Предисторията на "Игра на тронове" ще е без Ланистър и Таргариен, но с много Старк

Джордж Р.Р. Мартин

© Associated Press

Джордж Р.Р. МартинПисателят Джордж Р. Р. Мартин издаде няколко детайла около предстоящата предистория на "Игра на тронове", разкривайки, че докато предстоящият сериал на HBO може да има доста по-малко дракони, то в него ще има повече вълчища, мамути и бели бродници.


Действието в новия сериал, който в момента се снима в Северна Ирландия, се развива хиляди години преди събития от поредицата "Игра на тронове" и по описанието на HBO проследява как светът се изплъзва от златния си период на герои към своите най-мрачни времена.


Британската актриса Наоми Уатс участва в ролята на "харизматична светска личност, която крие мрачна тайна". В актьорския състав е и нейната британска колежка Миранда Ричардсън. Създатели на поредицата са Джейн Голдман и самият Мартин.
Миналата година писателят обяви, че сериалът ще покаже Вестерос като много различно място - без Кралски чертог, без Железния трон и без фамилията Таргариен.


"Валирия" едва започва да се развива с драконите си и великата империя, която създава, разказа той пред "Ентъртеймънт уикли".


Преди ден той разкри още, че семейство Старк определено ще е част от предисторията, и допълни, че белите бродници, или "Другите", както са наричани в книгата, също ще са налице. Ще има още и вълчища и мамути.


Сериалът ще предхожда и съществуването на семейство Ланистър, а техният дом ще бъде обитаван от друга фамилия. "Ланистър все още ги няма, но Кастърли Рок определено е там - той е като Скалата на Гибралтар", казва писателят. "Всъщност ще се обитава от семейство Кастърли, на което мястото ще е все още кръстено и по времето на "Игра на тронове"".


Писателят разкри също така, че Вестерос отпреди 5000 години е разделен на над 100 различни феодални владения. "Говорим за Седемте кралства на Вестерос; имало е Седем кралства по времето на бунта на Егон. Но ако се върнете още по-назад, ще откриете, че е имало девет кралства, както и 12 кралства преди това и в крайна сметка стигате до времето, когато е имало 100 кралства - дребни кралства - и точно за този период говорим."


В момента Мартин пише "Ветровете на зимата" - дългоочакваната шеста част от серията му "Песен за огън и лед". През май той обеща, че ще е приключил с писането й през лятото на 2020 г., когато ще пътува до Нова Зеландия за коференция на тема научна фантастика.


"Ако не държите "Ветровете на зимата" в ръцете си, когато пристигна в Нова Зеландия за Worldcon, ви давам официалното си писмено позволение да ме арестувате и затворите до края на дните ми в малка килия на Белия остров с изглед към езерото със сярна киселина. Докато острите изпарения не прецакат стария ми DOS word процесор, ще се оправя", написа той на собствения си уебсайт.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK