Арнолд Шварценегер вдъхнови хора, борещи се с депресия

Арнолд Шварценегер вдъхнови хора, борещи се с депресия

© Associated PressРазмяна на кореспонденция между Арнолд Шварценегер и негов почитател, който страда от депресия, вдъхнови много хора да споделят за борбата си със заболяването в интернет, пише Би Би Си. Али, който живее в Квебек (Канада), изпратил съобщение до известния актьор с молба за няколко думи, които да помогнат на мотивацията му да се върне във фитнеса. Той обяснил, че е депресиран от месеци и е спрял да тренира.


За негова най-голяма изненада изпълнителят на главната роля в "Терминатор" му отговорил. В съобщението Шварценегер пише, че Али не трябва да се обвинява за състоянието си, а най-важното е да стане от леглото, да се разходи, просто да направи нещо. След това актьорът изразява надеждата си, че неговият почитател ще се почувства добре малко по малко и накрая ще се върне във фитнеса.


След като получил отговора на Шварценегер, Али се измъкнал от леглото си по най-бързия възможен начин и веднага отишъл във фитнеса. Кореспонденцията между двамата доби голяма популярност в интернет форума Reddit и вдъхнови много хора да споделят за борбата си с психически проблеми и нуждата от физически упражнения. Самият Али отговаря на много коментари в социалните мрежи, за да окуражи хората, и казва, че това общуване е най-доброто в тази история.
Въпреки че повечето реакции от кореспонденцията са положителни, някои хора изразяват опасения, че това не е начин за лекуване на сериозни случаи на депресия. Али отговаря на критиката, че депресията наистина не се лекува толкова лесно, но той просто е имал нужда някой да го го побутне, за да направи нещото, което му помага, когато се чувства наистина зле.


Забелязал позитивната комуникация на Али в Reddit с други хора, които страдат от психически заболявания, Арнолд Шварценегер публикува в сайта видеосъобщение. В него той изразява гордост от това, че Али се опитва да помогне на други хора, като ги окуражава и им дава положителна обратна връзка.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK