"Истината" с Катрин Деньов, Жулиет Бинош и Итън Хоук ще открие фестивала във Венеция

"Истината" с Катрин Деньов, Жулиет Бинош и Итън Хоук ще открие фестивала във Венеция


Истината" (La Verite) - новият филм на многократно награждавания японски режисьор Хирокадзу Корееда - ще открие следващото 76-о поред издание на филмовия фестивал във Венеция, бе обявено на официалния сайт на събитието.


Заснет на английски и френски език, филмът е с участието на Катрин Деньов, Жулиет Бинош и Итън Хоук.


Директорът на фестивала Алберто Барбера описва "Истината" като "поетично отражение на отношенията между майка и нейната дъщеря и сложната професия на актьора".
Деньов играе легендарна звезда от френското кино, чиято дъщеря (Бинош) се връща в Париж. Според синопсиса на филма "срещата между майка и дъщеря бързо се превръща в конфронтация: казват се истини, сметките се разчистват, любовта и обидите се признават".


Това е първият филм на Корееда, който не е на японски език, и негов първи след спечелването на "Златна палма" през 2018 г. с "Джебчии".


В свое изявление Корееда казва, че макар актьорският състав да е престижен, самият филм разказва малка семейна история, която се развива предимно в рамките на една къща. "Опитах се да направя героите си живи насред тяхната малка вселена, с техните лъжи, гордост, тъга, радост и примирение."


Световната премиера на "Истината" е на 28 август в откриващия ден на най-стария кинофестивал - този във Венеция, който ще продължи до 7 септември.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK