Артисти от 5 държави представят изложба, която ще продължи една вечер

Амелия Скелтън

© IMAGO International Artist Residency

Амелия СкелтънЕдна вечер ще продължи изложбата Crossroads с произведения на съвременни артисти от Австралия, Хонконг, Колумбия, САЩ и Италия. Нейното откриване е днес (28 август) в 18.00 ч. в Дома на киното, а тя ще може да бъде видяна до 22.00 часа. Авторите, които са представени в нея, са участници в българските резиденции World of Co Artist Residency (София) и IMAGO International Artist Residency (в село Царимир, близо до Пловдив), съобщават организаторите на събитието.


Произведенията, включени в изложбата, не следват предварително зададена тема и изразяват непосредствено светогледа и чувствителността на авторите. Нишката, която свързва творбите, е общуването - това е основна характеристика на арт резиденциите, където един с друг се срещат артисти, с които в повечето случаи не са се познавали до този момент.


Сара Уондрак

© IMAGO International Artist Residency

Сара Уондрак
Изложбата ще бъде разположена на двата етажа на Дома на киното. Тя ще представи работи в различни медии
- скулптура, инсталация, артистични костюми, превърнати в пърформанс, живопис, видеоарт, поезия, експериментална музика. Събитието е плод на партньорство между двете резиденции, Дома на киното и Cush.BAR.


World of Co е първата целогодишна международна резиденция за артисти в България, базирана в София. Тя отваря врати през 2017 г. и оттогава през нея са минали повече от 80 артисти от цял свят. Произведения, създадени в нея, са показвани в САЩ, Канада, Австралия и Швейцария, а сравнително голяма част от художниците се връщат в България за нови изложби и проекти.


DATSON HUGHES

© IMAGO International Artist Residency

DATSON HUGHES


IMAGO International Artist Residency е международна интердисциплинарна резиденция с основен фокус съвременно изкуство, базирана в село Царимир (в близост до Пловдив). Тя е създадена тази година от Радослав Механджийски и Теодора Константинова, познати в художествените среди като създатели на независимата платформа за съвременно изкуство и култура Art and Culture Today. Въпреки скорошния си старт до октомври 2019 г. в първия сезон на резиденцията ще участват над 20 артисти.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK