Безкешовият StrEAT Fest: майсторски класове и нови участници

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Безкешовият StrEAT Fest: майсторски класове и нови участници


На 5 и 6 юни "Женският пазар" отново е домакин на уличния гурме фестивал, който включва кратки образователни лекции


Този уикенд от 10 до 22 ч. "зелените бургери" са само един от многото примери за нови марки, родили се в пандемията.
В петото издание на провеждащия се в обновената част на "Женския пазар" фестивал са гореспоменатите цветни изцяло растителни plant.bite, австро-унгарски специалитети (Vienna Cafe & Restaurant), дърпано месо и хотдог (Ham Bar), пържено пиле по оригинална рецепта (Chicken X), италианска пица (Caruso Pizza & Salads), енергизиращи напитки (Pate Mate), ароматизирани вина със световни признания (Fun Wine), уиски каручка (The Whiskey Wagoon) и воден бар от Pure-H2O. Това са само част от изложителите, които за първи път участват на феста.

Безкешовият StrEAT Fest: майсторски класове и нови участници


Приблизително един от всеки 5 щанда ще е нов за събитието,
а много - и за българския пазар изобщо, казват организаторите от "Бакхус".
Сред щандовете за сладките и солени храни има такива с тахани, сосове и подправки, мед, зехтини, пекарни и прясно изпечени кафета. Ще бъде отворен и собственият фермерски магазин на "Женския пазар", който вече предлага доставка на занаятчийски продукти и зеленчуци до дома през онлайн платформата www.e-pazar.bg.
Напитките включват всичко от български и вносни вина на чаша, крафт бири, екзотични алкохоли, нови превъплъщения на Johnnie Walker, узо и Aperol, както и безалкохолни от истински продукти без излишни оцветители и подобрители.
Безкешовият StrEAT Fest: майсторски класове и нови участници


Голямата новина са безплатните майсторски класове на открито.
В рамките на 15 минути структурирани лекции ще образоват любопитните, като достъпът до тях в рамките на фестивала е свободен и няма нужда от предварително записване. Kласовете ще се провеждат от сцената на зелените площи близо до ул. "Св. св. Кирил и Методий". До нея ще е разположен кът за отдих и ще има места за сядане,, благодарение на JTI. Класовете ще са на разнообразни тематики и ще бъдат водени от експерти в своята област, поканени от "Бакхус".
Форматът е нов за фестивала и цели повишаване на образоваността по темите, свързани с храните и напитките, но същевременно предвиденото съдържание ще е леко и интересно поднесено, достъпно за по-широка аудитория. След неформалните лекции посетителите ще могат да задават въпроси или да продължат разговора с лекторите на щанда им или извън територията на сцената.


Програма на майсторските класове в рамките на StrEAT Fest 2021:
Събота, 5 юни
12:00 ч. - Кафе: основни региони, стилове, сортове и белези за качество, воден от Владислав Симеонов, Coffero
14:00 ч. - Бира: живо пиво, що е то?, воден от Ирина Стефанова, Hills Beer
15:00 ч. - Зехтин: какво трябва да знаем, когато го избираме, и как да готвим с него, воден от Анна Петкова, зехтинен сомелиер
16:00 ч. - Миксология: коктейли с уиски, воден от Гаро Узунян, The Whiskey Wagoon
17:00 ч. - Вино: основни принципи на съчетаването с храна, воден от Деан Грозев, Seewines
18:00 ч. - Домашни любимци: какво е важно да знаем за храната на кучето, воден от Стайко Черкезов, Husse Bulgaria


Неделя, 6 юни
12:00 ч. - Кафе: капучино, флет уайт или лате - каква е разликата и коя е напитката за мен, воден от Владислав Симеонов, Coffero
14:00 ч. - Миксология: увод в ароматния свят на китайската напитка байдзиу, воден от Влад Гицоайка, Moutai Kweichow
15:00 ч. - Храна: съвети и тънкости при приготвяне на сурови десерти, воден от Таня Димитрова, Raw & More
16:00 ч. - Храна: съвети и тънкости на италианската пица вкъщи, воден от Никола Петров, Caruso Pizza & Salads
18:00 ч. - Миксология: как да си направим коктейл парти у дома, воден от Дарко Ангелески, 5L Speakeasy Bar


Безкешовият StrEAT Fest: майсторски класове и нови участници


Майсторските класове ще бъдат разнообразявани от музика на живо с изпълнители от 3 държави: България, Ирландия и Бразилия. Ще се редуват и допълват джаз, поп, акустични изпълнения, етно и самба.
В събота ще свирят "Ла Миньор" от 17 до 19 ч., последвани от 19 до 21 ч. от The Peoples - Джейми Макдоналд и Ния Петрова.
В неделя в 15 ч. с акустичната си китара ще продължи ирландецът Джейми Макдоналд, в 17 ч. публиката ще разкършат Echoo Balkan Samba, а от 19 ч. е изпълнението на българо-бразилската дамска група People of Maha.


Безкешовият StrEAT Fest: майсторски класове и нови участници


Помислено е за храната и отвъд чинията.
За първи път няма да се ползва еднократна пластмаса (директивата на ЕС влиза в сила на 3 юли, близо месец по-късно) и чинии, чаши и прибори са предоставени от BeBio, чиито продукти са от изцяло компостируеми и възобновяеми източници. Там, където все пак ще има отпадък, ще бъдат и трицветните кофи за рециклиране на пластмаса, хартия и стъкло на ЕКОПАК.
Интригуващо участие има и съвсем новата платформа Foodobox - през приложението им на поне 40% по-ниска цена всеки може да "спаси" храна, която иначе любимите ни ресторанти, пекарни или супермаркети биха изхвърлили в края на работния ден.


Без пари в брой: по-бързо, удобно и чисто
Събитието ще има 3 входа за бърз и лесен достъп от всички страни на фестивала. Входът за 1 човек за един ден е 5 лв., за да два дни - 8 лв. Билети могат да се закупят както онлайн, така и на място.
Ще бъдат спазени всички противоепидемиологични мерки, за чиято цел събитието е изцяло безкешово. Плащането става с карта или през избран от вас мобилен портфейл на телефона. Така то става бързо и чисто, а посетителите докосват единствено вкусните си храна и напитки.
Подробна информация на www.streatfest.bg или на страницата на събитието във Фейсбук.


Събитието Бакхус StrEAT Fest e организирано съвместно с помощта на Пазари "Възраждане" - общинското дружество, което стопанисва "Женския пазар". Фестивалът се реализира с безценната подкрепа и партньорство на Mastercard, JTI, Johnnie Walker, Gordon's Gin, Kozel, Pilsner Urquell, Tanqueray Gin, Spark, Vivacom, BeBio, ЕКОПАК и Pure-H2O.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK