Добитъкът получи ново приложение като подарък за Свети Валентин

Tudder е комбинация от "Тиндър" и udder, но няма да помага на хора да намерят партньорите си, а се фокусира върху добитъка.

© Matthew Stock, Reuters

Tudder е комбинация от "Тиндър" и udder, но няма да помага на хора да намерят партньорите си, а се фокусира върху добитъка.Избори 2022

Новото приложение, Tudder, комбинация от "Тиндър" и udder, ще помага на фермерите да избират подходящи партньори за своя добитък, съобщава "Ройтерс". От Tudder фермерите са пренасочвани към сайта SellMyLivestock, където те могат да се запознаят с повече снимки на животните, преди да ги купят.


Приложението се появява тъкмо на време - за деня на Свети Валентин, а създателите на Tudder вярват, че са пионери в тази област.


На SellMyLivestock е достъпна ценна за фермерите информация като млекодобива на конкретния добитък, съдържанието на протеини в тялото му и потенциала му за размножаване, обяснява Дъг Барнър, изпълнителен директор на компанията Hectare Agritech, която е създала сайтовете SellMyLivestock и Graindex, платформа за търговия в областта на земеделието.
"Да намериш партньор за добитъка е по-лесно от това да намериш партньор за човешко същество, защото за тези животни има огромна база от данни, благодарение на която може да се прецени какво ще бъде тяхното потомство", казва той.


Приложението се появява тъкмо на време - за деня на Свети Валентин, а създателите на Tudder вярват, че са пионери в тази област.

© Matthew Stock, Reuters

Приложението се появява тъкмо на време - за деня на Свети Валентин, а създателите на Tudder вярват, че са пионери в тази област.


Също както при хората, фермерите използват смартфони и първо избират дали търсят животно от мъжки или от женски пол. След това те разглеждат снимки, докато не харесат парньор за добитъка си.


Джеймс Бриджър, който отглежда едър рогат добитък, твърди, че приложението улеснява стреса от транспортирането на животните и ще бъде сериозна конкуренция на традиционните пазари.


"Така разполагаш огромно количество от данни за техния произход и всичко, до което нямаш достъп на пазара, където нямаш време да разгледаш всяко животно", казва той. "Няма по-добро нещо от това да видиш животното в естествения му дом, вместо да го натовариш на камион", отбелязва Бриджър.


Само за миналата година през сайта SellMyLivestock са се осъществили продажби на добитък, фураж и други стоки, свързани с отглеждането на животни, за 64 млн. долара. Това разбива представите, че фермерите все още живеят в миналото.


"Независимо какво си мислят хората по света, фермерството използва много съвременни технологии", завършва Бриджър.

Избори 2022

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK