Чудеса от медиите: В Охрид направиха най-голямата шопска салата

Охрид привлича туристи вече и с изобретената в "Балкантурист" шопска салата.

© Associated Press

Охрид привлича туристи вече и с изобретената в "Балкантурист" шопска салата.В рубриката "Чудеса от медиите" "Дневник" публикува извадки от текстове в печатни и електронни издания без намеса и без коментар.


Хотел "Гарден" в Охрид постигна рекорд за книгата на Гинес, като направи най-голямата шопска салата в света, съобщава информационният сайт "Охрид нюз".


Персоналът на хотела с помощта на ученици от местното училище по ресторантьорство и готвачи от Русия, Украйна и Македония приготвиха 202.86 килограма шопска салата, която е известна във всички страни в региона.
Новият рекорд бе потвърден от международна комисия на Гинес, която връчи сертификат на собственика на хотела.
Според сайта МКД салатата е направена за 10 часа и в нея са употребени 80 килограма домати, 80 килограма краставици, 40 килограма сирене и 20 килограма лук.


Така бе надминат досегашният рекорд - 86-килограмова шопска салата, направена в България, посочва МКД. (БТА)


(бел. ред.- "Шопска салата е българска салата, създадена като продукт на българското държавно обединение "Балкантурист" в средата на 1950-те години", информира "Уикипедия")

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK