история, защото въпросната леля така зверски се изложи, че даже Лагерфелд не се притесни да я доубие оня ден. [/quote]

  Tюфлекът все повече потъва в паралелната си вселена.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 78. 78 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 221 Любопитно

  "Лунна светлина",заслужено е най-добр филм.Не е възможно историята за млад гей,и при това негър,да не спечели най-добр филм!Безспорният шедьовър "Хищници в мрака" нямаше никакъв шанс,защото разказваше хетеросексуална история,и дори не беше номиниран!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 79. 79 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#75] от "mushashi":

  Кажи го на Тръмп.

 80. 80 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#75:"mushashi"]Подиграват се само хора,които не са уверени в себе си,имат комплекс за малоценност и търсят истински или измислени негативни неща в други хора,като така се чувстват значими.[/quote]

  И Доналд Тръмп никога, повтарям, никога, не се е подигравал на никого. Нее!

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 81. 81 Профил на hugo_chaves
  hugo_chaves
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Хаха най-добър филм за чернокож гей някой изненадан ? Избира се най-коректното не най-доброто жалко....Ако не го бяха избрали щеше да е расистко със сигурност.

 82. 82 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  До коментар [#73] от "dgd":

  А , и тях ще ги ''политкоригират'' ,въпрос на време е !

 83. 83 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#72:"mushashi"]Намерихте врага,когото да обвинявате за всичките си неудачи.[/quote]

  По-логичното е неудачите да са при вас - нали вие сте борците против стауквото. Нали хората, избрали Тръмп, са недоволните

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Кефя сега как много хора ще твърдят, че изборът бил нагласено-политкоректен, без, разбира се, да са гледали самия филм.

  Е, ама то тука Шерлоци много. От една твоя дума и ще ти каже какво си обядвал същия ден. Къв е проблема да коментират филми, които не са гледали..?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 87. 87 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Неутрално

  И Оскар за късометражен документален филм естествено взе филма за "Белите каски".
  Тези "герои" защо не участват в разчистването на мините в Алепо?
  Все пак те най-добре знаят къде са ги поставяли.

 88. 88 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 221 Любопитно

  До коментар [#83] от "stupid_american":

  "Любовта ти към Тръмп" е станала патологична!?Може и някой "Оскар" да получиш за нея!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Прекалено много се концентрират в/у Тръмп и така стават тези резили.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 91. 91 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  [quote#90:"socialen"]Прекалено много се концентрират в/у Тръмп и така стават тези резили. [/quote]
  Ма каката МС, няма награда, макар че се стресе да храчи по Тръмп Сорос ще ги изпонакаже

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 92. 92 Профил на Приказки под шипковия храст
  Приказки под шипковия храст
  Рейтинг: 274 Весело

  [quote#73:"dgd"]Добре че има Сънданс и европейски филмови награди.[/quote]
  Я направете една справка за наградените преди месец на "Берлинале" - лесбийки, геюве, аутисти, инвалиди... След време, когато направят филм за тези наши години, може и да се казва "Заразно зло".

 93. 93 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Получи се както всяка година...

  Едни евреи раздадоха награди на други евреи...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 94. 94 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Малко за Лунна светлина:

  Based on Tarell Alvin McCraney’s play In Moonlight Black Boys Look Blue and adapted for the screen by him and Jenkins, Moonlight unfolds over three chapters in the life of a young, gay black man growing up in a rough Miami neighborhood.
  Chiron is played by three different actors over the course of the film (Alex R. Hibbert as a young boy, Ashton Sanders as a teen, and Trevante Rhodes as an adult), while the supporting cast includes Oscar nominee Naomie Harris as Chiron’s mother — who descends into drug addiction as the film progresses — and Ali a local dealer who becomes a father figure to the young Chiron.

  Харесвам Наоми Харис.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 95. 95 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#68:"Тюфлекчия"]Като за начало виж въпросният инвалид и сам прецени дали Тръмп му се подиграва на инвалидността.[/quote]

  За да кажеш това, по-скоро ти не си виждал въпросния "инвалид". Баш него си прилича да имитира Тръмп. После извади кадри, на които имитирал и здрави хора така. Което пък беше нелепо, понеже ... какъв човек показва че си, за да имитираш по този начин опонентите си? Кой нормален човек прави така, по дяволите?

  Тръмп изобщо не му хрумна да се извини даже, както изисква етикета, дори и да не е знаел наистина, че човекът е инвалид. И трябваше да го направи именно затова: защото инвалид или не, да имитираш хората по този начин е грозно.

  Вместо това, Тръмп се нахвърли с типичната си злоба и отмъстителност върху човека. Тръмп е определено социопат: на всеки нормален човек би му станало срамно да имитира човек с недъг, пък било то и случайност.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#95] от "stupid_american":

  Тръмпнаш...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 98. 98 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Голямо шоу - по американски! Достоен Ушев!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 99. 99 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#79] от "Черен хумор на кило":

  Думите ти са достатъчно показателни-всичко свързваш с Тръмп.Явно този човек е обзел съзнанието ти.Тръмп е политик и провежда определен тип политика.Дали се харесва или не ще се види след 4 години, ако отново се кандидатира. Не е нормална такава обсебеност към действията на даден политик.И ако сайта го прави за пари, то необяснима за мен е обсебеността ви към личността на Тръмп.Докато Обама беше президент съм писал не повече от 3-4 коментара по негов адрес.В един го хвалех за отстраняването на Бен Ладен, а в друг го критикувах, че не се намеси в Сирия и допусна Асад да избие стотици хиляди.А сега всеки ден има стотици коментари против Тръмп във форума. И не виждам какво толкова различно е направил, защото имаше период когато и Обама беше ограничил правото на хора от някои ислямски държави да влизат в САЩ и депортира нелегални имигранти.

 100. 100 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#99] от "mushashi":

  Това разбирам, това коментирам - политиката в САЩ. Все пак съм живял там последните 3 години. Не съм на всяка манджа мерудия да коментирам под всяка тема, ако забелязвате.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK