Поддръжници на теорията за плоската Земя планират антарктическа експедиция до края на света

Поддръжници на теорията за плоската Земя планират антарктическа експедиция до края на света

© NASA.govНарастващата общност от хора, подкрепящи теорията, че Земята е всъщност плоска, организира конференции, пътешествия, телевизионен сериал и бъдещи експедиции, с които да разкрият онова, което според тях е скритата истина за най-голямата мистерия на този свят.


След като силно отразеното от медиите самостоятелно прекосяване на Антарктика от Колин О'Брейди предизвика усилени дебати сред критиците и поддръжниците на теорията, противоречивата YouTube звезда Логан Пол наскоро също изрази желанието си да пътува до края на Земята и е на път да представи документален филм на име "Плоската Земя: до ръба и обратно", чиято премиера е насрочена за 20 март, разказва авторът на "Форбс" Джим Добсън.


Дори и човек да не вярва на тази теория и да я смята за абсурдна, е впечатляващо колко отдадена е все по-нарастващата организация на нейните поддръжници по света.
Един от основните инструменти за доказване на тяхната правота се оказва пътуването до Антарктика, затова и когато Логан Пол заявява, че ще снима документален филм за неговото пътуване там, това е събитие в тези среди.


Според автора на "Форбс" е много вероятно това да е филм с цел осмиване на теорията. В скорошен свой разговор с Роби Дейвидсън по време на Flat Earth International Conference в Денвър той обяснява, че има стигма около това да бъдеш поддръжник на теорията, затова и ако ще се обявява за такъв, иска да разбере сам и да знае фактите.


В същия този разговор Пол казва, че е заинтригуван и от идеята да премине пеша през Антарктика, за да потвърди теорията и да стане първия човек, достигнал Стената. "Аз съм човекът, който ще стигне ръба", твърди той.


Поддръжници на теорията за плоската Земя планират антарктическа експедиция до края на света

© www.tfes.org


Роби Дейвидсън, който е основател на Celebrate Truth, продуцирала няколко филма по темата за истината за формата на Земята, както и организатор на конференцията, също планира голямо пътуване през 2020 г. Неговият поглед спрямо Антарктика е обусловен от, както той го нарича, точна наука: "Когато гледате Антарктика, ако вземеш глобус и го смачкаш, Антарктикът ще се разнесе по целия край на Земята. Нещо като леден бряг, който е много, много голям. Не е като да отидете и просто да надникнете отвъд него. Не вярваме, че нещо може да падне от ръба, защото голяма част от общността на плоската Земя вярва, че сме в купол - нещо като снежно преспапие. Така че Слънцето, Луната и звездите са вътре. Куполът е много висок, но всичко се съдържа вътре. Така че всъщност няма начин да паднеш от Земята."


Според друг поддръжник на теорията - Джей Декасби, който разработва телевизионна риалити поредица по темата: "Всичко, което трябва да направим, за да прекратим дебата веднъж завинаги, е да изминем разстоянието около крайбрежието на Антарктика. Правено е от ранни мореплаватели (преди ООН да създаде и наложи Антарктическия договор, който всъщност прави нелегални независимите и частни експедиции в Антарктика), които са достигали до над 60 хил. мили, което неопровержимо доказва плоския модел на Земята, но като всички други планини от доказателства за това, че Земята е плоска, не е достатъчно за онези, които я смятат за топка. Ако можем да стигнем до брега на Антарктика и успеем да преплаваме целия път около него, ще измерим дистанцията, която да докаже, че това е външният край на плоската Земя и с това ще поставим край на всеки аргумент, който някой би могъл да опита да постави в полза на почитащия слънцето култ на хелиоцентризма."


Логото на обществото на Плоската Земя

© www.tfes.org

Логото на обществото на Плоската Земя


Той допълва още, че дори са създадени специални закони, с които не се позволява какъвто и да било вид моторизирана екипировка върху леда, която би им помогнала не само да докажат плоскостта на Земята, но и да видят какво е отвъд Стената. "Реално ние дори не трябва да стъпваме върху леда, за да докажем плоската Земя. Дължината на крайбрежието на Антарктика върху кълбото е не повече от 14,5 хил. мили. Върху плоската Земя тя би била над 60 хиляди... имаме доказателства за над 60 хил. и никакви за 14,5."


Имало е 16 пътешествия около част от Антарктика през годините, като това на Борг Оусланд от 1997 г. с кайт или това от 2006 г. на Рюн Гелднес, който прелетя 2988 мили в района на Южния полюс. През 2012 г. Фелисити Астън стана първата жена, преминала със ски сама части от Антарктика.


През 2018 г. Колин О'Брейди завърши за 54 дни своето самостоятелно пресичане пеша на Антарктика без финансиране или подкрепа, което предизвика вълна от коментари и от двете страни на теорията. Критиците казаха, че то доказва, че плоска Земя няма, докато други не са убедени.


Декасби казва, че през 1773 г. капитан Кук е първият модерен изследовател, известен с това, че е пробил антарктическия кръг и е достигнал ледената бариера. Възнамерявал да направи пълна обиколка по вода около Антарктика, за да търси процепи в ледената стена. Изминавайки общо 60 хил. мили около антарктическото крайбрежие, той не е открил нито един проход или процеп в масивната ледникова стена.Няколко поддръжници на теорията за плоската Земя смятат, че Антарктика е недостижима и че Антарктическият договор и свързаните с него споразумения от 1961 г. не биха позволили никакво частно изследване да се случи там. Джей Декасби допълнително обяснява и противоречието зад експедицията на О'Брейди. "Единствената информация, която достигна до обществото, са твърденията на О'Брейди, няколко селфита и безкрайни слухове. Единствената информация, която дори само отчасти би имала значение, липсва въпреки това - фактическото и неоспоримо доказателство на това предполагаемо пресичане." Според него няма никакви телеметрични данни, никакви GPS координати, както и никакво доказателство от какъвто и да било вид, че О'Брейди е изминал пътя, който твърди, че е минал, или че въобще е направил прекосяване.


Пред автора на "Форбс" О'Брейди обаче коментира, че GPS координатите му са били публикувани и са били обществено достояние по време на цялата експедиция в реално време. "Всеки може да кликне върху линка в сайта по всяко време на деня и да види точните координати за георграфска ширина и дължина", казва той.


Накрая Добсън завършва текста си за изданието с думите, че всички учени и експерти от НАСА могат да изкажат тонове опровержения на всички подобни теории, но и че в крайна сметка всеки би трябвало да е свободен да изразява вярванията и убежденията си, без да бъде дискриминиран заради тях.

Ключови думи към статията:

Коментари (532)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Nozo No
  Nozo No
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Доста хора печелят много добре от подобни неща(глупости)

 2. 2 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Само да не паднат от ръба.

  The best way to predict the future is to invent it.
 3. 3 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 606 Любопитно

  Защо една тъпотия се нарича "теория за плоската земя"?

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 4. 4 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5479 Любопитно

  Не ги ли е страх ако паднат от края на Земята, от ръбът.

 5. 5 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#3] от "stein":

  Една друга тъпотия пък се нарича 'Теория за големия взрив'...

 6. 6 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Ако знаех името на някое чалга парче , щях да ги поздравя за вярата им в глупоста

 7. 7 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Весело

  До коментар [#5] от "TPOTOAP":

  Има и други тъпотии - като "Изкривяване на пространствено-времевия континуум" и "Струнната теория" - дано не 'илядят като Теорията за плоската земя!

 8. 8 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Весело

  До коментар [#2] от "EU defender":

  Може и за добри да е.

 9. 9 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 285 Любопитно

  От коя държава са тези "поддръжници" на плоската Земя?

  Спечелихме битка, но не и войната!
 10. 10 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 272 Весело

  Предлагам, да натоварим на файтоня и наште, дето отричат климатичните промени, за обмяна на опит/"теории"!

  reductio ad absurdum...
 11. 11 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1159 Весело

  Интересно какво мислят за Луната?.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 12. 12 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Весело

  Една загадка за вярващите в теориите от Ком. 7 - защо въпреки че образа на ретината се проектира наобратно, не виждаме наобратно?

 13. 13 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  после тия дебили ще се върнат и ще лъжат че са били до ръба на земята :) :) :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 14. 14 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Весело

  Тия ще се окажат по-сбъркани и от либерасите, верващи в мултикултурализма!

 15. 15 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#9] от "PisnaMi":

  от някоя дето имат много пари и време за губене

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 16. 16 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Твърде много хора имат нужда от внимание, затова се опитват с подобни безумици да го получат.

 17. 17 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#14] от "izt21595181":

  споко, по-сбъркани от вас няма да се намерят

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 18. 18 Профил на vlado1978
  vlado1978
  Рейтинг: 512 Весело

  Това ще е бая ходене ...

 19. 19 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#3] от "stein":

  за да се различава от други тъпотии, примерно, русофилство.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 20. 20 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1177 Весело

  До коментар [#14] от "izt21595181":

  Е, ти пък! Чак толкова заблудени не може да бъдат:)

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 21. 21 Профил на mls35596647
  mls35596647
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Айде сега гозамбо да поведе тръмпистите да си провесят краката над ръба. Ако не се завърнат - значи са паднали.

 22. 22 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#18] от "vlado1978":

  ба, ще се напият в някоя кръчма после ще разправят, как са висяли на ръба на земята :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 23. 23 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#11] от "venci4":

  неведоми са пътищата господне.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 24. 24 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  Чудесна идея и дано са много, че броя на хората и без това е вече по-голям от норманото.
  Като стигнат до края на света, направо да се хвърлят и ..така няма да си носят херана и за пътя обратно.

 25. До коментар [#11] от "venci4":

  Мислят?!?!?!?!?!?!?

 26. 26 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "TPOTOAP":

  Големият взрив е факт, за който има ДОКАЗАТЕЛСТВА.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 27. 27 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#7] от "Deaddark":

  Изкривяването на пространствено-временния континуум е ФАКТ, за който има МНОЖЕСТВО доказателства.

  Струнната теория, обаче, е хипотеза, която все още не може да бъде доказана или оспорена.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 28. 28 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Всеки знае, че пиратите се катерят по мачтата с бинокъл за да видят сушата от по-далеко. При плоска Земя това немаше да се налага. Земята е обла, факт. По-големият проблем е, че не съществува наистина.

 29. 29 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "Deaddark":

  "Една загадка за вярващите в теориите от Ком. 7 - защо въпреки че образа на ретината се проектира наобратно, не виждаме наобратно?"

  Абе, ти сериозно ли питаш това?

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 30. 30 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 514 Весело

  До коментар [#26] от "I":

  И те са?

 31. 31 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#30] от "TPOTOAP":

  Cosmic microwave background.

  Други въпроси?

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 32. 32 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4205 Весело

  Земята не е плоска , а е леко вдлъбната, за да се събират водите в нея. Щото иначе , ако е плоска като тепсия, водата от океаните ще се разлее в космоса.

 33. 33 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Весело

  До коментар [#22] от "Opportunity (5498 days on Mars)":

  Кога се появява Неси?
  Обикновено след петото уиски.

 34. 34 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4205 Весело

  За Земята знаем , че е плоска. Въпросът е Луната дали и тя е плоска. Същият въпрос може да се зададе и за другите планети. Те формата на монети ли имат или на топчета.

 35. 35 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Весело

  До коментар [#27] от "I":

  Дай едно доказателство.

 36. 36 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1555 Весело

  Много трябва да внимават плоските, че като стигнат края на света може да паднат :)

 37. 37 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  До коментар [#29] от "I":

  Да, сериозно - защото ако знаеш отговора, няма да вярваш в глупавите теории от Ком 7.

 38. 38 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#34] от "tacheaux":

  Имаше един идиот тук, ivo, който твърдеше, че слънцето било 30 мили и много по-близо до (плоската) Земята. Като го попитах как точно обяснява термоядрения синтез в Слънце с размер от 30 мили, започна да се разсейва...

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 39. 39 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1697 Разстроено

  Фактът, че нараства броят на поддръжниците на тая глупост, само доказва докъде изобщо сме се докарали в последните десетилетия...диктатура на посредствеността и идиотите.

 40. 40 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#35] от "Deaddark":

  Разликата във времевите интервали на повърхността на Земята и на спътниците. Орбитата на Меркури. Гравитационните лещи.

  Други въпрооси?

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 41. 41 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Аматьори. Всеки знае че земята е с формата на поничка.
  https://www.vice.com/en_us/article/mbyak8/apparently-some-people-believe-the-earth-is-shaped-like-a-donut-1

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 42. 42 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#37] от "Deaddark":

  И какъв е отговора? :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 43. 43 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4205 Весело

  Не ги ли е страх ако паднат от края на Земята, от ръбът.
  —цитат от коментар 4 на Peni Nikol


  Няма страшно. Господ е предвидил парапети.

 44. 44 Профил на phuncky
  phuncky
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "Дневник", не е добре да наричате с думата "теория" неща, които са доказано грешни.

  Късата памет е най-големият враг на българите.
 45. 45 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Ами че тя, Земята, си ни е плоска, в някои страни даже е ... още по-плоска, ... плоски са ни и ...усмивките, ...даже тенекиени, но след време и те ще изчезнат, няма страшно, хич да не се плашите" - казал песимистът, "А не!, Земята е кръгла, даже крушообразна и си ни е много хубава даже, откъдето и да я погледнеш, красота - само да не нацелим някой астероид, така както си летим безгрижно и безцелно в пространството и времето" - казал оптимистът.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3500 Весело

  Фактът, че нараства броят на поддръжниците на тая глупост, само доказва докъде изобщо сме се докарали в последните десетилетия...диктатура на посредствеността и идиотите.
  —цитат от коментар 39 на voodoo_child


  Не нарастват, но интернет, фейсбук, туитър, ю-туб дадоха мефафон в ръцете на всеки ид*иот!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 48. 48 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Весело

  До коментар [#38] от "I":

  Аз се сещам и за друг един идиот, дето твърдеше че във вселената има само материя и енергия и нищо не се губи, защото всичко било балансирано - а после цирикаше как от нищото станало нещо - от една точка цяла вселена. Въпросният не можа да обясни правото на избор.

  Ти кажи за Черните дупки - как забавят времето и усукват пространството. А аз ще ти разкажа за Плоската земя от Светът на Диска - и двамата ще си говорим приказки, тип небивалици.

 49. 49 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3500 Весело

  Дай едно доказателство.
  —цитат от коментар 35 на Deaddark


  2 доказателства:

  Реликтовото лъчение и разбягването на галактиките. Не са доказателства само за плоски мозъци.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 50. 50 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#48] от "Deaddark":

  Казах ти. Прочете ли го?

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 51. 51 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#31] от "I":

  Това ли беше? CMB само по себе си не доказва нищо. Постарай се повечко.

 52. 52 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  До коментар [#40] от "I":

  Не, доказа си некомпетентността достатъчно добре.

 53. 53 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#51] от "TPOTOAP":

  Да, нищо "само по себе си" не доказва нищо. Обясни CMB и ще продължим дискусията.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 54. 54 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 913 Весело

  Боже колко тъпотия има на тоя свят, Боже........

  Знанието е сила, информацията - власт
 55. 55 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 514 Весело

  До коментар [#53] от "I":

  Обясни го ти. Доказвало било големия взрив... my ass

 56. 56 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#52] от "Deaddark":

  Моля. Друг път не дрънкай пълни идиотщини, да не ти се смеем.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 57. 57 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#11] от "venci4":

  Първото, което мислят е, че там човешки крак не е стъпвал. И в нашия форум има един малоумен, който твърди, че земята била плоска, а такова чудо като гравитация нямало - било измислица. Сигурно и тука е срал, но ме мързи да чета всички коментари.

 58. 58 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#56] от "I":

  бахмаа му, са видех де в щатите youtube въртят реклами на добрия бел мъж с пищов.... тор-а ма цъкнали на щатски екзит ноде и са ошашавих

  яж бахур
 59. 59 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  Аз бих ги оставил да си проведат експедицията и да си доказват откритията след това.
  Нека те сами да преживеят разочарованието си по най-истинския начин.....

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 60. 60 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#55] от "TPOTOAP":

  Ахам, още един екземпляр, дето очаква опонентите му да обясняват, а той "мъдро" да клати глава и да квичи "не е това, не е достъчно". :)

  Съжалявам, но за да ти обясня Големия взрив трябва да имаш определено ниво на а) интетлигентност; и б) знания.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 61. 61 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Весело

  До коментар [#42] от "I":

  Емануил Кант и неговия Екзистенциален сюрреализъм.

  За теб по-леко.
  - Дядо, защо рисуваш само змейове?
  - Защото никой не знае как изглеждат.

  На Плутон човек ще живее повече време, защото Плутон обикаля Слънцето по-бавно и годината на Плутон е по-голяма.

 62. 62 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#46] от "Wornoxmaniak":

  Такого как Путин!
  https://www.youtube.com/watch?v=Y4VTT0eZd0Y

  гаща тананикаме

  Такого как Цвъчко!

  Парняк, бегай отатък да браниш ментора, ко блееш тъдява

  яж бахур
 63. 63 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Да. Много добре. Предвиден е по един шоколад на края, като стигнат ръба. От тези, които мармотите загъват.

 64. 64 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 820 Разстроено

  Шизоцентричен модел на Вселената.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 65. 65 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#60] от "I":

  s/интетлигентност/интелигентност/

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 66. 66 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3500 Весело

  Това ли беше? CMB само по себе си не доказва нищо. Постарай се повечко.
  —цитат от коментар 51 на TPOTOAP


  1. Реликтовото лъчение е предвидено от теорията. Предсказано е от откривателя на глобалният взрив, един от най талантливите учени на 20-ти век, Георг Льометр. Всички го виждате като си пуснете телевизора на антена, процент от белият шум е точно това лъчение. Даже НАСА изпрати 2 спътника които го картографираха.

  2. Едуин Хубъл открива разбягването на галактиките. Това е видимо почти точно толкова, колкото реликтовото лъчение.

  Да отричаш и двете е все едно да отричаш съществуването на Слънцето.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 67. 67 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Капитан Кук три пъти е падал,преди да го изядат едни канибали.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 68. 68 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#61] от "Deaddark":

  Ясно нямаш никаква идея. Да те питам нещо друго... USB камерите също проектират образа наобратно. Защо ли на екрана се показва както трябва? :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 69. 69 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#58] от "Моа Преател Тайпи":

  Нали знаеш, че ютюб не употребявам. :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 70. 70 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  Сигурно много са чували за равнини фигури, съществуващи в пространството.
  Кръгът на Миобус например,
  А знаете ли какво става когато хартиен кръг на Миобус се разреже с ножица по средата до достигане на началото на среза?
  Какво се получава?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 71. 71 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 514 Весело

  До коментар [#60] от "I":

  Така и предполагах - станахме нервни и обиждаме - това вече е доказателство... за безсилие.

 72. 72 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3500 Весело

  Аз бих ги оставил да си проведат експедицията и да си доказват откритията след това. Нека те сами да преживеят разочарованието си по най-истинския начин.....
  —цитат от коментар 59 на Храбър


  Аз имам чуството, че ще обявят първата срещната планиснска верига за стената на края на светя. Иначе, картата е ужийствена. На този плоскоземен свят ако човек пътува в южното полукълбио разстоянията са много по- големи от тези в нашият свят. А пък ако пътува от Аржентина до Австралия няма да може да ползва пътя през южният полюс, който ние ползваме и който ни съкращава шполетите.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 73. 73 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 981 Любопитно

  Напоследък из нета се носят какви ли не глупости, аман, честно... И добре, че се позатопли времето, та човек може да се поразсее навън с някоя готина разходка, че като гледам накъде вървят нещата при населението... Психиатрията не може да побере всички мераклии за престилка с ръкави на гърба...

 74. 74 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#66] от "Realist":

  Какво отричам, я пак?

 75. 75 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#71] от "TPOTOAP":

  На един друг екземпляр bryghtlyght преди малко му обяснявах, че доказателства на психично болни не давам. Давам подсказки. Който може да мисли, да чете и да се образова. Ако не може, прилича на теб. :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 76. 76 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Тунел под света
  Фредерик Пол

  .................. Горкият мъничък Бъркхарт — монотонно пропя високоговорителят и ехото закънтя из огромната бездна, която бе само една работилница. — Какво ужасно сътресение е за вас да разберете, че живеете в град, построен върху маса.....................

  https://chitanka.info/text/265-tunel-pod-sveta

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 77. 77 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 514 Весело

  До коментар [#75] от "I":

  Е сега вече категорично го доказа хахах

 78. 78 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#5] от "TPOTOAP":


  До коментар [#3] от "stein":Една друга тъпотия пък се нарича 'Теория за големия взрив'...
  —цитат от коментар 5 на TPOTOAP


  Дори сериала с това име става, а самият Голям взрив е доказан.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 79. 79 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Весело

  До коментар [#49] от "Realist":

  Поредният всезнайко - и това как доказва първоначалната точка - никак. И за теб Кант.

 80. 80 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#77] от "TPOTOAP":

  Все още очаквам обяснение за CMB. Нямаш, нали? :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 81. 81 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#78] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  "Дори сериала с това име става, а самият Голям взрив е доказан."

  За привържениците на плоската Земя никакви доказателства не са достатъчни. Клатят глава и мрънкат "не, не е доказателство".

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 82. 82 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  https://www.google.com/search?rlz=1C1CHVZ_bgBG546BG575&q=Кръг +на+мьобиус&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwiF-I-wvY7hAhUul4sKHVEmCFwQsAR6BAgFEAE&biw=1280&bih=610

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 83. 83 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3500 Весело

  Какво отричам, я пак?
  —цитат от коментар 74 на TPOTOAP


  Писахте, че реликтовото лъчение не доказвало нищо. Каква тогава е причината за него? Теторията предсказва това лъчение и точната му температура с сатрахотна точност, няколко десетилетия преди да бъде открито от Уилсън и Пензиус за което двамата получават Нобелова награда.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 84. 84 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Много умните, пиша бавно, за да разберете по-добре:

  Как ще докажете, че преди големият взрив не е имало нищо?

 85. 85 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2598 Неутрално

  Прав им път да ходят да търсят края на Света. :)

  Честно казано тея по ги уважавам от затоплистите, щото поне пари не искат. :)

 86. 86 Профил на wak26352646
  wak26352646
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#3] от "stein":Една друга тъпотия пък се нарича 'Теория за големия взрив'...
  —цитат от коментар 5 на TPOTOAP


  Докажи че не е имало и че теорията е грешна.

 87. 87 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Виждам, че темата събра всички дето вЕрват във всякакви идиотщини. Само bryghtlyght го няма още, но скоро ще дойде да направи тройка с ТРОТОАР и Deaddark и да ни обясни какъв мошеник е Айнщайн. :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 88. 88 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Весело

  До коментар [#66] от "Realist":

  И 'що спря - кажи как от нищо и никаква нематериална и неенергийна точка става цял свят. Това ще е еВати архивирането, бате.

 89. 89 Профил на wak26352646
  wak26352646
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Много умните, пиша бавно, за да разберете по-добре:Как ще докажете, че преди големият взрив не е имало нищо?
  —цитат от коментар 84 на TPOTOAP


  Как ще докажете че преди големия взрив е имало нещо?

 90. 90 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#10] от "Divi filius":

  Вата,
  плоска или обла Земя на един файтон ще се съберете вие.....циганите се изнесоха от България и няма кого да купите вече.
  Ще се увериш на изборите.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 91. 91 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Весело

  До коментар [#78] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Я дай снимка преди взрива. Ако нямаш - нарисувай някаква.

 92. 92 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#84] от "TPOTOAP":

  Кой се опитва да доказва това, гений? Абе, ти четеш ли научна литература изобщо? Или поне научно-популярна?

  Има една книжка на Брайн Грийн, The Fabric of the Cosmos. Вземи попрочети нещо, не вЕрвай във фантазии.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 93. 93 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 514 Неутрално

  [quote#86:"wak26352646"][/quote]

  Къде прочете да казвам, че няма голям взрив? Въпросът е, как се доказва, че преди него нищо не е съществувало и че това е началната точка на всичко?

 94. 94 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3500 Весело

  Много умните, пиша бавно, за да разберете по-добре:Как ще докажете, че преди големият взрив не е имало нищо?
  —цитат от коментар 84 на TPOTOAP


  Не се знае какво е имало преди големият взрив. Може да е имало нещо, може да е имало нищо. Това което знаем, е, че:

  1. Ехото от взрива още съществува и може да се наблюдава от почти всеки.
  2. Космическите обекти за цялата история на вселената се разбягват един от друг.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 95. 95 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#74] от "TPOTOAP":

  Големият взрив отричаш и съответно разбягването на галактиките.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 96. 96 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#93] от "TPOTOAP":

  "Къде прочете да казвам, че няма голям взрив? "

  Може ли аз да ти кажа? Кой написа "Една друга тъпотия пък се нарича 'Теория за големия взрив'..."?

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 97. 97 Профил на wak26352646
  wak26352646
  Рейтинг: 272 Неутрално

  [quote#86:"wak26352646"]
  —цитат от коментар 93 на TPOTOAP
  Къде прочете да казвам, че няма голям взрив? Въпросът е, как се доказва, че преди него нищо не е съществувало и че това е началната точка на всичко?[/quote]

  И къде теорията за големия взрив се занимава да доказва дали е имало нещо или нищо преди големия взрив?

 98. 98 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#91] от "Deaddark":

  "Я дай снимка преди взрива. Ако нямаш - нарисувай някаква."

  Аз имам снимка, но е наобратно понеже лещите на фотоапарата обръщат изображението. Та, не знам дали ще я приемеш за доказателство.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 99. 99 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#91] от "Deaddark":

  Снимки не съм правил....тогава беше много шумно, а и почти оглушах.
  Помислих, че комунистите са взривили няколко църкви този път.

  Рисувам лошо.

  Доказателства няма.

  А мошениците китайци са от другата страна на луната.
  Дали и тя не е плоска? Тогава китайците са се качили някак там, а не са летели.
  И с тия плоски работи как стават тия затъмнения също не е ясно.
  А и звездите кой ли ни ги пали вечер?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 100. 100 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 514 Весело

  До коментар [#94] от "Realist":

  Аааа ще си дойдем на приказката най-накрая. Никой не може да каже или да докаже какво е имало/нямало преди този прословут взрив. Науката е безсилна в случая. Така че, когато някой ми каже, че големият взрив е абсолютното начало на битието, се почесвам през джоба.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK