Лекции, филми и нов преглед на българския дизайн за втората фестивална порция "Мелба"

Логото за второто издание на Melba Sofia Design FestivalСлед като за дебюта си миналата година доведе в България интересни и актуални имена от света на дизайна, сред които бе и главният редактор на сп. Gentlewoman, второто издание на Melba Sofia Design Festival се готви за посрещне засиления интерес към събитието с повече и разнообразни събития и нова локация за еднодневния симпозиум в програмата му, съобщиха организаторите му от "Студио Комплект".


Тази година фестивалът, който ще се проведе между 7 и 30 ноември, отново ще представи актуален "Преглед на българския дизайн 2019" под формата на изложба, чието откриване ще бъде в първия фестивален ден в "Генератор". В нея са селектирани примери от сферата на графичния, продуктовия, комуникационния дизайн, мода, иновации, илюстрация, анимация и социални кампании.


Проект на едни от лекторите на еднодневния форум, Grilli Type

© Studio Komplekt

Проект на едни от лекторите на еднодневния форум, Grilli Type
Новост ще е филмовата програма с шест тематични заглавия на тема дизайн, сред които попада и документалният филмов портрет Rams за един от най-влиятелните продуктови дизайнери в света - Дитер Рамс, създал дизайна на стотици електроуреди на марката "Браун".


Проект на московското студио Shuka Design

© Studio Komplekt

Проект на московското студио Shuka Design


Еднодневното събитие с лекции на представители от продуктовия, интерактивния и графичния дизайн, илюстрацията, медиите и визуалната комуникация вместо в "Генератор", където при засилен интерес миналата година беше неговото пилотно издание, тази година ще се проведе на 9 ноември от 10 до 19 ч. в зала 6 на Националния дворец на културата.


Творба на Джо Каслин в Дъблин

© Studio Komplekt

Творба на Джо Каслин в Дъблин

"За второто издание на Мелба фестивала сме селектирали лектори, които следят и работят с темите устойчивост, иновация, бизнес и емпатия, разбивайки традиционни модели и предлагайки удачни решения с дълготрайно благотворно влияние в ежедневието", казват организаторите от "Студио Комплект".


Сред обявени засега имена в него са независимото швейцарското студио за създаване на шрифтове Grilli Type, ирландският активист и мултимедиен артист Джо Каслин - автор на популярния социален проект Volunteers; руските специалисти по графичния дизайн и създаването на бранд идентичност Shuka, както и Маартен Гилен от награждаваното белгийското студио ROTOR - автор на Белгийския павилион на Архитектурното биенале във Венеция през 2010 година. Предстои да бъдат обявени и останалите лектори в симпозиума.


Вече са пуснати в продажба и ранните билети за фестивала, които са на по-ниски от редовните цени. В момента цената за посещение на симпозиума е 80 лв., а в пакет с билети за пет филмови прожекции и откриващото парти на фестивала с гост-диджей е 100 лв.


Подробности за фестивала се публикуват на страницата му във фейсбук и в официалния сайт на инициативата Melba.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK