Маккартни промени в интервю версията кой е предизвикал разпадането на "Бийтълс"

Маккартни промени в интервю версията кой е предизвикал разпадането на "Бийтълс"

© Reutersmymotto

Половин век на плещите на Пол Маккартни тегне обвинението, че "Бийтълс" са се разпаднали заради него. Сега той променя тази версия с интервю за BBC Radio 4, което ще бъде излъчено предаването This Cultural Life на 23 октомври.


В автоинтервю, което Маккартни разпространява на 10 април 1970 г., той си задава въпроси и отговаря по начин, който кара медиите да подемат версията, че той е първият, решил, че групата няма бъдеще:

Скъсването ви с "Бийтълс" е временно или постоянно, заради лични или музикални различия?
- Личностни различия, бизнес различия, музикални различия, но най-вече защото си прекарвам по-добре със семейството. Временно или постоянно? Всъщност не знам.
Виждате ли някога отново да има активно партньорство в писането на песни от Ленън - Маккартни?
- Не."


Никъде в останалата част от текста не става категорично дума за разпадане на групата. На 14 май 1970 г. Джон Ленън казва по адрес на Маккартни в интервю за Rolling Stone: "Понеже не може да става както на него му се иска, той предизвиква хаос". Никога дотогава той не е говорил така за най-важния си партньор в "Бийтълс". Към края на годината Пол започва съдебно дело за прекратяване на бизнес партньорството в групата. Но за неофициална дата в историята остава 10 април.
Джон Ленън първи от "Бийтълс" обявил, че напуска, а причината беше, че иска да си почине и да бъде повече време с Йоко Оно. Ако това не беше се случило, щяхме да съществуваме още години, твърди сега Маккартни.

"Не аз предизвиках разкол. Това беше нашият Джони... Веднъж влезе в стаята и каза, че си тръгва от Beatles. И че е "доста вълнуващо, прилича на развод". А за нас остана да събираме отломките", заяви той в интервюто за ВВС.


Обяснението му е, че Ленън е искал да се дистанцира от многото ангажименти на групата, да започне нов период в живота си: "Работата е там, че с Оно започна нов живот и искаше да полежи една седмица в хотел в Амстердам, за да намери покой. Няма как да спориш с това."


Маккартни допълва, че последвал най-трудният период за него: "Това беше моята група, моята работа, моят живот. Исках всичко това да продължи."


Според него за разпадането на Ливърпулската четворка допринесъл и мениджърът им Алън Клайн. Той ги посъветвал да си мълчат за края на групата, докато приключи няколко бизнес сделки. "Затова няколко месеца трябваше да се преструваме. Беше странно, защото всички знаехме, че това е краят на "Бийтълс", но просто не можехме да си тръгнем."


Делото, което Маккартни започва, е за юридическото оформяне на разпада, за което се наложило да подаде иск срещу останалите членове. По-късно те му благодарят, защото по този начин отвоюва от лейбъла EMI и Клайн правата върху музиката на "Бийтълс".


"Това беше единственият начин да спася наследството на The Beatles. Ако не го бях направил, всички права щяха да преминат към Клайн. Исках да се съдя лично с него, но юристи ми казаха, че това няма да помогне, понеже той не е част от групата", разказва Маккартни. Според него останалите трима харесвали Клайн, докато той лично го смятал за "идиот".


Съдебните процеси приключват през 1974 г., но без тях нямаше да бъдат възможни - по начина, по който бяха направени - много проекти, включително The Beatles Anthology и Get Back - предстоящият документален филм на Питър Джаксън.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1939 Неутрално

  За всички, които се интересуват от историята на "Бийтълс" отдавна е ясно, че Джон/светла му памет/ пръв е поискал да напусне!

 2. 2 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  Ми то и кирил Петков е поискал да напусне канадскито си гражданство. Ама требало да се изпълнят едни юридически формалности.

  Сам съм, други няма...
 3. 3 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Ми то и кирил Петков е поискал да напусне канадскито си гражданство. Ама требало да се изпълнят едни юридически формалности.
  —цитат от коментар 2 на MilliVanilli


  То и банкянският цървул искаше да влезе в разведките, ама го приеха пожарникар

 4. 4 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  До коментар [#3] от "ThePal":

  Разветките и до днес командват, та сме цъфнали та вързали...

  ДБ=БКП
 5. 5 Профил на Velocio
  Velocio
  Рейтинг: 149 Неутрално

  Няма абсолютно никакво значение кой пръв, кой втори е пожелал да напусне. Нито сега, нито преди 50 години. Единствено значение има наследството, което оставиха „Бийтълс“. И като група, и после с индивидуалните си кариери. Малко е да се каже, че са велики, но и това върши работа.

 6. 6 Профил на kilgore
  kilgore
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#2] от "MilliVanilli":
  До коментар [#3] от "ThePal":
  До коментар [#4] от "anonimnii":

  Момчета, идете да олигофренствате някъде другаде!

  'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
 7. 7 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  По времето на комунизма помня само за една касетка с техни песни продавана легално в магазините. Иначе всеки слушаше някакви записи с много лошо качество, пиратски.
  Можеше да си купиш плоча или аудио касетка с български изпълнители. То не че и там нямаше проблеми, но... Не че съм си купувал и българска музика. Просто все се намираше някой който да ти запише на касетка каквото искаш обикновено без пари. Само му даваш касетка.

  ДБ=БКП
 8. 8 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2343 Неутрално

  Да, само дето вече няма кой да потвърди или опровергае думите на Маккартни, така че все тая какво е казал - има значение само за много тесни специалисти.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 9. 9 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Жалко - преди мен: пет мнения, три трола, 60%...

 10. 10 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  До коментар [#6] от "kilgore":

  В България ми е интересно как може да има толкова неразсъждаващи хора, които даже не знаят какво значи "контекст"? И вече се започва едно мазало... Човек като не разсъждава и може да говори и да пише всичко. Та вие не разбирате контекста на моят коментар.

  ДБ=БКП
 11. 11 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2018 Весело

  Ми то и кирил Петков е поискал да напусне канадскито си гражданство. Ама требало да се изпълнят едни юридически формалности.
  —цитат от коментар 2 на MilliVanilli

  +++
  Ха-ха, когато си прав, прав си!

 12. 12 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2018 Весело

  Всъщност причината за разпада е вещицата Йоко, която нито един от останалите не е харесвал, но Джон упорито им я е натрапвал.

 13. 13 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  She loves you, yeah, yeah, yeah

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 14. 14 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  "Работата е там, че с Оно започна нов живот и искаше да полежи една седмица в хотел в Амстердам, за да намери покой. Няма как да спориш с това."

  Пак превеждат с Гугъл транслейт. To lay in bed for peace не е да лежи за да намери покой, а да протестира срещу войната във Виетнам.

  Каквато и да е причината за разпада, Бийтълс вече беше дал това което можеше да даде.
  Истинският музикален гений в групата е Сър Пол. Ленън е в най-добрия случай талантлив музикант, който укротява невероятното музикално въображение на Маккартни. Това става напълно ясно след раздялата. Например с това парче на Уингс.
  https://www.google.ca/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjwiNHsq8fzAhX6FTQIHe8eDjIQwqsBegQIAxAB&url=https://www.youtube.com/watch?v=1c5pgo6zU10&usg=AOvVaw2JMirJAUnjT9y3o057Fway

 15. 15 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  До коментар [#14] от "Nedyalko Lazarov":

  lay in bed for peace - гугъла го превежда като - да лежи в леглото за мир...
  Ама явно някой е решил да се намеси да редактира превода на гугъл...

  ДБ=БКП
 16. 16 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  До коментар [#7] от "anonimnii":

  по време на комунизма имаше издаден сборен двоен албум на Битълс. Имам го в два екземпляра, щото и аз и жената сме го купили без да се предупредим, че единият вече го е купил (нямаше мобилни телефони)

  https://frankfurt.apollo.olxcdn.com/v1/files/8pcdtj0njbys3-BG/image ;s=1040x780;r=180

  Сам съм, други няма...
 17. 17 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  До коментар [#14] от "Nedyalko Lazarov":
  Докато при Nineteen hundred and eighty five Пол дава изблик на въображението си, без извор от някаква традиция, то Let me roll it for you е в традицията на Мисисипи блуз, но как е пипнат само.
  Още веднъж, Маккартни е музикален гений, Ленън е sidekick.
  https://www.google.ca/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwiny-nursfzAhU-JzQIHYTBDskQtwJ6BAgcEAM&url=https://www.youtube.com/watch?v=kWFehaQEMYI&usg=AOvVaw0mwk0D80feE5JMkdEwojoG

 18. 18 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  До коментар [#16] от "MilliVanilli":

  Плоча. Да, помня, но вкъщи нямахме грамофон.

  ДБ=БКП
 19. 19 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6424 Неутрално

  До коментар [#7] от "anonimnii":по време на комунизма имаше издаден сборен двоен албум на Битълс.
  —цитат от коментар 16 на MilliVanilli

  След началото на перестройката, във втората половина на 80-те години, Балкантон започна да издава доста чужда музика. Но преди това беше пълна скръб.


  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 20. 20 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#2] от "MilliVanilli":До коментар [#3] от "ThePal":До коментар [#4] от "anonimnii":Момчета, идете да олигофренствате някъде другаде!
  —цитат от коментар 6 на kilgore


  С извинение към темата (не се сдържах към този над мен), нещо готино :
  https://www.youtube.com/watch?v=lPmD9C2uab4&list=PLRVDZ4KlOmWW4iqyKJmsY0IE_l6_nbsJW&index=1

 21. 21 Профил на saz391051887
  saz391051887
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#14] от "Nedyalko Lazarov":

  а вие сте недоразбрали нещо. човекът буквално лежи в леглото. като израз на протест да, но лежи в легло в една хотелска спалня в амстердам.
  да не говорим че е налудничаво да се спори кой е по-голям гений ленън или маккартни. Apples and oranges, sweetie.

 22. 22 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  До коментар [#14] от "Nedyalko Lazarov":lay in bed for peace - гугъла го превежда като - да лежи в леглото за мир...Ама явно някой е решил да се намеси да редактира превода на гугъл...
  —цитат от коментар 15 на anonimnii

  То затова е толкова трудно да се превежда. Освен значението на думите, трябва да се знае и контекста.
  Между другото аз също съм лежал по една седмица в леглото, но не за мир. Просто след първата нощ тя не можеше да сяда пък аз да стоя прав, така че какво друго ни оставаше.

 23. 23 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  И аз мисля, че няма значение кой какво бил казал първи или втори. Факт е, че славата и парите надуват егото, изкарват на преден план отрицателни черти в характера и това обикновено води до конфликти и разпад на групата.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 24. 24 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Проблемът беше. че вече "бяха изкачили Еверест"!! А от там, пътят е надолу. Джон и Пол след това понаписаха нещо, но беше далеч от славата им! Така поне запазиха сурат!!!

 25. 25 Профил на Animals As Leaders
  Animals As Leaders
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#24] от "charlesdegaulle":

  Батка, много си зле! Бийтълс не са за тебе...

 26. 26 Профил на Артър Дент
  Артър Дент
  Рейтинг: 490 Неутрално

  До коментар [#14] от "Nedyalko Lazarov":
  Пак превеждат с Гугъл транслейт. To lay in bed for peace не е да лежи за да намери покой, а да протестира срещу войната във Виетнам
  The news people said
  "Say, what you doing in bed"
  I said, "We're only trying to get us some peace
  Обяснено е в ''Ballad of John and Yoko''.

 27. 27 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3503 Неутрално

  Пол винаги е бил рядка фъшкия

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 28. 28 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1184 Весело

  До коментар [#7] от "anonimnii":

  +++++
  Най-важното е, че бяхме млади...

  Машини прости, народ неук.
 29. 29 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  Тея пучиве са без аналог в историята на музиката .Грам не ми дреме кой кога и защо.

 30. 30 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4381 Неутрално

  До коментар [#8] от "Тюфлекчия":

  Преди години имаше едно предаване за Битълс с коментари на Ринго, който тогава работеше и за публичното телевизионно предаване в САЩ. Та той каза, че реално Пол ги е организирал да работят по албума Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, бил е период в който са били доста дезинтересирани и са "седели в градината". Пол ги бил подгонил да влизат в студиото и да започнат работа. Но вече отношенията са били много сложни.

 31. 31 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2047 Неутрално

  До коментар [#7] от "anonimnii":

  Има ли българска група (известна ) която да не е крадяла песни отвънка?
  Знам за ФСБ, Мими и Развигор , Тоника , Сигнал.
  Щурците май единствени не са.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 32. 32 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2018 Разстроено

  До коментар [#7] от "anonimnii":+++++Най-важното е, че бяхме млади...
  —цитат от коментар 28 на Zizu

  И на коремите имахме плочки, а не некъф еърбег...

 33. 33 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1824 Неутрално

  До коментар [#31] от "Синовете на лейтенант Шмид и Решетников":

  Решетников, не коментирай неща, които не разбираш. Какво значи крадяли? Ако имаш предвид че са пеели чужди песни с техен текст, правили са го всички и Щурците и Сигнал. Което не пречи да си посочат кой е автора на музиката в албума. Много малко групи в България до 1989 изпълняват авторска музика. Щурците имат ПРЕДИМНО авторски неща, но имат и правени по музика на чужди групи

 34. 34 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1824 Неутрално

  До коментар [#14] от "Nedyalko Lazarov":

  Доста тъпо изказване. Разбирам, че като повечето фенове си имаш любимец, но да кажеш че Джон е посредствен е меко казано смешно. После, къде остават Джордж и Ринго? Те да не са лукови глави?S Something и While my guitar gently weeps са сред най-добрите неща на Бийтълс както и в световната музика въобще

 35. 35 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  Защо вместо да хлапоме с клавиатурите не вземем да чуем нещо?

  Какво ще кажете за "Help!"?

  https://www.youtube.com/watch?v=2Q_ZzBGPdqE

 36. 36 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2047 Неутрално

  До коментар [#31] от "Синовете на лейтенант Шмид и Решетников":Решетников, не коментирай неща, които не разбираш. Какво значи крадяли? Ако имаш предвид че са пеели чужди песни с техен текст, правили са го всички и Щурците и Сигнал. Което не пречи да си посочат кой е автора на музиката в албума. Много малко групи в България до 1989 изпълняват авторска музика. Щурците имат ПРЕДИМНО авторски неща, но имат и правени по музика на чужди групи
  —цитат от коментар 33 на uq


  Не знаех за щурците. Обаче не съм сигурен ФСБ да са обявили например че "пак ще се срещнем след 10 години" не е тяхна музика.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 37. 37 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Важното е, че композираха чудесни песни и създадоха епоха в музиката. За съжеление чудесата винаги са за кратко. Тогава полудяхме по китарите, те не се намираха в магазините и някои си ги правехме от подръчни материали.

 38. 38 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1824 Неутрално

  До коментар [#36] от "Синовете на лейтенант Шмид и Решетников":

  Щурците правят една песен, ...незнам дали това е заглавието...мисля че е "Стар Албум" 100% песен на The Kinks, даже текста е подобен. Но мисля че си пише - Музика Дейв Дейвидсън.
  За Сигнал съм сигурен, че на "Спри се" в албума им си пише Музика: Кен Хенсли
  Със сигурност има и други.

 39. 39 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1630 Весело

  За другите не знам, но мен от Paul McCartney & Wings най-много ме кефи ето това - https://www.youtube.com/watch?v=OrbuDWit1Co - Mull of Kintyre! А пък колко шотландска ракийка изпива – мани, мани!

 40. 40 Профил на Quest
  Quest
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Битълс трябваше да си бегат, защото на сцената вече се бяха появили Пинк Флойд.

  Не знам как орлето Йоко завъртя главата на Джон Ленън. Сигурно е забравила да му каже за забежките си с Хилъри Клинтън, или на него не му е пукало - такава супер красавица не се изпуска.

  Клетва на Щурците е точно копие на Конграчулейшънс на Тревълинг Уилберис.

 41. 41 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Бийтълс са любимата група на баща ми. Даже навремето е бил в група изпълняваща техни кавъри. Та от него съм чувал, че виновна за разпада е Йоко Оно. Но предполагам, че така феновете оправдават разпада на групата с външен човек. Интересно, ако Ленън беше жив днес, как щяха да изглеждат нещата ? Предполагам по същия начин.

 42. 42 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Е, нали онзи ден излезе интервюто на Ленън за някакви датчанчета. Преди да се обяви скъсването отиват с Йоко да видят дъщеря й от първия брак в Дания. Момчетата закъснели за брифинга им, но ги помолили да кажат нещо. Всички си били разотишли. Та , Ленън в прав текст им казал, че скъсва. Решили да оставят в тайна сензацията. Бийтълс не давали вид за раздяла. Половин век по-късно,възрастните вече датчани показаха касетата. Историята я имаше и в Дневник май. Иначе, в интерес на истината Ленън направи по- стойностни неща след раздялата. А нещата на Маккартни, особено в късния им период, бяха по-стойностни. Но тогава силно дръпна и Харисън. Гении. Из Интернет се върти някакво фмче как Джон работи над албума Имаджин. Като игра, забавление. Особено като записват с Хари сън О, май лъв, примерно. Как пък последният не си остави цигарата, докато правеше най-чаровната китарна интродукця в историята на поп музиката.

 43. 43 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2047 Любопитно

  Ето откъде ФСБ чопват "пак ще се срещнем"
  https://youtu.be/oicIyEyHgS0

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 44. 44 Профил на Свраката
  Свраката
  Рейтинг: 11 Весело

  Самия факт, че група съществувала преди повече от 50 години предизвиква такъв интерес и днес е показателен. Бийтълс са велики заради всичко което са свършили докато са били заедно, а дори и след, защото в соловото творчество на всеки от тях има много качествена музика. Също така показателно е, че хора родени през късните 90-те като мен ги слушат, а също така още може да чуеш някой да си припява:
  We all live in a yellow submarine
  Yellow submarine, yellow submarine
  Чувал съм го по коридорите на общежитие в Студентски град. Абе има неща които са вечни.

  Лети високо!
 45. 45 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  До коментар [#7] от "anonimnii":

  Ей голям си лъжец. Явно не си го спомняш комунизма))) то всъщност беше социализъм де. Ето ти една обява да се ограмотиш. На третата снимка се вижда имената на песните на чист български език.
  https://m.olx.bg/d/ad/beatles-bitals-dvoen-album-2-plochi-CID618-ID8uUHD.html

 46. 46 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4573 Неутрално

  Кум Авакум Захув

  Нема противоречие.
  Банкянский щел да стане разведка,
  но не успел.

  Доказателство за силата на атракцията.
  Атрактира И контролира с твърдо "нье"

  До коментар [#4] от "anonimnii":
  До коментар [#3] от "ThePal":

  Разветките и до днес командват, та сме цъфнали та вързали...

 47. 47 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4573 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Всичките са от "Жуки" учили се, вземали.
  Битлъсите от "Жуки" грабили, поемали.

  Под къндишънс ъв стрикт цензуришън:
  анонимния талант да не стане "попрок" зян.

  Скромностни творби... пророчески... за вековете

  До коментар [#31] от "Синовете на лейтенант Шмид и Решетников":
  До коментар [#7] от "anonimnii":

  Има ли българска група (известна ) която да не е крадяла песни отвънка?
  Знам за ФСБ, Мими и Развигор , Тоника , Сигнал.

  Щурците май единствени не са.

 48. 48 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#7] от "anonimnii":

  Помтиш ти. Дръжки.
  И коя е касетата?

 49. 49 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Обърнете внимание на "...но най-вече защото си прекарвам по-добре със семейството"
  80те когато в английските гимназии се слушаше предимно Бийтълс доста се говореше за цитати в чужди медии, че Линда е откъснала Пол от групата.
  Мисля, че няма един виновник. А когато някой от групата след 50 години коментира историята и то версията е усещане за нещата през погледа на възрастта му.
  Защо все пак никой от двамата не призна, че заедно са най-добри?

 50. 50 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4573 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Защо все пак.
  Защото Ти не си разпитвал ги ;)

  Няма един виновник.
  Документален (чернобял) филм осветлява нещата.

  "Ринго" признава, че, едва ли не, предпочитал семейството си.

  Екс Ринго екс Бийтълс "Браян" признава, че собствена група
  по му отддавала. Признание Live в Ню Йорк за... очакване.
  Получил но друго, елегантно поясно.
  По Балкански: апил се отзаде.

  До коментар [#49] от "enter_k":

  Обърнете внимание на "...но най-вече защото си прекарвам по-добре със семейството"

  80те когато в английските гимназии се слушаше предимно Бийтълс доста се говореше за цитати в чужди медии, че
  Линда е откъснала Пол от групата.

  Мисля, че няма един виновник.
  А когато някой от групата след 50 години коментира историята и то версията е усещане за нещата през погледа на възрастта му.

  Защо все пак
  никой от двамата не призна, че заедно са най-добри?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK