Какво се промени в Холивуд две години след началото на #MeToo

Ел Фанинг, Анджелина Джоли и Мишел Пфайфър

© Reuters

Ел Фанинг, Анджелина Джоли и Мишел ПфайфърПрез тази седмица се навършват две години, откакто "Ню Йорк таймс" и "Нюйоркър" публикуваха историите на множество жени, обвиняващи филмовия продуцент Харви Уайнстийн в сексуален тормоз, което разпали движението #MeToo срещу сексуалното посегателство и стремежа за повече равенство и сила на жените зад и пред камерата.


На Уайнстийн все още му предстои през януари да се яви на процес по обвинения за изнасилване и грубо нахвърляне върху две жени. Той отрича какъвто и да било сексуален контакт без взаимно съгласие.


По повод годишнината "Ройтерс" се допитва до редица актьори, актриси, модели, режисьори и продуценти за това как се промени Холивуд за двете години от октомври 2017 г. насам.


Джулия Луис-Драйфъс
"Бих искала да кажа, че започвам да усещам, че мъжете може би започват да се държат малко по-добре и казвам може би, а не определено. Но има нов начин на комуникация или поне съвсем ново осъзнаване, има показване на съзнанието за тези неща. Това е процес. Има още какво да се направи. Това няма да свърши, но смята, че има начин на комуникация, който се е подобрил, надявам се."


Патриша Аркет


Актрисата споделя, че сестра й е била една от първите, излезли в движението #MeToo. Според нея то има резонанс по света, отвъд Холивуд. "За щастие има все повече жени и жени от различни раси по телевизията, отколкото бяха преди, но все още не е съвсем равнопоставено... Активисти и хора се опитват да направят нещо по въпроса от много, много отдавна, но колкото повече водим този разговор, колкото повече го търсим, колкото повече разговаряме за нуждата от него, толкова по-добре. Има филми като "Жената чудо" и "Черната пантера", които правят боксофис рекорди и тогава изведнъж, съвсем неочаквано, светът си казва, че и те могат да са успешни. Понякога бизнесът е последният, който научава."


Брад Пит

© Reuters

Брад Пит


Брад Пит


"Изглежда, работим като махало. Залюляваме се твърде силно в едната посока, намираме едно прекрасно място и тогава се връщаме много назад и това люлеене продължава. Но онова, което се случва и е позитивно, е, че започваме да пренастройваме отношенията си, поведението и работното си място. Това отдавна трябваше да се случи и бе необходимо, добре е, че се случва."


Мишел Уилямс

© Reuters

Мишел Уилямс


Мишел Уилямс


"Виждам толкова много неща да се променят в моята индустрия, но не само в нея... Виждам го и в училището на дъщеря ми. Виждам го в работните места на моите приятели. Виждам го всъщност навсякъде, което ми вдъхва голяма вяра, че светът, в който тези момичета растат, ще бъде различен от онзи, в който аз и вие сме расли."


Анджелина Джоли

© Reuters

Анджелина Джоли


Анджелина Джоли


"Мисля, че имаме още дълъг път да извървим. Смятам дори, че в Холивуд трябваше да се проведе независимо запитване... Много е голям фокусът върху това да казват какво искат жените и бих казала, че не това е, което жените искат. По-скоро е нещото, което не бихме искали да ни причиняват. Не ни ограничавайте да имаме образование, не ни наранявайте, независимо дали на война или в домовете ни, не ни потискайте и не се опитвайте да ни контролирате, не ограничавайте възможностите ни като човешки същества и просто ни оставете да бъдем."


Кристен Стюарт

© Reuters

Кристен Стюарт


Кристен Стюарт


"Има една солидарност, която дава на жените възможност най-накрая да започнат да разказват своите истории, а не да бъдат използвани като средство да казват историите си чрез други хора... Има толкова неизползвани ресурси и начини, по които да овладеем собствените си истории и да си върнем собствеността върху нашия наратив. Това е съвсем постижимо сега и е за първи път, така че това са вълнуващи времена за жените в киното, наистина огромни."


Кара Делевин


"Мисля, че движените #MeToo промени много неща, но, подобно на много други хаштаг движения, проблемът е, че, когато правиш хаштаг или нещо такова, хората смятат, че то е вече поправено. Но не е. Той не е променил нищо, защото продължава да се случва."


Елизабет Мос


Актрисата дава като пример филма The Kitchen, където освен трите жени в главните роли режисьор е Андреа Берлоф, главен оператор е също жена. "Сега това е почти като нещо, което е станало някак нормално, защото тези жени са най-добрите в това, което правят, и бяха там заради това, а не защото са жени... Става все по-нормално, което според мен е най-добрата част от цялото това нещо."


Никол Кидман

© Reuters

Никол Кидман


Никол Кидман


"Чарлийз Терън, Марго Роби и аз тъкмо завършихме филма Bombshell, който е за предизвикването на промяна по отношение на сексуалния тормоз... Надяваме се, че постоянното говорене за това променя нещата за следващите поколения."


Мишел Пфайфър

© Reuters

Мишел Пфайфър


Мишел Пфайфър


"Мисля, че имаме сеизмично покачване в осведомеността само за година. Смятам, че пътят е дълъг, но и смятам, че вече се случиха доста важни неща. Дори вече всички разговори, които съм провела с жени - преди просто не водехме този разговор."


Мелиса Маккарти

© Reuters

Мелиса Маккарти


Мелиса Маккарти


"Мисля, че сме в началото на движение, и смятам, че трябва да продължим да настояваме. Може да говорите за добрата игра, но е трябва да почакате, докато тя се промени, така че все още не сме стигнали. Ще го постигнем. Трябва да положиш основи за това. Аз имам надежди. Имам две дъщери; Трябва да бъда; Трябва да се боря и ще се боря, докато не мога да се боря повече."


Ел Фанинг


"За мен да съм млада жена в индустрията и да слушам техните истории, и да имам възможността да чуя тези гласове, и да знам, че е ОК да кажеш своята истина и да отстояваш онова, което е правилно, и да кажеш не - това е страхотна общност, която се формира наистина заради това."


Кристи Алей


Когато правихме "Бар "Наздраве", ако някой беше в банята, ритахме вратата и влизахме да правим снимки, но намерението беше да е забавно. Ако намерението обаче е да бъдеш заложник или да не получиш работа, без да предложиш сексуални услуги, има разлика. Смятам обаче, че махалото се залюля и сега трябва да продължи да се люлее, докато намери баланса си, тъй като не всички хора са с лоши намерения."


Жулиет Бинош


"Била съм сравнително свободна, винаги, за изборите в живота. Нямах нужда от #MeToo, за да е така, но мисля, че движението #MeToo бе важно за някои хора, за да могат жените да говорят открито."


Рут Нега

© Reuters

Рут Нега


Рут Нега


"Наистина не би следвало повече да се примиряваме с неравенство. Работата е там, че трябва да продължавме да говорим за това, трябва да сме бдителни. Не е нещо, което някога ще бъде напълно завършено, докато не се появи равенството и не се чува гласът на всеки."

Ключови думи към статията:

Коментари (118)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  Мисля, че НИТО ЕДНА от изтипосаните в статията актриси не би се оказала обект на нечия безумна мъжка страст, така че какво ни занимават с глупостите си, след като никой не точи лиги по тях.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 2. 2 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Caмо pодените междy 1950 и 1990 г. ще paзбеpaт…
  Нa пъpво мяcто, ние cме оцелели и ние cме pодени ноpмaлно, въпpеkи че нaшите мaйkи, kогaто ca били c глaвоболие ca пили acпиpин, яли ca kонcеpви и ca paботили до поcледните дни нa бpеменноcттa и ниkогa не ca били теcтвaни зa диaбет… Kaто децa, ние cе возехме в aвтомобили, без kолaни и въздyшни възглaвници, kapaхме kолело и летни kънkи без kacka нa глaвaтa…

 3. 3 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 264 Весело

  Тези патки се опитаха да докажат, че #MeToo може да бъде мнооого печеливш бизнес, но Ови - не им се получи и сами се изложиха!!!!

 4. 4 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Без доказателства всеки може да си обвинява ,но в съда това не тежи.

 5. 5 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#2] от "trj09592697":

  Пиeхмe водa от мapкyчa зa поливaнe нa гpaдинaтa, a нe от бyтилки, зaкyпeни в голeми тъpговcки вepиги. Пиeхмe от eднa бyтилкa и никой нe e yмpял, зapaди товa… Хaпвaхмe млeчeн cлaдолeд, бял хляб c мacло или cвинcкa мac и чecън, пиeхмe бeзaлкохолни нaпитки cъc зaхap, но нe cмe били c нaдноpмeно тeгло, зaщото ниe поcтоянно cи игpaeхмe нaвън… Излизaхмe нa cyтpинтa и игpaeхмe по цял дeн, нa кpиeницa, гpaничapи, кpaдци и чeнгeтa, кpaлици, кayбои и индиaнци и вcичко оcтaнaло, коeто въобpaжeниe нa eдно дeтe e в cъcтояниe дa pоди. Чecто pодитeлитe ни нe можeхa дa ни нaмepят по цял дeн, a шaмapът бe чacт от обpaзовaниeто, a нe нacилиe в ceмeйcтвото.

 6. 6 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  При толкова много сексуални насилници да си жена в Америка сигурно е истинска кошмар.

 7. 7 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В Холивуд нещата се променят.

  В Булгаристаня, обаче, където почти всички позитивни световни тенденции биват посрещани с негативизъм и хейт, нещата се променят към по-зле.

 8. 8 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#7] от "KK":

  "В Булгаристаня, обаче, където почти всички позитивни световни тенденции биват посрещани с негативизъм и хейт, нещата се променят към по-зле."

  В България никога не е имало толкова сексуални насилници. Като чета какво се случва в Америка и ме втриса.

 9. 9 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  Готова съм на всичко за тази роля, не променя съдържанието си.

 10. 10 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#7] от "KK":"В Булгаристаня, обаче, където почти всички позитивни световни тенденции биват посрещани с негативизъм и хейт, нещата се променят към по-зле."В България никога не е имало толкова сексуални насилници. Като чета какво се случва в Америка и ме втриса.
  —цитат от коментар 8 на moreee


  Просто там жените имат повече смелост да огласяват случаи. Иначе, в България сексуалното насилие е прието като нещо нормално, затова изглежда сякаш няма толкова насилници, но всъщност са много повече.

 11. 11 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Истината е проста. Има 100 роли на година, които носят пари и има хиляди кандидатки за всяка от тях. Ясно е, че ще има борба с цената на всичко. Най- лошото е , е някои актриси с ловки и силни менъджери взимат по няколко роли и затова има още по - малко хляб за останалите. Затова сме принудени да гледаме скучни актриси като Джоли и сие.
  Отделно когато Де Ниро вземе поредната главна роля в боза, някой талантлив актьор от старата школа , няма да я получи. Същото е с Мерил Стриип.

 12. 12 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#5] от "trj09592697":

  Носталгия?
  Безсмислено. Семействата вече НЕ са това, което бяха.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 13. 13 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 384 Весело

  До коментар [#10] от "KK":

  //България сексуалното насилие е прието като нещо нормално, затова изглежда сякаш няма толкова насилници, но всъщност са много повече.//
  ================================
  Разбрахме че и ти си #MeToo.....ама излей мъката си, ще те разберем....все пак в Булгаристан, турските милици са били съставени от манафи...има още останали турци в Булгаристан!!!

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Филмите се правят от режисьори и сценаристи, така де от евреи...а горните МиТутки, са прости...така де, и ако не са се натискали да бъдат тутнати, щяха да играят в някой пътуващ цирк, щото такива като тях бол!!!

 16. 16 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тия дърти разплетени кошници дават око за к@р, ама нема....няма да ги мисля, богати са ще си платят!!!
  —цитат от коментар 14 на LudLustrator


  В смисъл, как мислите: с такова мислене, дето мъжът знае по-добре какво иска жената от самия нея, дали няма повече насилници в Булгаристаня?

 17. 17 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1548 Весело

  Аз най-се смях ето на този бисер:
  "За щастие има все повече жени и жени от различни раси по телевизията, отколкото бяха преди, но все още не е съвсем равнопоставено... "

  Направо започва да ме е срам, че съм жена.

 18. 18 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Повече ме интересува как е у нас. Това за Холивуд е само за сведение.

 19. 19 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3048 Неутрално

  До коментар [#1] от "Боян Таксиров":

  "Мисля, че НИТО ЕДНА от изтипосаните в статията актриси не би се оказала обект на нечия безумна мъжка страст, така че какво ни занимават с глупостите си, след като никой не точи лиги по тях."
  =========
  Да не забравяме, че в украсените си спомени, които разказват, всичко е станало преди повече от 20 години, когато ги е бивало за нещо. Сега са фетиш за завездопоклонници, които не виждат нито недостатъците им, нито начина, по който са се добрали до първата голяма роля.

  Еретик
 20. 20 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  От няколко неясни прецедента се създава измислен проблем, който започвада се лансира в обществения дискурс като изключително съществен.
  Разбира се, има места, където жените са потискани, жертви на домашно насилие и т.н. Но това НЕ е Холивуд и това НЕ са холивудските лигли и истерички.

  Те бягат, а никой не ги гони...

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 21. 21 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 384 Неутрално

  До коментар [#16] от "KK":

  //В смисъл, как мислите: с такова мислене, дето мъжът знае по-добре какво иска жената от самия нея, дали няма повече насилници в Булгаристаня? //
  -----------------------------------
  К'во мислене ....либидото при жените е с 40% повече от колкото при мъжете, а по една кучка тича цяла глутница от кучета ама докато не си вдигне опашката нищо не се случва, жената избира ,а мъжа има право да се съгласи или да откаже (и все ядове бере), няма нормален мъж който да изнасили, щото при отказ просто ще му падне, насилници има, но те са в графа престъпници, а навсякъде това сериозно се наказва....а тия горните шафрантии се сетили че някой искал да ги ощипе преди 30 г.!!!

 22. 22 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5206 Весело

  Звучат ми като нашите мнения във форума :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 23. 23 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#19] от "Костадин Иванов":

  Така е. Нека си живеят живота, а да оставят тази кауза на наистина репресираните жени, да отстъпят от светлината на прожекторите на тези, които наистина има какво да кажат.

  Въпросът не е как изглеждат тези активистки, какви са им недостатъците и т.н., а в лицемерието им., в приватизирането на една кауза, чрез която се опитват да правят политика и да трупат дивиденти.

  Не може ли просто да си живеят живота и да НЕ се натрапват?

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 24. 24 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2604 Весело

  Дневник,защо сложихте снимка на Анджелина Джоли?! Да напомня,тя постъпва в психиатрия с диагноза обсесивно разстройство. След като излиза от там,си отрязва гърдите,въпреки че не е болна от рак,и въпреки опитите на баща и майка и да я спрат. Това накратко за нея - по-надълго - ще стресирам форумците така,че няма да могат да заспят довечера.

 25. 25 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#24] от "deaf":

  Обсесивно-компулсивното разстройство се отключва от стрес. Не знаеш какъв и е бил живота, за да я очерняш по този начин.
  Критикувай я за позицията и, не за това, че е била болна или че има проблеми.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 26. 26 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#20] от "Боян Таксиров":

  От няколко неясни прецедента се създава измислен проблем, който започвада се лансира в обществения дискурс като изключително съществен.Разбира се, има места, където жените са потискани, жертви на домашно насилие и т.н. Но това НЕ е Холивуд и това НЕ са холивудските лигли и истерички.Те бягат, а никой не ги гони...
  —цитат от коментар 20 на Боян Таксиров


  Вие май сте преживели катарзис и сте започнали да осъзнавате това, онова. Скоро ще станете и консерватор ми се струва, :-) А колко либерални марксистки лакърдии изписахте в този форум. :-)

 27. 27 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  До коментар [#25] от "Боян Таксиров":

  И така да е,това не я прави по-малко луда. А като прибавим към обсесивно-компулсивното и разстройство и отрязването на гърдите си в пристъп на selfmutilation,означава че е луда по цялата "китара".

 28. 28 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 541 Разстроено

  Ами много неща се промениха. Ето например, вижте тези 8 минути от американската култура:
  https://youtu.be/8dmrd2xodzk
  През 21 век те вече са невъзможни. Дори нещо повече, ако направите това нещо в центъра на Ню Йорк, Берлин или Париж, ще ви арестуват с обвинение за изнасилване.
  #metoo
  От редакцията нека да кажат дали тези реформаторски реформи ни помогнаха да се реформираме :)

  "Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
 29. 29 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 257 Неутрално

  МуууТооо може да доведе само до обратният ефект. Мъжете отказват да работят с жени. Мъжете отказват да ухажват жени. Ще има всички /и мъже и жени/ да патят от алчността на тези объркани женици!!

 30. 30 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 52 Любопитно

  А има ли и клошари обвинени за сексуално посегателство на холивудските звезди?Или само чичковци с дебели портмонета?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 31. 31 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#10] от "KK":

  "Просто там жените имат повече смелост да огласяват случаи. "

  Каква смелост бе, че те повечето огласени случаи са от преди 20 години?!

 32. 32 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 398 Весело

  Тия ми звучат като комсомолски активистки от късния соц . Сетила се Мара след 30 години , че някой я бил побарал . Предназначението на жената е да удовлетворява нашия сексуален нагон и да ни ражда деца . Кво равенство, кви пет лева ? Я четете какво пише Джеймс Клавел в " Търговска къща " - като поостарее китайската жена сама намира по-млада жена на съпруга си , на който има пари де . Ясно е че мада нейчър е несправедлива и жените остаряват по-бързо и по - драматично от мъжете , ама такава е волята божия .Хеле пък точно тия изтрещели пачи от Холивуд да ми се жалват от сексуално насилие , при положение , че и за пеленачетата е ясно , че това са си едни елитни проститутки , ми идва малко в повече .

 33. 33 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#26] от "wnl03619584":

  Чак пък катарзис... Просто се опитвам да мися обективно, без да се влияя от идеологии.
  Между либерализма и консерватизма има много по основни и значими разделителни линии, отколкото са темите за джендъризма, войнстващия феминизъм и зеленото сектантство тип Грета Тунберг.
  Става въпрос за Свободата, Индивида, Справедливостта, Личният Избор срещу традиционно наследените схеми на управление и групови интереси, които в крайна сметка произлизат от едни несправедливи и потиснически времена, затова и продължават да бъдат несправедливи и потиснически.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 34. 34 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А има ли и клошари обвинени за сексуално посегателство на холивудските звезди?Или само чичковци с дебели портмонета?
  —цитат от коментар 30 на Платон Фъшкиев


  Тва безспорно е голяма "находка" в аргументативния инструментариум.

  Жалко, че средата в България прави така, че подобни тъпоумия да се смятат за оригинални. Просто нивото е ниско.

 35. 35 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "KK":"Просто там жените имат повече смелост да огласяват случаи. "Каква смелост бе, че те повечето огласени случаи са от преди 20 години?!
  —цитат от коментар 31 на moreee


  Да, и? Преди 20 години са били това, което ние ще бъдем след 50.

 36. 36 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#35] от "KK":

  "Да, и? Преди 20 години са били това, което ние ще бъдем след 50."

  В смисъл какви са били преди 20 г, курви?

 37. 37 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  До коментар [#33] от "Боян Таксиров":
  Пообъркал си се в обективистичните си опити. Темите, които изброяваш, не са разделителни линии,, а са еманация и практическа изява именно на (нео)либерализма, директно и агресивно насочени срещу свободата, индивидуалността и личния избор, с крайна цел разрушаване на устойчивите обществени традиционни норми, нарочно представени като несправедливи, изеднически, назадничави и т.н. Схемата е стара и добре позната, просто днес битката е с модерни оръжия. Целта, предполагам, е ясна.

 38. 38 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тия ми звучат като комсомолски активистки от късния соц . Сетила се Мара след 30 години , че някой я бил побарал . Предназначението на жената е да удовлетворява нашия сексуален нагон и да ни ражда деца . Кво равенство, кви пет лева ?
  —цитат от коментар 32 на benefikato1


  Определено любимият ми пещерен консерватор тъдява.

  Другите пещерни консерви се пенят тука да облекат същите идеи в някаква правдоподобна форма, за да скрият истинските си мотиви, накрая идва ей тоя и показва истинското начало на консервативната логика.

  И това е напълно вярно - те наистина смятат това за жените, просто същевременно в днешно време няма как да го затъпват открито. Затова следват лицемерни лакардии, евтино оригиналничене и какво ли не друго.

  Разкрачената позиция на повечето консерви е смехотворна отстрани, защото се опитват да балансират между човеконенавистното си начало и някаква престорена обществена загриженост. Затова и са обречени да се провалят.

 39. 39 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1305 Любопитно

  До коментар [#34] от "KK":

  "А има ли и клошари обвинени за сексуално посегателство на холивудските звезди?Или само чичковци с дебели портмонета?
  —цитат от коментар 30 на Платон Фъшкиев

  Тва безспорно е голяма "находка" в аргументативния инструментариум."

  И за мен ми прави впечатление, че няма бедни мъже обвинени, че са насилвали актрисите. Не го ли намираш за странно?

 40. 40 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Целта, предполагам, е ясна.
  —цитат от коментар 37 на voodoo_child


  Вярно ли? Я ни осветлете, моля, каква е целта?

  Че Сорос много иска да затрие България и по цяла нощ будува да крои планове как да го направи е ясно. А световната цел каква е?

 41. 41 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#40] от "KK":

  "Че Сорос много иска да затрие България и по цяла нощ будува да крои планове как да го направи е ясно"

  Не само България. От Израел го изгониха, защото ги напълни с негри от Еритрея и Сомалия и плаща за "спонтанни" протести в тяхна защита

 42. 42 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#34] от "KK":"А има ли и клошари обвинени за сексуално посегателство на холивудските звезди?Или само чичковци с дебели портмонета?—цитат от коментар 30 на Платон ФъшкиевТва безспорно е голяма "находка" в аргументативния инструментариум."И за мен ми прави впечатление, че няма бедни мъже обвинени, че са насилвали актрисите. Не го ли намираш за странно?
  —цитат от коментар 39 на moreee


  Ни най-малко. За всеки с 2 грама мозък е ясно, че набезите идват от мъже със силни позиции, което предполага и пари.

  Ключовата дума е "за всеки с 2 грама мозък".

 43. 43 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#37] от "voodoo_child":

  Е, за мен пък това е консервативната, да я наречем, пропаганда. Личният избор, самоопределянето и Свободата да се сведат до това какво да си присадиш и към кой пол да се определиш. Това е компрометиране на идеята.
  Устойчивите традиционни норми никога не са били толкова устойчиви, иначе историята нямаше да е изпълнена с революции и войни. Винаги едно малцинство завзема властта и ресурсите и определя правилата на играта. Докато може. В един момент се изчерпва.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 44. 44 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 52 Неутрално

  [quote#34:"KK"][/quote]

  Стюпи,ми вдигни нивото ве!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 45. 45 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1548 Весело

  До коментар [#40] от "KK":

  Уроци, обяснения - в специализираните заведения. Оттам - всеки каквото и докъдето е научил. Тук, г-н КК, ви остава опцията "минус", която ползвате с размах.

 46. 46 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#40] от "KK":Уроци, обяснения - в специализираните заведения. Оттам - всеки каквото и докъдето е научил. Тук, г-н КК, ви остава опцията "минус", която ползвате с размах.
  —цитат от коментар 45 на voodoo_child


  Ами не, мога и да ти отговоря в прав текст, че говориш глупости, което явно и на теб ти стана ясно, щото като трябваше да обясниш какво точно имаше предвид с бош-лафа, се охълца и го удари на друг бош-лаф. Което, разбира се, не е нищо по-различно от това, което очаквах да се случи.

 47. 47 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тук, г-н КК, ви остава опцията "минус", която ползвате с размах.
  —цитат от коментар 45 на voodoo_child


  А, да, и още нещо. Към настоящия момент, последните мнения, на които опонирам, имат точно 0 минуса. Та толкоз по "опцията минус, която ползвам с размах".

  Интересно ми е едно: можете ли да ми дадете някаква равносметка на какъв етап от развитието ви се появи тази склонност да говорите абсолютни глупости и да си насосвате нещата както ви е удобно. Чудя се просто на какъв етап трябва да се адресира тази така зловеща епидемия, обхванала българския народ.

 48. 48 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1548 Любопитно

  КК,
  А да ви идва на ум, че е твърде оптимистично да очаквате отговор на питане, което сте формулирал така: "А световната цел каква е?" 🙃

 49. 49 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Интересно, никой не обвини във сексуално насилие някой неизвестен и без пари !!!

 50. 50 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 398 Весело

  До коментар [#38] от "KK":Стюпи добави още едно К не се срамувай , ще те приемем в нашите редици , ако искрено се покаеш . Доколкото знам си ергенче , като си вземеш някоя сгодна женица и й направиш едно-две чавета ще разбереш , че цялата вселена на жената се състои в грижи за поколението . На 99% от жените им харесва да ги третират като по-слаби , крехки и женствени . Уверявам те ,че мнението на съпругата ми и на нейните приятелки относно митутките е доста по-негативно от моето . Ама тия бохчи понеже никога не са изпитвали истинска любов и приемат майчинството едва ли не като наказание , затова и реват за някакво измислено равенство ,което отдавна го има-имам предвид формалното равенство пред закона . Другато са лакърдии на застаряващи джофри . Истината не винаги е приятна приятелю . И накрая да питам -да не са те изребрили пак от Дневник та си с такъв нисък рейтинг и нов ник . Няма справедливост в тоя живот ей - мен такъв отявлен расист , мизогенист и хомофоб , че и тръмпист на всичкото отгоре нищо не ми правят - а теб живата икона на политкоректността да те баннат така лошо -тц тц ,тц .

 51. 52 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Мишел Уилямс

  "Виждам толкова много неща да се променят в моята индустрия, но не само в нея... Виждам го и в училището на дъщеря ми. Виждам го в работните места на моите приятели. Виждам го всъщност навсякъде, което ми вдъхва голяма вяра, че светът, в който тези момичета растат, ще бъде различен от онзи, в който аз и вие сме расли."
  =======================================================================

  Много ми е интересно да разбера какъв ли е този гаден свят, я който Мишел Уилямс е расла....

 52. 53 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#49] от "valtoro":

  Стюпи ти отговори - само хората с пари и власт са изнасилвачи.

 53. 54 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Ако бях режисьор или продуцент в Холивуд никога оттук нататък не бих ангажирал нито една от тези актриси. Които в крайна сметка доказват, че са получили шанса си благодарение на първо място на тялото си. Един хубав продуцентско режисьорски бойкот ще ги отрезви. И не само тях, а всички техни последователки

 54. 55 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ето какво се промени: възможностите за шантаж бвз доказателства

 55. 56 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  КК, А да ви идва на ум, че е твърде оптимистично да очаквате отговор на питане, което сте формулирал така: "А световната цел каква е?" 🙃
  —цитат от коментар 48 на voodoo_child


  Ми хубу де, изявлението е следното:

  Схемата е стара и добре позната, просто днес битката е с модерни оръжия. Целта, предполагам, е ясна.
  —цитат от коментар 37 на voodoo_child


  Та, каква е тази цел, че на мен не ми е никак ясна.

  Нека позная: конкретен отговор отново няма да последва.

 56. 57 Профил на a4kataaa
  a4kataaa
  Рейтинг: 264 Весело

  Разбира се, че се промени. Само напишете MGTOW или red pill в youtube и ще видите колко много неща се промениха :D

 57. 58 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1959 Весело

  Патриша Аркет направо счупи тъпомера. Директно се издаде, че за нея целта на движението не е да се озаптят демократските донори като Уайнстийн, които си мислеха, че всичко им е позволено, понеже Килъри им е приятелка, а да има "повече леб" за жените... Не мога да разбера докога ще ни занимават с размислите и страстите на разни циркаджии (щото те са това), по-голямата част от които са със 8-и клас? И то не понеже са били бедни.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 58. 59 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако бях режисьор или продуцент в Холивуд никога оттук нататък не бих ангажирал нито една от тези актриси.
  —цитат от коментар 54 на Митев


  Ееех, гладна кокошке трогателна. Да беше, ма не си...Придържай се към това, което можеш най-добре, а именно, сипене на простотия и петокласнически провокации в анонимния форум...

 59. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 61 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 726 Любопитно

  За Холивуд не знам дали и какво се е променило, обаче в САЩ 5-годишно момче с аутизъм вече е "регистрирано като сексуален престъпник" заради това, че е прегърнало друго дете и е целунало по бузата още едно дете в детската градина.

  Мдаааммм, не е лесно, никак даже!

  https://www.independent.co.uk/news/world/americas/autism-chattanooga-east-ridge-elementary-united-states-nathan-a9119391.html

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 61. 62 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Доколкото знам си ергенче
  —цитат от коментар 50 на benefikato1


  И отде разбра туй ми ти нЯщо?

  А-а-а, да, сетих се. Щото 99% от опонентите ми в тоя форум се занимават с гадания за личния ми живот, с които се опитват да компенсират заради аргументативната си импотентност. Пък и, нали в съзнанието ганьово всеки, който му опонира, задължително трябва да е прецакан от живота, иначе как така ще се осмелява да е на друго мнение...

 62. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 64 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  До коментар [#56] от "KK":

  Позна. Няма да последва.
  Обаче засужи една история. А тя е следната: отишли млади монаси да се обучават при свят човек. Той, между другите напътствия, им забранил да ядат месо. След време, една вечер седнали край огнището на постна храна, а той си извадил някаква сочна мръвка, опекъл я и я изял. Младежите били потресени. Един събрал смелост и попитал: "Учителю, ти ни забрани да ядем месо, но защо сам ядеш?". Мъдрецът взел мълчаливо с ръка шепа въглени от огъня и ги изял, без да му се случи нищо. И това бил отговорът.

 64. 65 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  До коментар [#34] от "KK":"А има ли и клошари обвинени за сексуално посегателство на холивудските звезди?Или само чичковци с дебели портмонета?—цитат от коментар 30 на Платон ФъшкиевТва безспорно е голяма "находка" в аргументативния инструментариум."И за мен ми прави впечатление, че няма бедни мъже обвинени, че са насилвали актрисите. Не го ли намираш за странно?
  —цитат от коментар 39 на moreee  До коментар [#39] от "moreee":

  Интересно е и дали мъже-актьори като Сталоун или Гиър са се уреждали по "вторият начин" в началото на кариерите си.

 65. 66 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1959 Весело

  А ако имаше 2 грамеца мозък, щеше да се сетиш, че модератора днес просто не е на бач. Спокойно, утре и този ми акаунт ще бастисат, за голямо твое удоволствие.
  —цитат от коментар 63 на KK


  Ама аз не искам да те банват бе - ти си истинско богатство за форума. Ти гориш в борбата! Да же си вярваш че си умен и красив. Всъщност аз никого не искам да банват - дори и троловете от твоята банда, които за разлика от теб не са забавни, а просто досадни и злобни прецакани от живота умнокрасавци (тия дето се се хвалят как са най-големите по САЩ и Европата) или бивши партийци изоставени от другарЕте си (Норман). Ти си тоя дето пуска призиви да се гонят конкретни хора от форума (моя милост не си визирал, което все още си остава загадка за мен).

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 66. 67 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  (моя милост не си визирал, което все още си остава загадка за мен).
  —цитат от коментар 66 на Тюфлекчия


  Така е. Щото действително се опитваш да се аргументираш понякога. Но си толкова кух, че резултатите почти винаги са плачевни, и винаги приключват с грандиозния извод, който описах в предния си пост:

  Пък и, нали в съзнанието ганьово всеки, който му опонира, задължително трябва да е прецакан от живота, иначе как така ще се осмелява да е на друго мнение...
  —цитат от коментар 62 на KK


  Ти, разбира се, не пропусна да потвърдиш колко съм прав.

 67. 68 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1151 Весело

  Я гледай ... Джоли, Пфайфър, Кидман, Бинош, Патриша - все отбор престарели лелки, вече в залеза на кариерата си, тръгнали да подкрепят малоумната кауза или каквото е там, в опит да се върнат под светлината на прожекторите.
  А сега настъпващите в киното Фанинг, Делевин, Стюарт или квито са там, да не останат по назад, трябва да подражават, в опит да извлекат допълнителни дивиденти.
  Що не си гледате кариерите бе?
  А Брадат Пит съвсем не е на място сред тия ...

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 68. 69 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#56] от "KK":Позна. Няма да последва. Обаче засужи една история. А тя е следната: отишли млади монаси да се обучават при свят човек. Той, между другите напътствия, им забранил да ядат месо. След време, една вечер седнали край огнището на постна храна, а той си извадил някаква сочна мръвка, опекъл я и я изял. Младежите били потресени. Един събрал смелост и попитал: "Учителю, ти ни забрани да ядем месо, но защо сам ядеш?". Мъдрецът взел мълчаливо с ръка шепа въглени от огъня и ги изял, без да му се случи нищо. И това бил отговорът.
  —цитат от коментар 64 на voodoo_child


  О, уау. Колко си умна само. Сега, ако те питам, каква връзка има назубрената ти история с нашия разговор, пак няма да можеш да кажеш, нали.

  Ох, защо Булгаристаня произвежда само ей такива кухавелници бе, боже???

 69. 70 Профил на btc18521004
  btc18521004
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Истината не винаги е приятна приятелю
  —цитат от коментар 50 на benefikato1

  Ами не е. ;)
  Адам пита Господ
  -Господи, защо си направил Ева толкова красива?
  -За да я харесваш.
  - Но защо изглежда малко ...глуповата?
  - Е, нали трябва и ТЯ да те хареса! :)
  Да, истината е точно такава! 70. 71 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Уж "глупавата" Памела Андерсън им го каза: "Какво така отивате на делови разговор при Харви Уайнстийн в апартамента му късно вечер, без агента си?!?"
  Явно е по-честна от "интелектуалки" като Анджелина Джоли или Гуинет Полтроу.

 71. 72 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  До коментар [#16] от "KK":

  Насилие има, но като се изключат едни люде с албански реотани(които за съжаление не са малко и ни дърпат назад като натрисат лица като г-жа Нинова) остава само един етнос където кражбата е културна особеност. Интересното е, че г-дата с реотаните и вечно онеправдания етнос са обект на защита и на съвпадаща идеология с г-да крайно леви либерали като Вас.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 72. 73 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Нарасна броят на филмите и сериалите с негри и гейове, при това във все по-главни роли? Това се промени. А да и някакви кукавици, с фалшиви обвинения си докараха доста пари.

  Пардон, за нещо положително ли питахте, от Холивуд. Сорри гайс и гуйс - няма!

  мурзилка
 73. 74 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Наистина е потресаващо в каква среда виреят българите, щом оповестяването на насилието над жени може да получава толкова скептицизъм, отричане и директна омраза към направилите го.

  Колко само са извратени хората в България, всъщност.

  Общество, в което огромното болшинство от хората вижда разрешението на един проблем в това да се нахвърли върху жертвата.

  Жалки ориенталски нарави, които за съжаление се предават от поколение на поколение.

 74. 75 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Уж "глупавата" Памела Андерсън им го каза: "Какво така отивате на делови разговор при Харви Уайнстийн в апартамента му късно вечер, без агента си?!?"
  —цитат от коментар 71 на Virgin


  Викаш, каза нещо, дето ти се нрави и веднага поумня. А не може, примерно, именно щото е глупава да ги приказва тия работи...

 75. 76 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Откакто Тръмп започна чистката в Pedowood , извратеняците там разбраха че вече няма да им е лесно! Има още много за чистене там!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 76. 77 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  Предназначението на жената е да удовлетворява нашия сексуален нагон и да ни ражда деца . Кво равенство, кви пет лева ? Я четете какво пише Джеймс Клавел в " Търговска къща " - като поостарее китайската жена сама намира по-млада жена на съпруга си , на който има пари де .
  —цитат от коментар 32 на benefikato1

  А предназначението на мъжа какво е? Да си удволетворява сксуалния нагон и да прави деца. Т'ва също според мадър нейчъра. Едва ли природата е имала някакви специални и различни планове за мъжете и жението освен да оцеляват и да се размножават.
  Интерсно как желаещите да имат хареми като мюсюлманите не се сещат, че след като богатите имат по 2-3-4 жени, за бедните мъже жени въобще не остават.
  Относно движението МеТоо смятам, че нещата не са толкова прости, както ги представят. Колко жени сами са се предлагали за да получат роли и да изпреварят конкурентките си по нечестен начин? Не отричам, че много продуценти и режисьори са искали и нещо в натура, но жените са могли и да откажат, нали така? Ако са били изнасилени това е съвсем друго, проблемът е, че изнасилване след 20-30 години много трудно се доказва. Обикновено това са случаи за сексуално насилие над деца от близки хора и детето не е знаело какво да прави и към кого да се обърне.
  При всички случаи сексуалното насилие трябва да се докладва веднага, защото ако това стане след години подозрението е, че или се търси внимание от пресата или компенсация.

 77. 78 Профил на KK
  KK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  При всички случаи сексуалното насилие трябва да се докладва веднага, защото ако това стане след години подозрението е, че или се търси внимание от пресата или компенсация.
  —цитат от коментар 77 на pamela


  И викаш, като мине време и ...край. Мандалото лопнало, щото ей такива като тебе имали "подозрения". А що трябва да имаш подозрения? След като е толкова отдавна доказано от милиони случаи, че жертвата не намира сили да докладва веднага.

 78. 79 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2604 Весело

  До коментар [#67] от "KK":

  "Висш либерализъм" и "висш либерал",тоест либерал без всякаква цел,са възможни само и единствено в Русия." - Достоевски

  Ступи ти да не би да си руснак?

 79. 80 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2604 Весело

  До коментар [#77] от "pamela":

  Цитирам по памет Заратустра на Ницше:

  "Мъжът е създаден за война,а жената за игра на воина."

  После допълва,че жената е най-опасната играчка.

 80. 81 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 398 Весело

  До коментар [#62] от "KK":Чакай сега . От постовете ти съм останал с такова впечетление . Ако не е вярно, извинявай . Това пък , че ако си ерген си прецакан от живота , не знам откъде го измисли . Личният ти живот въобще не ме интересува -желая ти цялото щастие на света в личен план . Просто ми е интересно как човек , чийто писания са в пълен унисон с редакционната политика на Дневник бива бастисван така лошо . Ако мен ме баннат до живот от форума на Дневник дет се вика ще си го преместя и по живо поздраво продължавам напред . За теб обаче явно е важно и дори правиш накакви странни еквилибристики да се регистрираш през уийкенда , да те трият в понеделник и така до следващите събота и неделя .Призовавам модераторите да възтановят достъпа ти до форумите на Икономедия , защото както казва Тюфлека -ти направо гориш в борбата и смело носиш факела на прогресивизма всред тъмата на консервативната заблуда . От твоите писания струи страст , устрем и вяра в бъдната победа , които са трогателни . Само вече изчезналия Иванчо ЛА ме е разсмивал така .Определено форума няма да бъде същия без теб .

 81. 82 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  И викаш, като мине време и ...край. Мандалото лопнало, щото ей такива като тебе имали "подозрения". А що трябва да имаш подозрения? След като е толкова отдавна доказано от милиони случаи, че жертвата не намира сили да докладва веднага.
  —цитат от коментар 78 на KK

  Съдът вярва на доказателства, а такива много по-лесно се събират ако случаят е докладван веднага. Как Доминик Строс Кан веднага го спипаха и му разказаха играта?

 82. 83 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 398 Неутрално

  До коментар [#77] от "pamela":И мъжът и жената са еднакво ценни в живота . Просто съществува разлика в ролите им . Равенството , поне в цивилизования свят отдавна е постигнато . Иначе , никъде и никога не съм оправдавал насилието над жени . Изнасилването е тежко престъпление по всички законодателства . Проблема е , че точно движение от типа МИТУУ изобщо не допринася за справянето с проблема . Въпросните лигли не искат равенство , а искат привилегии. Защо нямало повече жени режисьорки , защо нямало повече жени политички , защо Хилъри не стана президент , защо това , защо онова . Ами защото не им е това работата -затова .

 83. 84 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#77] от "pamela":И мъжът и жената са еднакво ценни в живота . Просто съществува разлика в ролите им . Равенството , поне в цивилизования свят отдавна е постигнато . Иначе , никъде и никога не съм оправдавал насилието над жени . Изнасилването е тежко престъпление по всички законодателства . Проблема е , че точно движение от типа МИТУУ изобщо не допринася за справянето с проблема . Въпросните лигли не искат равенство , а искат привилегии. Защо нямало повече жени режисьорки , защо нямало повече жени политички , защо Хилъри не стана президент , защо това , защо онова . Ами защото не им е това работата -затова .
  —цитат от коментар 83 на benefikato1


  С тази малка разлика, че не става въпрос за роли, а за предназначение. Ролите и техните не знам си колко си вече станаха вариации, са измислица на извратените диагнози и на милиардерите, на които им отърва стадото да се поразреди и да стане по-широко за техните наследници. А да и на НПО-тата, които се навъдиха от 60-те и 70-те години на миналият век насам, да цоцат покрай случващото се.

  мурзилка
 84. 85 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 521 Неутрално

  българският мъж, в цялата му прелест. направо е подходящо за антропологични изследване.
  жалки утрепки сте де.

 85. 86 Профил на Полковник Чепига
  Полковник Чепига
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хубавички са звездите! Дано моят коментар не ги травмира за следващите 30 години. Но липсва снимка на #metoo лидерката Tarana Burke . Tам е истинска загадка кой й е посегнал!?....

  L'espoir fait la vie
 86. 87 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  ....... Може да говорите за добрата игра, но е трябва да почакате, докато тя се промени, така че все още не сме стигнали. ....."

  ало, редакторе, fair play не е добрата игра и идиом който се използва за справедливо, честна игра, игра по правилата, най-вече като справедливост за всички.

  Очаквана позиция от българската публика, дори и от дамската. По време на Соца всеки ден гледах как жените в службата бяха унизявани. Понякога дори поставяни в много неудобни положения. За мене това не бяха комплименти или невинни закачки. Просто пийнали простаци шефове и други дребни началства се държаха доста противно. Винаги съм си представял че майка ми е на мястото не тези жени. Години след това съм говорил и с майка ми по този въпрос и това само потвърди съмненията ми. И нея са я канили на малки банкетчета извън София въпреки че знаеха че е женена и с деца. Дори и след като се е оплакала на директора си че много агресивно я канят и я притесняват, отговорът е бил - "е, хайде сега, те хората комплимент ти правят па ти не се усещаш. И не се стискай толква, няма да те изядат ако отидеш за една вечер." И това от човек, който въпреки че беше директор го познавахме семейно, защото сме ходили на летни почивки с неговото семейство. Аз знам че той никога не е участвал в тези мерзости но щом той си е затварял очите мога да си представя какво е било на други места.
  Познавах един тъпак, който се фукаше че като бил шеф на ОТК в някакъв шивашки цех в Лом между 73-76г е чукал всички работнички там - млади, стари, грозни всички. Просто бил си поставил за цел да го направи. Като го питах - как е възможно, все някоя ще му откаже, той ми обясняваше че като я сложил 3, 4 седмици само нощни смени и им казвал че ще намери за какво да ги уволни, всички клякали накрая. Къде, майната си ще отидат да работят в Лом?
  Аз имах много гаджета и приятелки през 80те и от тях знам че такива "служебни" афери бяха нещо нормално и прието. И доста жени си затваряха очите за да си запазят работата и да нямат проблеми.
  По това време аз имах офис афера с колежка но беше по желание и аз не бях шеф нито пък тя зависеше от мене. Имаше и други такива афери там където работех. Но имаше и доста гадни домогвания и определено няколко случая когато жени трябваше да спят с някой потен сополивец само защото нямаха избор.
  За мене винаги е било признак на много нисък морал и путьовщина да накараш някоя жена да има секс с тебе чрез шантаж или натиск или дори когато е пияна и не знае какво прави.
  МеТоо не движение против секс или против афери на работното място. Това е против натиска жени ( а и мъже) да правят секс за да запазят работата си или да им се даде възможност да се издигнат.
  Нека не забравяме все пак че жените са 50% от работната сила. Майките ни са жени!

  California Über Alles
 87. 88 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Понякога жаждата за слава прави хората проститутки.
  Но повечето пъти проститутките си търсят слава.
  Не мога да определя кои от изброените в статията звезди какви са.

 88. 89 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#87] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  благодаря за поста. винаги съм подозирала, че е било така, и до дне ндешен се виждат последиците от това мислене, което на мног места продължава да е неандерталско. затова е и ткаов отношението към ми ту е такова.

 89. 90 Профил на ntonev
  ntonev
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#1] от "Боян Таксиров":

  Боян Ганьо срещу Джоли, Кидман, Пфайфър, Уилямс, Фанинг и сие.
  Неравна битка, но Ганьо не се отказва...

 90. 91 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#74] от "KK":

  Да те запитам нещо, ако може.

  САЩ ако не греша беше държавата с върховенство на законите, държавата в която всички са равни пред закона и т.н надявам се разбираш идеята.

  Та след като излизат наяве подобни неща сега се питам:
  САЩ наистина ли са такава държава, таке де, тези жени са можели да се обърнат към властите и да се оплачат когато им се е случило подобно нещо.
  Щом чак сега излизат наяве подобни неща, то или
  Жените нещо послъгват
  или
  САЩ не са такава държава и не са се оплакали защото са били наясно, че няма да получат правосъдие...

  Та въпросът ми е кое от двете е?

  Модератора е неадекватен!
 91. 92 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#87] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Като ги пишеш такива, пускаш ли лига? Сънуваш ли "шивачки"? Гледаш ли се в огледало по "организим"? Дори Бостанджиев не би ти помогнал... Жалка история...

  roo
 92. 93 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#87] от "Pontif New Dnevnik SUCK":благодаря за поста. винаги съм подозирала, че е било така, и до дне ндешен се виждат последиците от това мислене, което на мног места продължава да е неандерталско. затова е и ткаов отношението към ми ту е такова.
  —цитат от коментар 89 на owen


  Това е защото повечето хора не разбират че тук въобще не става дума за секс а за злоупотерба с власт. като се добави че жените са по слабия пол и винаги "можеш да и набиеш един шамар" като добавиш и културата -"абе тя си го търси сама" и накрая това се получава.
  Не съм против секса дори и на работното място. Тук дори не говорим за истинска любовна афера а за чист секс. Имал съм такова нещо в продължение на няколко месеца. Но отношенията бяха ясни и честни. И тя и аз имахме нещо като сериозни гаджета. Тя дори след това се ожени на нейното гадже и до сега са женени и не мисля че му изневерява. До колкото знам имат хубаво семейство. Но беше вълнуващо нещо, по-скоро за освобождаване от стреса, до някъде беше вълнуващо че правим нещо тайно и "лошо" Но и двамата знаехме какво правим, взехме само хубавото от тази връзка и най-важното никой на никой не правеше услуга нито пък някой беше на позиция да помогне или навреди на кариерата на другия. Когато нещата са взаимни, когато не нараняват другите, това е ОК. Човек може да спори дали е морално или не, дали е правилно или не, но при всяко положение беше нещо взаимно, сладко и мисля че и двамата си го спомняме (тайно) само с добри чуства.
  Това няма нищо общо с издевателствата срещу жените на работното място. И това не се разбира от повечето хора. Бъркат ги тези две неща. Нещата стават още по-лоши като си помислиш кои го правят това. Все нещастници които нито знаят как да се държат с жена, още по-малко как да я предразположат или дори да се постараят да бъдат джентълмени. Доста гадна работа! Не мога да си представя как истински мъж може да приеме такова нещо. Нито пък мога да се сложа на мястото на жена която трябва да изтърпи такова унижение.
  Аз от средата на 80 не съм в НРБ. В Америка това движение започна още по времето на Анита Хилл. Това беше началото на 90те. Работил съм в доста компании и големи и малки. Такива открити, директни гаври каквито ставаха в БГ не съм видял. Това не значи че не е имало, просто хората тук не се държат така.
  Безспорно има и някакъв процент несправедливо обвинени мъже. Безспорно има и жени които нарочно подвеждат мъже за да ги обвинят и да им разрушат кариерите или да им вземат пари. Но като цяло този процес е правилен. Ако имам дъщеря, не искам цял живот кариерата и таланта и да бъдат подтискани от разни комплексирани нещастници. Има жени които са доста по-умни от мъжете които са около тях. Защо да не могат да заемат полагащите им се позиции и да не им се даде полагащата се почит и уважение.
  Тези неща ще се изчистят и оправят с времето. За България ще отнеме доста повече време. За държави като Саудитска Арабия още повече. Интерсно къде е България в скалата САЩ - Сауди. Дали сме по средата или сме повече към ...

  California Über Alles
 93. 94 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#90] от "ntonev":

  Прав си, само противниците са други.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 94. 95 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#5] от "trj09592697":

  Не виждам каква е връзката на коментара ти със статията по горе, ама като ти кажат да тролиш трябва да тролиш, нали така? А факта че се цитираш самия тебе показва някакъв Наполеонов комплекс за който по добре психиатрите да дадат обяснение.

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 95. 96 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Любопитно

  До коментар [#82] от "pamela":

  каква игра му разказаха?

  Модератора е неадекватен!
 96. 97 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Любопитно

  До коментар [#87] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Прав си за това което пишеш.
  За съжаление във България това не се е променило много...

  Но статията е за САЩ, има едно питане което съм направил в кометар 91, ще ми е любопитен евентуален отговор.

  Модератора е неадекватен!
 97. 98 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#87] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Къде сравни времената на комунизма с Холивуд ...... Нямат нищо общо , при комунизма малко или много става въпрос за крепостни селянки , а в Холувуд за жени искащи да са кинозвзди , а не да се счупват от бачкане като другите в Лос Анджелис , реално това , което се е случило в Холивуд е едни некадърни и неталантливи кифли са преспали с когото трябва и са им дали роли , които не биха им дали по друг начин, и сега реват . Не съм защитник на Уайнстийн и останалите като него , противни са ми и на мен ,но да си признаем те даваха шанс на по некадърните да се домогнат до Холивуд , сега тези момичета , които нямат талант , но пък имат желание кво правим с тях .

 98. 99 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#65:"deaf"][/quote]

  ЗА ГИЪР НЕ ЗНАМ.НО СЛАЙ СИ Е БИЛ ПОРНО АКТЬОР.

 99. 100 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3044 Любопитно

  До коментар [#69] от "KK":Ох, защо Булгаристаня произвежда само ей такива кухавелници бе, боже?
  >>>Интересно, как разговаряш с жените тук, чиито право на достойнство уж защищаваш тук от мненията на ... изостаналите булгаристанци. Отдавна е забелязана нетърпимостта на индивидите с екстремно прогресистки убеждения към хората с различни от тяхното мнения.
  Стилът, това бил човека, а твоят еее..:) А бе модераторите ти обясняват постоянно, ама инатлия булгаристанец не се дава лесно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK