Шведски фестивал "без мъже" беше обвинен в дискриминация

Снимката е илюстративна

© Николай Дойчинов

Снимката е илюстративнаСтейтмънт" - фестивал в Швеция само за жени, беше намерен за виновен за дискриминация от шведската служба за защита от дискриминация, предаде Би Би Си.


Според службата самото описание на фестивала като "събитие без мъже" нарушава антидискриминационните закони в страната. Държавният регулатор добавя, че рекламната кампания на фестивала е обезкуражила определена част от обществото да присъства на събитието.


Организаторите на фестивала обявиха чрез "Фейсбук", че са твърде заети "да променят света", за да отговорят на обвиненията. Според тях с публика, състояща се от 5000 жени и трансполови хора, фестивалът е успешен и показва, че светът се нуждае от повече подобни събития. И решението на службата не променя този факт.
Службата за защита от дискриминация признава, че правилото за неприсъствие на мъже не е било насилствено прилагано на фестивала, проведен по-рано през годината, и добавя, че на входа му не е правено отсяване на различните полове. Тъй като никой не е пострадал от ограниченията на фестивала, няма да има и финансова глоба.


Двудневният фестивал "Стейтмънт" беше създаден от шведската комедиантка Ема Кникаре в отговор на големия брой сексуални посегателства над жени на най-мащабния музикален фестивал в страната Бравала, който по същата причина не беше проведен през 2018 г.


Кникаре каза, че фестивалът е мислен като еднократно събитие и се надява да не се налага да го организира повече. Тя не смята "Стейтмънт" за решение, а за реакция и основната му цел е била създаването на зона, в която мъжете и трансполовите хора да се чувстват спокойни.


Ключови думи към статията:

Коментари (26)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Един вампир броди из Европа
    Един вампир броди из Европа
    Рейтинг: 2764 Неутрално

    Е, може да направят изключение за мъже мигранти, те и без това са по-забавни.

    Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
  2. 2 Профил на bludniq_sin
    bludniq_sin
    Рейтинг: 1402 Неутрално

    "в отговор на големия брой сексуални посегателства над жени на най-мащабния музикален фестивал в страната Бравала" - какъв ли е профилът на извършителите на тия посегателства ..

    Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
  3. 3 Профил на Веселин Дечев
    Веселин Дечев
    Рейтинг: 1580 Весело

    До коментар [#2] от "bludniq_sin":

    Будисти, 100%?

    В Русия съм! В Русия съм!
  4. 4 Профил на _plamen_
    _plamen_
    Рейтинг: 677 Неутрално

    > "без мъже"

    и това от страната която вкарва годишно милиони от "най-мъжкарите".

    От друга страна, като прехвърлих клипа ... кой нормален мъж доброволно би чукал този добитък?!

    Winora forever
  5. 5 Профил на Един вампир броди из Европа
    Един вампир броди из Европа
    Рейтинг: 2764 Неутрално

    "основната му цел е била създаването на зона, в която мъжете и трансполовите хора да се чувстват спокойни"

    Отговорният редактор или не разграничава мъжете от жените (не бих се учудил), или паметта не стига от заглавието до края на инак кратичката квотна статийка.

    Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
  6. 6 Профил на Madmax
    Madmax
    Рейтинг: 8 Любопитно

    ""Организаторите на фестивала обявиха чрез "Фейсбук", че са твърде заети "да променят света", за да отговорят на обвиненията. Според тях с публика, състояща се от 5000 жени и трансполови хора, фестивалът е успешен и показва, че светът се нуждае от повече подобни събития. И решението на службата не променя този факт."

    Нагли феминистки.

  7. 7 Профил на futurika
    futurika
    Рейтинг: 515 Разстроено

    До коментар [#1] от "zyb18561487":

    Много са забавни с техните бомби, стрелби и сексуални посегателства.
    Направо супер фън!

  8. 8 Профил на realguru
    realguru
    Рейтинг: 2960 Неутрално

    "Двудневният фестивал "Стейтмънт" беше създаден от шведската комедиантка Ема Кникаре в отговор на големия брой сексуални посегателства над жени на най-мащабния музикален фестивал в страната Бравала, който по същата причина не беше проведен през 2018 г."

    Логика на лява феминистка. :)

    Вместо да депортират тея дето правят сексуалните посегателства. Те и без това не са шведи. Ама нищо скоро и полицията като стане от тях. Няма да може да си правите никакви фестивали. :)

  9. 9 Профил на deymus
    deymus
    Рейтинг: 1146 Неутрално
  10. 10 Профил на Мусаши
    Мусаши
    Рейтинг: 284 Неутрално

    Поредната политкоректна идиотщина.Проблемът с изнасилвания по време на фестивали и концерти е много сериозен.Много жени са били изнасилени.Но удобно се пропуска фактът,че изнасилвачите са имигранти от арабски произход, афганистанци или негри.А тия слагат всички мъже под един знаменател.

  11. 11 Профил на Мусаши
    Мусаши
    Рейтинг: 284 Неутрално

    Гледах един документален филм относно изнасилванията в Швеция.По време на фестивал група араби обграждат някое момиче и правят два кръга от хора около нея.И тия от вътрешния кръг я изнасилват, докато другите не допускат никой да й помогне.
    Най-странното е,че имаше интервюта с шведски и ги питаха дали изнасилванията се извършват от имигранти и всички отговориха,че било расистко да се отговори така.И че имиграцията не трябва да спира.Промиването на мозъци е страшно.

  12. 12 Профил на Скакауец
    Скакауец
    Рейтинг: 679 Неутрално

    Поредната политкоректна идиотщина.
    —цитат от коментар 10 на Мусаши

    За това им плащат - за това пишат. Явно се печели добре. Пък и спонсорът-филантроп днес има празник, как да не се напънат в правата линия...

    Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
  13. 13 Профил на Мусаши
    Мусаши
    Рейтинг: 284 Неутрално

    [quote#12:"Скакауец"][/quote]

    Това е ясно.Имах предвид ,това което се случва в Швеция.Изнасилванята са предимно от имигранти и то араби,негри,афганистанци.Обаче под общ знаменател се слагат всички мъже.Промиването на мозъци е страшно.

  14. 14 Профил на nxy49591978
    nxy49591978
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Толерастията и феминизма им е... майката на тия. Хубави държави беха навремето.

  15. 15 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 3416 Неутрално

    До коментар [#11] от "Мусаши":

    Я пусни линк към този гилм, че както го разказваш, ми прилича да си гледал някой филм за възрастни. 😂 Полици, охранители, бели хетеросексуални мъже няма ли наблизо?

    Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
  16. 16 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 3416 Неутрално

    По темата —аз лично не намирам нищо дискриминиращо, някой да си направи фестивал, купон или кръчма, където да ходят само мъже или само жени. Понякога, човек има нужда от чисто мъжки забавления и чисто женски също. В някои славянски държави от Централна европа са много разпространени сред жените така наречените ”Бабинец” Събира се кокошкарника и се тръгва от дамските превръзки та до това, дали веганка може да прави френска любов. 2 х
    по стечение на обстоятелствата присъствах на подобна сбирка и честно казано си мисля, че 99% от мъжете с радост не биха присъствали на такова нещо. Мъжете пък си имат други забавления, за които жените имат особено мнение и сигурно са прави. Тъпо звучи, ако разтръбиш нещо, че е само за еди кой си, но психиката на двата пола е различна (природата знае защо) и начина на отпускане на душата и тялото също.

    Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
  17. 17 Профил на Мусаши
    Мусаши
    Рейтинг: 284 Неутрално

    До коментар [#11] от "Мусаши":Я пусни линк към този гилм, че както го разказваш, ми прилича да си гледал някой филм за възрастни. 😂 Полици, охранители, бели хетеросексуални мъже няма ли наблизо?
    —цитат от коментар 15 на DDR


    Пиши "rapes in Sweden" в ютуб и сам ще намериш много филми по въпроса.
    И тези изнасилвачи са измислили техника,за да не могат да бъдат забелязани техните действия.Набелязват някое момиче,обграждат я в кръг,а още няколко правsт външен кръг и никой не може да види какво се случва вътре в кръга.Зап3ушват й устата,бутат я на земята и не може нит да се види,нито да се чуе случващото се.А и надали някой ще има желание да е в близост до 20 араби.

  18. 18 Профил на yanne
    yanne
    Рейтинг: 2959 Неутрално

    До коментар [#1] от "zyb18561487":

    Мъже,ама само ако са мюсюлмни!

  19. 19 Профил на yanne
    yanne
    Рейтинг: 2959 Неутрално

    До коментар [#4] от "_plamen_":

    Мъж не,но лезбийци сигурно.

  20. 20 Профил на yanne
    yanne
    Рейтинг: 2959 Неутрално

    До коментар [#10] от "Мусаши":

    E ,не слагат всички мъже под един знаменател.Лоши са само белите мъже-християни.Негри и араби,особено мюсюлмани са супер.

  21. 21 Профил на katerina_slavova
    katerina_slavova
    Рейтинг: 488 Неутрално

    Якото е как хората на фестивала очевидно се забавляват, а тука комплексарите яко мятат хейт коментари и тънат в мизерийката. Животът е хубав! :)

  22. 22 Профил на Miguel Ramierez
    Miguel Ramierez
    Рейтинг: 274 Неутрално

    Снимката била илюстративна. Илюстрация на какво, бе, леваци. Сложете голи каки, тогава.

    1.618
  23. 23 Профил на Диана Николова
    Диана Николова
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#11] от "Мусаши":

    Потресена съм! Ще трябва да го гледам този филм. Изобщо това е необяснимо?! Как е възможно такова струпване на зло. Аз бях изключително изненадана, като прочетох, че сърбите си правели „секс лагери”по време на войната в Босна и Херцеговина. Просто си представям ужаса, да те изнасилват ежедневно и многократно, различни мъже. Иначе християни....

  24. 24 Профил на stalker
    stalker
    Рейтинг: 554 Неутрално

    До коментар [#8] от "realguru":

    То по принцип за да стане едно създание лява феминистка, доста неща трябва да не са наред в дадената персона.

    Common sense !
  25. 25 Профил на Мусаши
    Мусаши
    Рейтинг: 284 Неутрално

    До коментар [#11] от "Мусаши":Потресена съм! Ще трябва да го гледам този филм. Изобщо това е необяснимо?! Как е възможно такова струпване на зло. Аз бях изключително изненадана, като прочетох, че сърбите си правели „секс лагери”по време на войната в Босна и Херцеговина. Просто си представям ужаса, да те изнасилват ежедневно и многократно, различни мъже. Иначе християни....
    —цитат от коментар 23 на Диана Николова


    Просто арабите, афганистанците и други подобни народи считат жената за второ качество човек.И за тях жените са плячка,щом не са забулени.Това чака не само Швеция,но и цяла Западна Европа.В Кьолн изнасилиха и ограбиха 1220 жени за една нощ.В Англия пакистанци са изнасилили стотици,дори хиляди жени.Най-страшното е,че обществото не реагира.Тук ако стане подобно нещо като в Кьолн и народът ще бутне правителството.

  26. 26 Профил на katerina_slavova
    katerina_slavova
    Рейтинг: 488 Неутрално

    До коментар [#25] от "Мусаши":

    Я посмали манго, изнасилили били 1200. Знаеш ли разликата между България и Германия. Ако в България се случи такова, полицайчето просто вдига рамене и дотам. Виж се първо в какъв клозет живееш и тогава прави забележки на западна европа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK