Сибусиле К'аба прави четири афро джаз спирки по следите на слънцето

Сибусиле К'аба

© Аларма Пънк Джаз

Сибусиле К'абаСофия, Пловдив, Бургас и Варна ще бъдат спирки в концертната обиколка The Bulgarian Sunrise Tour на едно от обещаващите нови имена на британската музикална сцена, който идва от ЮАР. В четири последователни дни - от 28 юни до 1 юли - музикантът Сибусиле К'аба ще се срещне с публиката в четирите български града, вървейки по следите на слънцето, съобщават организаторите от "Аларма Пънк Джаз" и Stretch.


Сибусиле К’аба (Sibusile Xaba) е родом от провинция КваЗулу-Натал. В интернет има твърдения дори, че е "пряк потомък на легендарен зулуски цар", но по-надеждните медии от родината му, както и от Великобритания и Финландия например обръщат внимание най-вече на музиката му. Тя успява да впечатли дори един от най-извесните британски продуценти, радиоводещи от BBC и основател на два музикални лейбъла Джайлс Питърсън.


В музиката му покрай определението афро се нареждат още джаз, госпъл, соул, фолк и дори блус, а за познавачите се чуват дори нюанси на африканските жанрове масканди и маломбо.
Много са културните събития в последния юнски уикенд в София, Пловдив, Бургас и Варна. Рядко обаче автентичен и завладяващ музикант от Южна Африка, влязъл в годишните класации на музикални законодатели като Джайлс Питърсън от BBC 6 Music, избира точно тях за турне. И то в самите дни преди появата си на един от титаничните европейски летни фестивали – датския Roskilde, в един и същи ден с Нене Чери, Фатумата Диауара и Робърт Плант.


Тук, а след това и на един от най-големите летни фестивали - датския Roskilde, той излиза пред публиката не само с китарата и гласа си, но и подкрепян на сцената от беквокалите, хармониката и перкусиите на своя духовен брат Naftali (Нафтали).


Билети за събитията в София и Пловдив се предлагат предварително в мрежата на EasyPay.
Датите и местата са съответно:


София - 28 юни, петък от 21 ч. в "Гьоте институт"
Пловдив - 29 юни, събота от 22 ч. в "Петното на Роршах"
Бургас - 30 юни, неделя от 22 ч. в Barbossa
Варна - 1 юли, понеделник от 19 ч. в Studio 21

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK