Бат Венци: Притеснява ме застаряващото общество, което решава бъдещето на малкото оставащи млади

Бат Венци

© Moko Solutions

Бат Венци"Ъпсурт" излизат за голям концерт в зала "Арена Армеец" тази вечер (събота, 13 май, а билети могат да бъдат купени и пред залата). Преди това задодахме няколко бързи въпроса към Бат Венци, както е популярен или Венцислав Сейчев. Той е сред създателите на "Ъпсурт" и освен заедно с групата, през последните години има и самостоятелни проекти. Последните дни хип-хоп изпълнителите обаче работиха върху нова песен - "Този танц", която ще изпълнят за първи път тази вечер на концерта, на който "Дневник" е медиен партньор.


Какво те мотивира да се занимаваш с музика толкова години в България ?


- Аз нямам амбицията да изляза извън пределите на България, аз я нямам тази "пробивност" и за тук. За мен е удоволствие да се занимавам с музика и никога не съм го усещал като работа.
Музиката е изкуството, което материализира чувства. Усещаш ли го, правиш ли го, разбираш, че най-малка роля играе мотивацията.


Виждал ли си пряк ефект от музиката, която създавате и какъв ?


- Някои хора пощуряват, други са по-обрани в емоциите си и най-много да барабанят с пръстче по бара или масата, докато гледат безизразно. Различни хора, различни емоции.


Каква е ролята на риалити форматите тип музикални състезания върху това, което имаме като музика в България ?


- Дават шанс на всеки, който има талант и иска да пее, но сами виждаме, че не е достатъчно само това. Имат нужда от добри продуценти, които пък са много малко в сравнение с желаещите да пеят или да бъдат известни.


Кое от случващото се в България те притеснява най-силно ? А в света ?


- В България ме притеснява демографската криза. Застаряващото общество, решаващо бъдещето на малкото оставащите млади люде. А в света - нестабилният мир.


"Ъпсурт" може да слушате тази вечер в "Арена Армеец", а интервю с Ицо Хазарта - може да прочетете тук.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK