Градски детектив: Камилите на София

Градски детектив: Камилите на София

© Градски детективСрещат се в почти цяла България. Няколко поколения деца са израснали с тях, станали са нарицателни за цели градинки, а някои от тях дори са увековечени в анимацията за деца.


Става дума за животни, но не за камилите на "Дружба", ламите, припкащи в "Гео Милев", нито дори овцата Мими от кв. "Лагера". В продължение на темата за стария зоопарк в Княжеската градина, подкастът "Градски детектив" се пита как камилите, костенурките, слоновете и останалите каменни животни на негово място заселиха детските площадки в България. Оказва се, че отговорът не е лесен, защото дизайнерите на много от успешните и характерни елементи на градската ни среда са потънали в анонимност.

"Градски детектив" е подкаст за градски легенди и моменти от културната и архитектурната история на българските градове. "Дневник" е медиен партньор на проекта, финансиран от програма "Култура" на Столичната община.


Епизодите ще излизат веднъж месечно на сайта на проекта и в специалната метатема на "Дневник". Можете да ги чуете и в предаването "Аларма" на БНР - програма "Христо Ботев", както и във всички приложения за подкасти.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK