Даниел Чипев ще е главен продуцент на новините на БНТ

Даниел Чипев в "Нова телевизия"

© Нова телевизия

Даниел Чипев в "Нова телевизия"Даниел Чипев ще се завърне в БНТ на поста главен продуцент "Новини" от 7 октомври, след като преди две години се премести в "Нова телевизия" като главен изпълнителен продуцент на "Новини и актуални предавания", потвърдиха за "Дневник" от БНТ.


Освен него в БНТ от месец се е върнала на работа и Мария Чернева като редактор "Специални проекти", който отговаря за предаването "В кадър". Тя напусна телевизията през 2018 г., след като временно бе отстранена от тогавашния шеф на новините Уляна Пръмова от здравния ресор заради възражения по работата й в закрития вече Фонд за лечение на деца.


Преди две години Даниел Чипев се върна в "Нова телевизия" под ръководството на Вяра Анкова. Там той работи и преди това като репортер в периода 2003-2004 г.
Кариерата му започва през 1997 г. като външнополитически репортер в "Ефир 2" на БНТ. От 2000 до 2003 г. работи в телевизия "Ден" като политически репортер. След завръщането си в БНТ става един от водещите на ранната емисия "По света и у нас" от 18 ч. от момента на нейното създаване. Впоследствие е водещ и на централната емисия в 20 ч. През 2010 г. е назначен за изпълнителен продуцент на новините в БНТ, а през 2013 г. продуцира следобедния публицистичен блок "Още от деня".


От 2013 г. оглавява дирекция "Информация" на националната телевизия. Дипломира се в СУ "Св. Климент Охридски" с магистърска степен по телевизионна журналистика.


Сайтът "Офнюз" съобщи, че заедно с Чипев "Нова телевизия" е напуснала и Милена Цветанска. Пред "Дневник" от БНТ обявиха, че в момента тя не е част от екипа на дирекция "Информация" на БНТ.


Милена Цветанска също отиде като продуцент в "Нова телевизия" по покана на Вяра Анкова, а преди това бе шеф на нюзрума на БНТ и водещ на предаването "Плюс това", което бе свалено, припомня сайтът.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK