Изпълнители ще пеят от балкона на Варненската опера в навечерието на 24 май

Операта във Варна

© ТМПЦ - Варна

Операта във ВарнаИзпълнители от състава на Варненската опера ще пеят от балкон на историческата сграда в навечерието на 24 май - Деня на българската култура. Концертът ще започне точно в 18 ч. в събота и ще бъде посветен изцяло на българската песен. "Искаме с нашите изпълнения да прегърнем вярната си публика за най-българския празник, каза директорът на Театрално-музикален продуцентски център Варна Даниела Димова. Вярваме, че ще докоснем хората с искреното си вълнение и ще бъдем много щастливи, ако всички заедно изпеем "Върви, народе възродени!".


На Балкона на Операта във Варна за съботния концерт ще излязат солистите Мария Павлова, Даниела Димова, Бойка Василева, Арсений Арсов, Иво Йорданов и Евгений Станимиров. Солистите ще изпеят заедно "Химн на народните будители" на Добри Христов. Ще прозвучат и още две негови песни - "Хайдушка песен" по стиховете на Яворов в изпълнение на Евгений Станимиров, и "Девойче" по текста на Цанко Церковски в изпълнението на Мария Павлова и Арсений Арсов, "Къде си, вярна ти любов народна" и др.


Концертът на 23 май може да бъде гледан на живо - тук.
От 1 юни във варненския театър ще отвори под открито небе новата Лятна сцена "Зад театъра". Нейното пространство е обособено в парка, който граничи театралната сграда. Местата за зрителите ще са 55 и ще бъдат аранжирани при спазване на всички изисквания за безопасност, каза Даниела Димова.


"Идеята за новото пространство се роди от постоянното онлайн общуване с нашата вярна публика, каза тя. Зрителите ни бяха с нас в инициативите "Театърът чете от вкъщи" и "Споделени представления" по време на извънредното положение, подкрепяха ни и ни насърчаваха. Сега вече можем да отговорим на многобройните им пожелания за скорошни срещи на живо и те ще се случат първо през юни."


Официалното откриване на Лятна сцена "Зад театъра" ще се състои на 10 юни със спектакъла "Любовни писма" - романтична драма по Албърт Гърни в постановка на режисьора Георги Михалков и с участието на актьорите Яна Маринова и Свежен Младенов.


Сред следващите заглавия, които ще бъдат представени на сцена "Зад театъра", ще бъдат "Театърът чете" с режисьор Стоян Радев на 13 юни и "Монтажът на моя филм" по романа "Наръчник на Оптимиста" от Матю Куик на 25 юни. На 16 юни предстои спектакълът "Приятели" на Здрава Каменова по постановка на Николай Кенаров, на 19 юни - "Само за жени" на Дарио Фо с режисьор Костадин Бандутов и на 31 юни - "Едноокият цар" от Марк Креует, режисиран от Петър Денчев.


Спектаклите на новата открита сцена във Варненския театър ще продължат и през юли, август и септември.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK