1/1
Да готвиш с Гордън Рамзи: яхния с пилешко и люти чушки от Гвиана
Вторият сезон на предаването "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател" тръгва премиерно в България по канала "Нешънъл Джиографик" (National Geographic) от 13 септември всяка неделя в 22 ч.
След няколко месеца на изолация заради COVID пандемията известният готвач, телевизионен водещ и носител на няколко звезди "Мишлен" отново тръгва на път, за да опознава различни култури чрез тяхната храна. Този път приключенията му ще са из Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана. Всеки епизод завършва с готвене, в което Рамзи се изправя редом с кулинарна легенда от посетения регион.
"Дневник" публикува рецептата на ястие от Гвиана, което зрителите ще видят готвачът да приготвя. Тя е предоставена от "Нешънъл Джиографик".
Интервю с Гордън Рамзи четете тук.
karabastun
Рейтинг: 8326 РазстроеноГадна манджа - горчива и люта !
[email protected]selqnin
Рейтинг: 1592 НеутралноГордън Рамзи е страхотен пич!
Биографията му е впечатляваща!
Уважение!!!
Шакир Зулов
Рейтинг: 877 НеутралноТя е само за либерални естети!
🐷🐮🐷🐮🐷 Много съм прост
Шакир Зулов
Рейтинг: 877 ЛюбопитноТо има ли някой за който да не си казал🐮 че е страхотен и колосален пич🐮😁🐮😁🐮 Много съм прост
karabastun
Рейтинг: 8326 ВеселоБси - имам вече 5 минуса ????????
[email protected]Явно - има милиони българи, които ядат люти чушки с чер пипер и хрян???
:)))))
Nelumbo
Рейтинг: 844 ВеселоРамзи е любимец на сина - подтикна го да започне да готви. Чак не повярвах, когато поиска за подарък негова книга.
Моите предпочитания обаче са Рик Стайн.
Незнайко в Слънчевия град
Рейтинг: 5764 ВеселоДо коментар [#5] от "karabastun":
"Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. БотевЧак пък милиони да четат тук...
Събрали сме се два трамвая шантави фенове...
Незнайко в Слънчевия град
Рейтинг: 5764 ВеселоДо коментар [#6] от "Nelumbo":
"Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. БотевМоите предпочитания са за Найджела Лоусън!!!
Предпочитайте си вие Рик Стайн...
Шакир Зулов
Рейтинг: 877 ЛюбопитноРоко Шифреди е най добър!😎🦴😎 Много съм прост
karabastun
Рейтинг: 8326 ВеселоДо коментар [#7] от "Незнайко в Слънчевия град":
[email protected]:)
Lilith
Рейтинг: 663 ВеселоДо коментар [#1] от "karabastun":
Това едно на страна, ма и ще ухае на комбинация от глюкваин и джинждифилов хляб.
Мен лично ще ме изселят ако го сготвя, не че мога, 'щото не мисля, че ще мога да открия cassareep.
Мъка, пак не мога да вдигна нивото.
selqnin
Рейтинг: 1592 ВеселоДо коментар [#4] от "Шака Зулу":
Има, списъкът ми започва с киселяците, преминава през откровените хейтъри и завършва с така наречените "политици", които дори не са чували за обществен интерес и обществен договор!!!
Незнайко в Слънчевия град
Рейтинг: 5764 ВеселоДо коментар [#9] от "Шака Зулу":
"Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. БотевНайджела е колежка на Рамзи и Стайн и води кулинарни предавания.
А кухнята на Роко се ограничава само до сурова обработка на наденичката му в дата края на храносмилателния тракт на смела асистентка, заредена с голямо себеотрицание.
bora bora
Рейтинг: 958 НеутралноАй сифон се е е ,😎 едно ядене 7 часа, всичко извряло, съде лютото остало😉, Това ме може да се
намаже на малкото пръстче на Ути😃
Big Muzzy
Рейтинг: 1395 НеутралноХората няма какво да ядат, той ми готви яхния с пилешко и люти чушки от Гвияна.
zmuz
Рейтинг: 226 НеутралноСамо аз ли имам усещане, че щеше да ми е по-интересно да видя профилиран млад български готвач (шеф) вместо Рамзи? В България и то не само в София има мотивирани и с въображение творци в областта на кулинарното изкуство и бих се радвал тях да видя на страницата на "Дневник". Не че Рамзи не заслужава представяне, но той е фигура, която вече до такава степен е наситила онлайн кулинарното пространство, че едва ли има нужда от повече промоции. Нали си спомняте от уроците по химия - когато солта достигне максимално ниво във воден разтвор то тя повече не се разтваря и си остава на кристали.
Nelumbo
Рейтинг: 844 НеутралноДо коментар [#16] от "zmuz":
Май сте нова тук.
Миналата година публикуваха ,,Съвременна българска кухня", някъде до към декември, и беше много весело във форума след всяка рецепта.
Разтоварващо и любопитно....
daskal1
Рейтинг: 4335 ВеселоПриятели, не е лошо да се разбере, че тези африкански манджи са за рода или голяма група хора. В така приготвеното се бърка за да се натопи хляба (нещо подобно на палачинка) , а не се яде насипано в чинията. Навремето в семейството ми имаше период на етиопска кухня. Съставките се поръчваха , но съм запомнил първата фраза “Загребваш черпак с масло” :-)
Подобна картина на българския бит с общата паница с манджа занасядалите около сиянията и напомнянията на бабата “ Затопвайте с двата пръста!” Забравено минало...
daskal1
Рейтинг: 4335 ВеселоНе е “сиянията”, а “синията”, ниска кръгла маса.