Всичко, което не знаете за коктейлите

Всичко, което не знаете за коктейлите

© Бакхус



Колко напитки с ром съществуват, разбираме ли от барове, какво е бъдещето на коктейлите, какво е тяхното минало, как се съчетават с храни или пък защо е важно какъв лед има в чашата? На всички тези въпроси отговор ще има по време на първия по рода си мастърклас панел за широката публика, част от пилотното издание "Бар на годината Бакхус".


На 30 март в Sofia Event Center пристигат специално за събитието петима лектори от Лондон и Атина, които ще говорят и ще демонстрират пред публиката най-новите тенденции в коктейлната индустрия. Панелът ще бъде открит от Лорета Тоска от Атина. Тя е двигател на единствена компания за кристално чист лед в Гърция ICE UP. Лорета ще сподели с публиката неизвестни факти за производството и качествата на леда, колко вида лед има и как трябва да се използват, когато се правят или поръчват коктейли.


Следващият клас е на Георги Радев, родом от Пловдив. Кариерата му се развива бързо и го изпраща в Лондон, където става съсобственик на един от най-награждаваните барове за коктейли с ром Lake Kane. Посланик на тики културата в света, Георги ще запознае аудиторията с отделен свят от коктейли с ром, ще разкаже как се управлява успешно бар и ще направи демонстрация на коктейли пред публиката.




Димитър Василев е продуктов мениджър и асистент-управител R&D в The Drink Factory на Тони Кониляро - институция в света на коктейлите и създаването на вкусове. Димитър ще разкаже как се създават тенденции, кои са най-новите технологии в света на баровете и какво стои в сърцето на всеки коктейл.


Димитър Димитров ще продължи с провокативна лекция за лошите примери в бранша и идеи как да се развива персонал и да се изготвя коктейлно меню. Той е бар-мениджър на бар By The Way и съосновател на Българската бар гилдия, както и единствен представител на България като съдя в конкурса European Mixology Awards.


Мастъркласовете ще завършат с госта Тед Лелекас от Гърция, който е винен журналист и представител на Moët & Chandon за Европа. Тед ще говори за съчетанието с храни и напитки. От "Бакхус" споделят, че темите и лекторите са така подбрани, че да бъдат полезни за професионалистите от бранша и интересни за всички любители и ценители на бар-културата. Класовете се продават с предварително запазване на места на bacchus.bg/top започват от 10:30 ч. и приключват в 14:00 ч.

Ключови думи към статията:

Коментари (15)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Костадин Иванов
    Костадин Иванов
    Рейтинг: 3258 Неутрално

    "Лорета ще сподели с публиката неизвестни факти за производството и качествата на леда, колко вида лед има и как трябва да се използват, когато се правят или поръчват коктейли."
    ============
    Или ще вдигне летвата толкова високо, че нормалният човек няма смисъл да скача.

    Еретик
  2. 2 Профил на Practic
    Practic
    Рейтинг: 3055 Весело

    И редовите български граждани знаят немалко за "опашките на петли"!

    Вино с лимонада - „мечка”, "трамвай".
    Мастика с мента - "облак".
    Греяно вино и ром - "ледоразбивач".
    Кола, ром, нес-кафе и бира - "тракийска гробница".
    Водка с доматен сок и подправки - "Кървавата Мери".
    Текила, коантро, сок от лайм - "Маргарита".
    Ракия, лимонов сок, малко краставица, мащерка,
    бяло грозде, кафява захар и разбит белтък - "Българска пролет".

    Има още толкова много, добавете!

  3. 3 Профил на blondofil
    blondofil
    Рейтинг: 2122 Неутрално

    До коментар [#2] от "Practic":

    Имаше един "циганка" ама забравих какво беше

  4. 4 Профил на Practic
    Practic
    Рейтинг: 3055 Весело

    До коментар [#3] от "blondofil":

    Да, колега!
    100 грама ракия и 100 грама мастика
    се сместват за коктейл "Циганка"!

  5. 5 Профил на gmbh
    gmbh
    Рейтинг: 3073 Неутрално

    любители и ценители на бар-културата.""

    Брях!
    Ма що не. От всичко по малко за всеки от сърце.

  6. 6 Профил на Костадин Иванов
    Костадин Иванов
    Рейтинг: 3258 Неутрално

    Всичко останало след студентски моабет, смесено: коктейл Народен юмрук /Само до 1989г/.
    Коняк и кола - манджа.
    Вино с лимонада - шприц.
    Вино с вода - резняк.
    Водка с кола - фатмашко щастие.
    Бира с водка в променливо съотношение /дълго е за писане/ Медведь пришол, Медведь ушол......

    Еретик
  7. 7 Профил на gmbh
    gmbh
    Рейтинг: 3073 Неутрално

    До коментар [#6] от "Костадин Иванов":

    Бира с ром - "Меча прегръдка"

  8. 8 Профил на Костадин Иванов
    Костадин Иванов
    Рейтинг: 3258 Весело

    Няма интерес към темата.
    Тук хората се опиват с политика.

    Еретик
  9. 9 Профил на Bramasole
    Bramasole
    Рейтинг: 3889 Весело

    До коментар [#6] от "Костадин Иванов":

    Кампари + няколко капки джин + мъничко лимонов сок + тоник + много лед.
    Освен това питие, лятото се кефя на "Мохито", а по всяко време на годината - и на по чаша розе/бяло вино.
    Била съм свидетел на състоянието на пиещите последния споменат от Вас коктейл с дългото име "Бялата мечка дойде, кафявата мечка си отиде" /или обратното/... грозна картинка! :)))

    "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
  10. 10
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  11. 11 Профил на schwimmwagen
    schwimmwagen
    Рейтинг: 976 Неутрално

    Знам ,че боли глава - много. Останалото са подробности :)

    "Счастье для всех, даром, и пусть никто не уйдет обиженным!"
  12. 12
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  13. 13 Профил на г-н Думанов
    г-н Думанов
    Рейтинг: 1385 Неутрално

    Две части затоплено бренди, една част греяно червено вино, пръчка канела, парчета портокал, чили (но не сос) - "Арденска офанзива".

    CONTADOR GRATUITO!
  14. 14 Профил на сидер
    сидер
    Рейтинг: 4547 Неутрално

    Десет годишно ягодово вино- 100г. десет годишнен оняк Плиска-100г. на половин сантиметър върха на камата нес кафе класик (от ламаринените кутийки) и една малка ягодка в чашата, правил съм си го преди , 89та- целувката на ягодката

  15. 15 Профил на сидер
    сидер
    Рейтинг: 4547 Неутрално

    Е ягодово вино сега не съм намерил, десет годишна Плиска видях





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK