Градски детектив: Когато първенците на София караха колело

Градски детектив: Когато първенците на София караха колело

© Градски детективЧесто срещаме снимки на западни държавници на велосипеди. Но едно време и в София е било така - колелото се появява по улиците скоро след Освобождението, а с него и движение от съмишленици, което организира излети, издава списание и съдейства за изграждането на първите велоалеи.


Софийският колоездачен клуб е основан през 1889 г., а сред членовете му през годините е и Борис III. В новия си епизод подкастът "Градски детектив" говори с човека, който пази живата история на клуба - Блаже Колев, който го е възстановил на столичната улица "Васил Априлов", и с движение "Велоеволюция"."Градски детектив" е документален подкаст, посветен на града. "Дневник" е медиен партньор на проекта, финансиран от програма "Култура" на Столичната община.


Епизодите ще излизат веднъж месечно на сайта на проекта и в специалната метатема на "Дневник". Можете да ги чуете и в предаването "Аларма" на БНР - програма "Христо Ботев", както и във всички приложения за подкасти.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK